•• ••

contact

Doe mee met de verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren een podium geven om hun duurzame prestaties te delen met anderen. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen deze aanmelden op de website en meedoen aan de verkiezing. 

Meer dan 1.500 huiseigenaren delen hun ervaringen op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hiermee zijn zij een bron van inspiratie en informatie voor mensen die nog aan het begin staan van de verduurzaming van hun huis. Harm Valk, adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs en jurylid bij de verkiezing, beaamt dit: “Zonder sprekende voorbeelden blijft verduurzaming van hun huis voor veel mensen abstract en ongrijpbaar. Door te laten zien dat er een heel scala aan oplossingen is, worden mensen geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan.”

Deelnemen aan de verkiezing

Huiseigenaren die mee willen doen, kunnen hun woning tot 8 september aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. De aanmeldingen worden per categorie beoordeeld door een deskundige jury: Ab Straub (Universitair hoofddocent bouwkunde TU Delft), Gerrit Hiemstra (Weerpresentator bij de NOS), Linda van Dongen (Strategisch marketeer Volksbank), Harm Valk (Adviseur verduurzaming gebouwde omgeving bij Nieman), en Jos van Dalen (programmadirecteur Aardgasvrije Wijken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken). De categorieën zijn bepaald op basis van het bouwjaar en de woonoppervlakte van het huis. De winnaars van de juryverkiezing worden bekend gemaakt op het (online) feestelijke uitreikingsevent op 20 november 2020.

Maak ook kans op de publieksprijs

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Zeeland. In deze provincies maken de deelnemers ook kans op een publieksprijs. Het publiek kan van 29 september tot 13 oktober stemmen op hun favoriete duurzame woning in de provincie. De provinciewinnaars maken vervolgens kans op de landelijke publiekstitel. De uitslag van deze stemronde wordt tegelijk met de jurywinnaars bekend gemaakt op het (online) verkiezingsevent.  

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Doe mee met de verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'