•• ••

contact

Warmtewandeling

In de wintermaanden organiseert het Energieloket warmtewandelingen. Met een groep van zo'n 8 deelnemers gaat een adviseur van het loket met een warmtecamera de woningen langs. We bekijken de woning aan de buitenkant door de warmtecamera. Zo is goed te zien op welke plekken in de woning warmte weglekt en welke plekken koel blijven. Dit geeft informatie over waar isolatie of het dichten van kieren nuttig is. Na afloop van de wandeling ontvangen deelnemers een rapport, met daarin foto’s van de woning. Op onderstaand voorbeeld zie je de isolatiewaarden van verschillende soorten glas en gevelisolatie. Op de tweede foto is ook de plek van de CV goed te zien.

Inschrijven

We zijn in de winter van 2022 voor het eerst gestart met de warmtewandelingen. We gaan onze aanpak evalueren. Wanneer we weten hoe we in de komende winterperiode aan de slag gaan, zullen we je op de hoogte brengen. Dan kun je daarna beslissen of je mee wilt doen. Geef vast je interesse door: 

Wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief van Energieloket Lingewaard?
Ja
Nee
Meld je meerdere mensen aan voor een groepswandeling? Vermeld dan hieronder de namen en adresgegevens van alle deelnemende personen:

 

Praktische informatie

De camera werkt alleen als het koud is buiten, we zijn bij het inplannen van de warmtecamerawandeling dus afhankelijk van het weer. Het inplannen van de wandeling kan daarom alleen op korte termijn. We vragen deelnemers om de woning van te voren extra te verwarmen, zodat de resultaten goed zichtbaar zijn. We starten als we een minimale groepsgrootte hebben van 5 personen hebben. Voor het plannen van de wandeling helpt het als mensen dicht bij elkaar wonen, dus we roepen op om ook buren enthousiast te maken voor een wandeling!

Naar het overzicht