•• ••

contact

7 energiebespaartips

Radiatorfolie is een goedkope, gemakkelijke en effectieve maatregel die u kunt nemen om energie te besparen. Voor ongeveer 10,- kunt u radiatorfolie kopen bij de bouwmarkt. Het is gemakkelijk te plaatsen en u heeft direct resultaat.

 

Wasdrogers horen tot de grootste energieslurpers in huis. Ze verbruiken gemiddeld zo'n 290 kWh aan stroom per jaar. Dit komt neer op ongeveer € 65,-. Hang de was op! Dit is ook nog eens beter voor de kleding. Zorg wel voor goede ventilatie als u de was binnenshuis ophangt.

 

Met een energieverbruiksmanager krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Hierdoor wordt het makkelijk om energie te besparen. Op www.energieverbruiksmanagers.nl vindt u een overzicht van verschillende energieverbruiksmanagers. Sommige zijn zelfs gratis!

 

Omdat u bespaart op uw energierekening, kunt u spouwmuurisolatie al in 3 jaar terugverdienen. De besparing van spouwmuurisolatie is hiermee vergelijkbaar met 11% rente op een spaarrekening! Naast deze besparing wordt de woning ook comfortabeler.

 

Was textiel dat niet heel vies is op 30 graden, gebruik het eco-programma en gebruik niet te veel wasmiddel. Door deze kleine maatregelen bespaart u gemiddeld 50kg CO2 per jaar. Is de wasmachine ouder dan 12 jaar en gaat hij kapot? Dan is het beter voor het milieu om een nieuwe A+++-variant te kopen. Anders kunt u hem beter laten repareren. 

 

Het waterzijdig inregelen van de CV-installatie bespaart 10% tot 25% op uw gasverbruik. De ketel en de radiatoren worden optimaal afgesteld, waardoor de temperatuur in huis gelijkmatiger blijft. Waterzijdig inregelen dient u te laten doen door een professional. 

 

Elektrische apparaten verbruiken ook stroom als ze op stand-by staan. Apparaten helemaal uitzetten voorkomt zo’n 130kg CO2-uitstoot per jaar. Deze besparing is vergelijkbaar met 2 dagen per week geen vlees of vis eten. Vooral computers en TV’s besparen veel energie als u ze helemaal uit zet.

Naar het overzicht