•• ••

contact

Acties van de komende maanden

Het Energieloket Lingewaard staat al jaren bekend als dé plek waar Lingewaarders advies kunnen krijgen over het verduurzamen van hun woning. De komende maanden organiseren we verschillende acties en evenementen om energiebesparing nóg makkelijker en leuker voor je te maken! Hierbij een overzicht.

7 juni AART: Waar de aarde en kunst samenkomen

Op 7 juni vindt in de Theaterkerk in Bemmel een expositie plaats. Deze krijgt vorm door kunstenaars met verschillende disciplines. De expositie is onder leiding van Avalon Advies en stagiair Gaya Becker, die voor de opleiding Adviseur Duurzame Leefomgeving deze tentoonstelling organiseert als examenopdracht. De tentoonstelling laat de uitdagingen zien waar we nu en in de toekomst tegenaan lopen op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en milieuvervuiling. Het gebruik van kunst en cultuur laat een impact achter die de ernst van de situatie benadrukt. Hierdoor hoopt Gaya de bezoeker tot actie aan te zetten.

Kom je ook?

Je bent van harte welkom op dinsdag 7 juni tussen 15.00 uur en 17.00 uur om deze expositie te beleven. Toegang is gratis.

10 juni duurzaamheidsmiddag

Altijd al geïnteresseerd geweest in duurzaam leven en wonen? Dan is de duurzaamheidsmiddag op 10 juni in ’t Convent in Huissen vast iets voor jou! Hier kan je informatie krijgen over allerlei aspecten van duurzaamheid zoals biodiversiteit, voedselverspilling tegengaan en energie besparen. De adviseurs beantwoorden je vragen graag. Ook zal tijdens de duurzaamheidsmiddag het KRACHTpunt over duurzaamheid worden geplaatst. Dit is een object dat op een interactieve manier het gesprek over duurzaamheid aanmoedigt. De duurzaamheidsmiddag wordt georganiseerd in samenwerking met Avalon Advies.

Ben je erbij?

Het belooft een gezellige duurzame middag te worden, met een hapje en een drankje. Ben je erbij op 10 juni tussen 14.00 uur en 16.00 uur aan Raadhuisplein 1 in Huissen? Iedereen uit de gemeente Lingewaard is van harte welkom om binnen te lopen.

Nieuwe training Energieambassadeurs

Binnenkort start een nieuwe training voor Energieambassadeurs. Wil jij andere Lingewaarders helpen bij het besparen van energie? Meld je dan aan via het inschrijfformulier. In deze trainingsronde ligt de nadruk vooral op het nemen van kleine energiebesparende maatregelen zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, maar vooral ook over gedragsverandering. Aanmelden kan tot 20 juni. 

Bezoek het (mobiele) Energieloket

Tot de zomervakantie zijn als vanouds de inloopmiddagen van het Energieloket in 't Convent in Huissen te bezoeken. In juli en augustus zal vervolgens het mobiele Energieloket op verschillende plekken in de gemeente staan. Hier worden gratis pakketten met ledlampen uitgedeeld. Locaties en data volgen, dus houd onze kanalen in de gaten! Bekijk de openingstijden.

Naar het overzicht