•• ••

contact

Energieloket Lingewaard in 2020: de successen

2020 was ook voor ons een vreemd jaar. Veel acties die voor de lente en zomer gepland stonden werden uitgesteld of konden niet doorgaan. Gelukkig waren er dit jaar een aantal acties die we tóch uit konden voeren:

Grip op uw energiegebruik: Heeft u een slimme meter? Dan kunt u zich aanmelden om te kijken wat u aan elektriciteit en gas verbruikt. Door meer inzicht te krijgen in uw verbruik, krijgt u meer grip en kunt u door aanpassingen uw energierekening omlaag brengen. Deze energiemonitoring is voor inwoners van Lingewaard het eerste jaar gratis (t.w.v. ± € 25,-). Tot nu toe hebben 50 mensen zich ingeschreven.

De Energiebus: Vanwege de coronacrisis kon de Energiebus niet in de zomer rijden. Gelukkig zijn we in het najaar tóch nog alle dorpen en wijken langsgeweest. Bewoners konden vragen stellen aan onze ambassadeurs en adviseurs en er werden gratis energiebespaarpakketten uitgedeeld.  

Foto: Studio Masha
Foto: Studio Masha

Energiebespaarpakketten: Bij de Energiebus konden de bewoners van Lingewaard een energiebespaarpakket ontvangen. In deze pakketten zit informatie en kleine materialen die energie besparen makkelijker maken. Denk hierbij aan radiatorfolie en een brievenbusborstel. Goed voor het klimaat en de portemonnee! Er zijn zo'n 425 pakketten uitgedeeld.

Heeft u nog geen pakket maar wel interesse? Houd onze website in de gaten. We zullen nog een dag inplannen waarop u een pakket op kunt komen halen.

Energieambassadeurs: Er zijn dit jaar 5 energieambassadeurs opgeleid. Zij waren onder andere aanwezig bij de Energiebus om vragen te beantwoorden. Het geven van energieadvies stond vanwege de coronamaatregelen dit jaar op een laag pitje. We hopen dat de ambassadeurs in 2021 weer meer advieswerkzaamheden kunnen gaan doen. Daarnaast willen we nieuwe energieambassadeurs gaan opleiden. Wilt u meer weten? Lees dan onze pagina over het ambassadeursschap of lees het interview met energieambassadeur Joppe Thuis.  

Energieactie Zilverkamp: De wijk Zilverkamp in Huissen is een 'Wijk van de Toekomst'. Er zijn allerlei acties om de woningen in deze wijk te verduurzamen en van het gas af te halen. Op 8 september was er een online informatieavond en bewoners kunnen zich opgeven voor een gratis maatwerkadvies. Lees meer.

Foto: Studio Masha
Foto: Studio Masha

We hopen dat er in 2021 meer mogelijkheden zijn voor nog veel meer duurzame acties en evenementen!

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Energieloket Lingewaard in 2020: de successen