•• ••

contact

Doe mee met de Duurzame Huizen Route!

Op 29 oktober en 5 november is de 10e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. In heel Nederland – en ook in Lingewaard en omgeving – stellen huizenbezitters hun woning open voor bezoekers. Hieronder staat vast een selectie uit de regio. Lees meer over alle woningen die meedoen en stel vragen aan de eigenaren via www.duurzamehuizenroute.nl. Heb je zelf een duurzame woning? Dan kan je via dezelfde website je huis als voorbeeldwoning aanmelden.

Tussenwoning uit 1976 in Huissen

In Huissen staat een tussenwoning uit 1976 met energielabel B. Zonder duurzame maatregelen hebben woningen met dit bouwjaar energielabel D of slechter. Om dit groene label te krijgen is er dak-, wand- en vloerisolatie aangebracht en zijn er zonnepanelen en een zonneboiler aangelegd.

Twee-onder-een-kapwoning uit 1995 in Bemmel

In Bemmel staat een aardgasvrije woning uit 1995 met energielabel A+. Dat wil zeggen dat het een zeer energiezuinig huis is. Er liggen zonnepanelen op het dak en de woning is goed geïsoleerd. De bewoners gebruiken infraroodverwarming en een pelletkachel. Ze hebben ook klimaatbestendige maatregelen genomen: er is een groen (vegegatie)dak aangelegd en de regenpijp is afgekoppeld van het riool. Dit is dus een woning waarbij veel verschillende maatregelen zijn genomen.

Vrijstaande pluswoning uit 2019 in Doornenburg

In Doornenburg staat een energiepositief huis. Dat wil zeggen dat er meer energie wordt opgewekt dan verbruikt. Bij dit aardgasvrije huis krijgen de bewoners elke maand geld terug van het energiebedrijf. De bewoners hebben bij de bouw een duurzaamheids- en energieadviseur ingeschakeld. Hier zijn zij erg over te spreken. Ook bijzonder aan dit huis is het gebruik van domotica (huisautomatisering): onder andere verwarming, koeling en zonwering worden automatisch geregeld.

Appartement uit 1974 in Veenendaal

Het dichtstbijzijnde appartement dat nu op duurzamehuizenroute.nl staat is een terrasflat uit 1974 in Veenendaal. De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft het complex grondig laten verduurzamen. Het gebouw is van binnen en buiten geïsoleerd zonder dat de woonlasten zijn gestegen. 

Ga voor het volledige overzicht, online tours en het stellen van vragen naar www.duurzamehuizenroute.nl.

Beeld: Duurzame Huizen Route

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Doe mee met de Duurzame Huizen Route!