•• HET ENERGIELOKET HOUDT U OP DE HOOGTE! ••

contact

Aardgas duurder in 2019

Per 1 januari 2019 verhoogt het kabinet de belasting op aardgas en verlaagt de belasting op elektriciteit. De maatregel maakt vervanging van aardgas door elektrische warmteopties, zoals warmtepompen, aantrekkelijker. Hetzelfde geldt voor vervanging van aardgas door duurzame warmteopties zoals aardwarmte. Voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik stijgen de belastingen op energie met circa € 130 (bij gelijkblijvend verbruik). Dit is inclusief de stijging van de Opslag Duurzame Energie.

Aardgas grootste kostenpost

Wist u dat 60% van de energierekening bestaat uit kosten voor aardgas? Vooral de verwarming is een grote kostenpost. Douchen komt op een goede twee plaats, gevolgd door koken op een gastoestel. De meeste winst valt dus te halen bij het besparen op verwarming. Allereerst door isolatie van vloer, muren, dak en glas. Overstappen op een energiezuinige en duurzame warmtetechniek is een slimme vervolgstap.

Hulp bij besparen

Hoe u dit het best kan aanpakken? Kom langs bij het Energieloket en wij helpen u op weg! Op 12 december kunt u voor de laatste keer dit jaar ons spreekuur bezoeken. We openen onze deuren van 14:00u tot 16:00u in Bemmel (Cuperstraat 9). Als dit niet gelegen komt, kunt u ook de informatieavond van Lingewaard Energie bezoeken. De avond staat in het teken van de energierekening, en hoe u die kan verlagen. 

In 2018 heeft het Energieloket al meer dan 150 mensen op weg geholpen! Ook volgend jaar staan wij weer voor u klaar. Zo kunnen we in 2019 nog meer mensen helpen hun woning van duurzame energie te voorzien, hun energieverbruik te verminderen en hun energiekosten te verlagen!

 

 

Naar het overzicht