•• ••

contact

Bespaarpakketten

Afgelopen zomer werden er bij het mobiele Energieloket bespaarpakketten met ledlampen uitgedeeld aan inwoners van Lingewaard. Ook alle huurders van WOONstichting Gendt en Waardwonen ontvingen allemaal een pakket. Ledlampen gebruiken ongeveer 85% minder stroom en gaan veel langer mee dan gloeilampen, waardoor ze een duurzaam alternatief zijn. Het uitdelen van de bijna 4.000 pakketten met elk tien ledlampen was, ook door alle hulp, erg succesvol. Waardwonen, WOONstichting Gendt, vrijwilligers en wethouder Aart Slob hebben allemaal de handen uit de mouwen gestoken om alle pakketten te verspreiden. 

236 ton CO2-besparing

In totaal zijn er tijdens deze actie 5.250 pakketten weggegeven. Als de helft van deze lampen gebruikt wordt, levert de actie een besparing op van bijna 800.000 kWh aan stroom. Dit staat gelijk aan 236 ton CO2, het stroomverbruik van meer dan 320 huishoudens en meer dan € 150.000,-. Een enorme besparing dus.

Tip: vervang gloeilampen en halogeenlampen door led. En vooral de lampen die je het meest gebruikt. Dit scheelt je zo'n 85-90% aan stroom! 

We werken voor deze actie samen met de woningcorporaties en gemeente Lingewaard. De actie wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Rijksoverheid. Kijk voor meer energiebespaaracties op Lingewaard doet wat.

Naar het overzicht