•• ••

contact

EnergieBespaarAdvies

Woningeigenaren van verschillende type woningen kunnen zich aanmelden voor een online maatwerk EnergieBespaarAdvies van Woningwaard. In dit advies wordt in detail naar de woning gekeken en krijg je een stappenplan voor de energiebespaar- en verbeteropties. Deze dragen bij aan een lager energieverbruik en een comfortabelere woning. Naar aanleiding van het advies kun je ook direct offertes aanvragen bij aangesloten aanbieders.

Voor wie is het EnergieBespaarAdvies?

Het maatwerk EnergieBespaarAdvies wordt aangeboden aan woningeigenaren van verschillende type woningen (gebruik deze link als je in de Zilverkamp woont). Staat jouw type woning ertussen? Meld je aan voor een volgende ronde.

Enkele voorbeelden van woningen die in aanmerking komen voor het maatwerk EnergieBespaarAdvies:

 

Enkele voorbeelden van woningen die in aanmerking komen voor het maatwerkadvies

Wat houdt het advies in? 

Wat is de meest logische eerste maatregel voor jouw woning? Wat kost die maatregel? Wat levert het op aan comfort en aan energiebesparing? Bekijk na aanmelding het EnergieBespaarAdvies voor jouw woning dat op het online platform klaar staat en je krijgt antwoord op deze en nog veel meer vragen. Het advies is onafhankelijk en opgesteld door kundige ingenieurs. Het is gebaseerd op onder andere de bouwtekeningen van het woningtype. Wil je een advies dat nog beter aansluit bij jouw woning en jouw wensen? Dan kun je na je aanmelding een aantal vragen beantwoorden voor een specifieker advies. Verdere uitleg hierover staat in de brief die bij alle huishoudens die in aanmerking komen wordt bezorgd.

Kijk hier een eerdere bijeenkomst van Woningwaard over isolatie en gasloos wonen terug:

Samen maken we Lingewaard duurzaam

In Doornenburg, Zilverkamp en Huissen-Zand zijn werkgroepen duurzaamheid actief. Zij zijn zelfstandig en organiseren hun eigen activiteiten. Ze werken vaak samen met ons en met gemeente Lingewaard. Ook is er de lokale energiecoöperatie Lingewaard Energie, die voor en door inwoners wordt gerund. Zij willen de energietransitie aanjagen en maken deel uit van het Energieloket. Let op: naast deze en andere acties die ondersteund worden door de gemeente Lingewaard zijn er ook commerciële bedrijven die adverteren met isolatie en zonnepanelen. Zij verspreiden huis-aan-huis reclamefolders of brieven. Hier zijn de gemeente en wij niet bij betrokken. 

Naar het overzicht