•• ••

contact

Het rendement van isolatie en HR++-glas

Dit is een goede tijd van het jaar om uw woning (beter) te isoleren. Zo zit u er lekker warmpjes bij in de winter, bespaart u energie én behaalt u een goed rendement op uw investering. Er is op dit moment ook subsidie beschikbaar als u minimaal twee isolerende maatregelen neemt. 

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een simpele, onderhoudsvrije manier van isoleren waarbij de ruimte tussen de binnen-en buitenmuur opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Een klus die bedrijven meestal binnen één dag kunnen klaren! Afhankelijk van het type woningis het rendement vergelijkbaar met 11% rente op een spaarrekening.

- Advies op Maat spouwmuurisolatie

Dakisolatie

Als een dak niet (goed) geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Een goed geïsoleerd dak zorgt dan ook voor een lagere energierekening en meer comfort. Bij een verwarmde zolder is de besparing gemiddeld zo’n € 750,- per jaar. Hiermee is dakisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening! 

Voor het isoleren van een schuin dak hoeft u in principe geen specialist in te schakelen. U betaalt dan alleen de materiaalkosten. Bij een gemiddelde woning zijn deze kosten ongeveer € 1.000,-. De terugverdientijd is dan iets meer dan één jaar. Als u het dak laat isoleren dan zijn de kosten rond de € 4.700,- inclusief afwerking met bijvoorbeeld gipsplaten. Het is raadzaam om een plat dak door een specialist te laten isoleren. Kijk op onze lokale aanbiederspagina voor bedrijven bij u in de buurt. Als u de zolder nauwelijks gebruikt en de ruimte is afsluitbaar, dan is het isoleren van de zoldervloer een goedkoper en gemakkelijker alternatief.

- Advies op Maat dakisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie levert niet alleen energiebesparing op, maar geeft ook een heerlijk comfort thuis. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. Ook vloer- en bodemisolatie is een klus die snel kan worden geklaard. 

- Advies op Maat vloerisolatie

HR++-glas

Het vervangen van enkel of dubbel glas door HR++- en triple glas is in veel gevallen een duurzame keuze. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas is qua rendement zelfs vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. De kosten en besparing voor isolerend glas hangen onder andere af van het type glas, de kozijnen en het type woning. Naast een besparing op de energiekosten zorgt isolerend glas voor meer comfort, minder geluid van buiten, een hoger energielabel en waardeverhoging van de woning.

- Advies op Maat isolerend glas

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Het rendement van isolatie en HR++-glas