•• ••

contact

3 maatregelen voor een duurzaam 2021

2020 stond natuurlijk vooral in het teken van het coronavirus. Gelukkig zijn er afgelopen jaar ondanks de pandemie ook allerlei stappen gezet om Nederland te verduurzamen. We hopen natuurlijk dat dit jaar hét jaar wordt waarin we het coronavirus onder controle krijgen én Nederland nog duurzamer krijgen! Door onderstaande en andere maatregelen kunt u een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast zorgen veel energiebesparende maatregelen voor meer comfort en leveren ze op den duur vaak geld op.

Isoleer je woning (met subsidie)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is in 2021 ook beschikbaar voor 5 isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen dient u minimaal 2 van deze maatregelen te nemen óf een maatregel te combineren met de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. De maatregelen moeten aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie hierover en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op de website van de RVO

Schaf zonnepanelen aan zonder btw

Ook zonnepanelen kopen blijft aantrekkelijk in 2021. Het blijft namelijk mogelijk om de BTW van de aanschaf terug te vragen bij de Belastingdienst. Tot 2023 blijft ook de salderingsregeling bestaan. Dat betekent dat het terugleveren van zonne-energie aan het net wordt verrekend met de energierekening. Vanaf 2023 krijgt u minder geld terug voor stroom die u aan het net levert dan dat u betaalt voor netstroom. Lees meer over de salderingsregeling.

Stap over op een elektrische auto

Het gebruik van een elektrische auto scheelt 50% aan uitstoot in vergelijking tot auto's op benzine of diesel. Als de elektriciteit door zonnepanelen is opgewekt, scheelt dit zelfs 95% aan uitstoot. Veel duurzamer dus! En in 2021 kun je subsidie krijgen voor elektrische voertuigen.

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) is zowel voor nieuwe als voor tweedehands elektrische auto's beschikbaar. Het gaat om vol-elektrische voertuigen (dus niet om hybride varianten). U kunt deze subsidie nu aanvragen voor koop- of leaseovereenkomsten die u na 1 januari 2021 afsluit/hebt afgesloten. U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u een koop- of leaseovereenkomst heeft getekend. Het kan dus zijn dat tegen die tijd de subsidiepot leeg is. Lees meer.

Wat gaat u doen om uw woning in 2021 te verduurzamen?

 

Voor persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Het Energieloket via 026 326 0111 of via het contactformulier.

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • 3 maatregelen voor een duurzaam 2021