•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

16 November informatieavond Lingewaard Energie - van het gas af

Over 33 jaar (in 2050) moeten alle woningen in Nederland gasvrij zijn. Dit betekent dat de woningen geen gas meer kunnen afnemen voor verwarming, koken en bereiding van warm tapwater om te douchen.

Wat betekent dat voor onze manier van wonen? Kunnen we onze woningen in koude winters nog wel comfortabel warm krijgen? En kunnen we op een koude winterdag nog wel een warme douche nemen? Op deze en andere vragen geeft Frans van Herwijnen– Lingewaards eerste bewoner zonder gasaansluiting - een antwoord op de thema-avond “Los van het Gas, wat betekent dat voor U” die door Lingewaard Energie georganiseerd wordt op 16 november 2017 in de Veldschuur in Bemmel.

Allereerst zal hij uitleggen waarom we de hoogwaardige brandstof aardgas nooit hadden moeten gaan gebruiken voor de verwarming van onze woningen. Daarnaast zal hij laten zien dat stralingsverwarming veel beter is dan onze gebruikelijke verwarming met radiatoren. Door het aardgas te vervangen door elektriciteit, die we ook nog eens zelf opwekken met zonnepanelen, onze woning beter te isoleren en stralingsverwarming toe te passen maken we onze woning niet alleen een stuk energiezuiniger maar ook nog eens comfortabeler.

Dat dit nu al mogelijk is zal hij laten zien aan de hand van zijn eigen Eco Huus, waar hij samen met zijn vrouw Mariette inmiddels al 1,5 jaar woont.

Verder zal ook Thijs de la Court, algemeen secretaris Gelders Energieakkoord, praten over Wijken van de Toekomst.  

Laat u informeren over wat ons te wachten staat en waar we allemaal mee te maken krijgen.

Entree: Gratis voor leden van Lingewaard Energie; €5,- voor niet-leden. Locatie: Veldschuur, Sportlaan 1-K,  Bemmel, 19.15h: Inloop + koffie, 19:30 start.
U kunt op de avond zelf ook lid worden van Lingewaard Energie. Voor € 20 per jaar hebt u toegang tot bijeenkomsten en andere energievoordelen.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • 16 November informatieavond Lingewaard Energie - van het gas af