•• ••

contact

Huidig subsidieoverzicht voor duurzame maatregelen

Het nemen van verduurzamende maatregelen in huis is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs gasloos te maken. Officieel geen subsidie: maar je kunt ook de btw van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat is toch al een korting van 21%! Ben je woningeigenaar? Dan kun je naast korting op zonnepanelen op dit moment gebruik maken van de volgende regelingen. Een subsidieoverzicht voor VvE's vind je op deze pagina.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Voor woningeigenaren is subsidie voor 5 soorten isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen dien je minimaal 2 van deze maatregelen te nemen óf een maatregel te combineren met de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. De genomen maatregelen moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Meer informatie hierover vind je op rvo.nl. Hier kun je ook de subsidie aanvragen.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Gemeente Lingewaard biedt in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de Toekomstbestendig Wonen Lening aan. Er zijn verschillende soorten leningen van minimaal € 2.500,- die onder andere besteed kan worden aan het veduurzamen, levensloopbestendig maken, asbestvrij maken en/of het kwalitatief verbeteren van de woning. Het is een voorwaarde dat er altijd minimaal één duurzaamheidsmaatregel wordt genomen. De lening wordt verstrekt in de vorm van een bouwdepot en bedraagt maximaal € 30.000,-. De rente van de lening is 1,6%. Ga voor meer informatie naar lingewaard.nl/toekomstbestendigwonenlening.

Woningabonnement (WOAB)

Bij een woningabonnement worden de kosten van energiebesparende maatregelen voor je betaald, waarna je het terugbetaald met het geld dat je bespaart aan energiekosten. Er wordt eerst een woningsscan gedaan door een specialist. Je bespreekt samen de mogelijkheden en bepaalt welke en hoeveel maatregelen je wilt nemen. WOAB regelt het isoleren/installeren en ze geven een prestatiegarantie. Het woningabonnement loopt net zo lang als deze garantie. WOAB neemt dus al het werk uit handen en is tijdens de garantieperiode ook verantwoordelijk voor eventueel onderhoud en reparatie. Kijk voor meer informatie op woab.nl.

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

De SEPP is zowel voor nieuwe als voor tweedehands elektrische auto's beschikbaar. Het gaat om vol-elektrische voertuigen (dus niet om hybride varianten). Deze subsidie kan aangevraagd worden voor koop- of leaseovereenkomsten die je na 1 januari 2022 hebt afgesloten. 

DE SUBSIDIEBEDRAGEN:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 3.350

VOORWAARDEN: 

  • Het voertuig is een 100% elektrische personenauto (niet omgebouwd!) met een actieradius van minimaal 120 kilometer
  • De nieuwprijs is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.

Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat je een koop- of leaseovereenkomst heeft getekend. Het kan dus zijn dat tegen die tijd de subsidiepot leeg is. 

Meer informatie

Let op: subsidieregelingen hebben een beperkte looptijd. Zorg daarom dat je er op tijd bij bent! Bovendien zijn alle regelingen gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst, voordat je een beslissing neemt en een aanvraag indient.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Huidig subsidieoverzicht voor duurzame maatregelen