•• ••

contact

10 oktober 2019: dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober is het dag van de duurzaamheid. Gemeente Lingewaard organiseert dan verschillende activiteiten:

 

 

 


13.00 uur - Fietstocht door duurzaam Lingewaard

Weet u hoe het zonnepark van Kronos er aan de Lingewal uitziet? Bent u nieuwsgierig naar de opbouw en de werking en zou u graag een kijkje nemen op het terrein? Heeft u het drijvend zonnepark van Lingewaard Energie al van dichtbij gezien? Weet u hoeveel zonnepanelen er op het dak van het gemeentehuis liggen? Als u mee gaat fietsen krijgt u antwoord op al deze vragen, en meer! 

Lingewaard Energie heeft een fietstocht uitgezet langs een aantal van deze klimaat-aanpakkers. Tijdens de dag van de duurzaamheid fietsen we langs deze initiatieven en krijgen we een toelichting op hetgeen er gerealiseerd is. We stoppen onder andere bij het vernieuwde gemeentehuis, de biogascentrale, het nieuwe zonnepark aan de Lingewal en het drijvende Zonnepark op Bergerden. 

We verzamelen donderdag 10 oktober om 13.00 uur bij de elektrische oplaadpalen voor het gemeentehuis in Bemmel. De fietsroute is ongeveer 13 kilometer lang. Aanmelden is niet nodig.

Bent u slecht ter been en wilt u toch graag mee? Meld u dan wel aan via dagvandeduurzaamheid@lingewaard.nl, want er zijn enkele plekken beschikbaar in de elektrische auto. Als u de route liever op een ander moment fietst, kunt u deze ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.


18.00 uur - Pizzabijeenkomst voor jongeren

Zit je op de middelbare school of ben je student? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening over duurzaamheid. Denk samen met de jongerenraad van Lingewaard mee over wat we kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. Jullie input zal bepalen waar de avond van de duurzaamheid verder over gaat. Laat dus van je horen! We maken er een gezellige, interactieve en gezellige bijeenkomst van met o.a. een quiz en pizza! Kijk voor meer informatie op www.lingewaard.nl/dagvandeduurzaamheid.

 

20.00 uur - Avond van de Duurzaamheid – jong en oud in gesprek – uitreiking duurzaamheidsprijs

Hoe kunnen we concreet aan de slag met het aanpassen van onze woningen aan de energietransitie? En wat als je in een huurwoning, een vrijstaand of een monument woont? Tijdens de avond van de duurzaamheid gaan we daar op in. 
Ook komen jongeren aan het woord. Vinden zij het wel goed zo? Of willen ze sneller? Kunnen de generaties elkaar inspireren? 

Tot slot zal wethouder Aart Slob tijdens bekendmaken wie de Lingewaardse duurzaamheidsprijs 2019 heeft gewonnen.

De avond begint om 20:00 uur en vindt plaats in De Veldschuur, Sportlaan 1K in Bemmel. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • 10 oktober 2019: dag van de duurzaamheid