•• ••

contact

Huidige subsidies & financieringsmogelijkheden

Het nemen van verduurzamende maatregelen in huis is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs gasloos te maken. Het is geen subsidie, maar je kunt ook de btw van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat is toch al een korting van 21%! Ben je woningeigenaar? Dan kun je naast korting op zonnepanelen op dit moment gebruik maken van de volgende regelingen. Een subsidieoverzicht voor VvE's vind je op hier.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Voor woningeigenaren is er subsidie voor vijf soorten isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Om in aanmerking te komen moet je minimaal twee van deze maatregelen nemen óf een maatregel combineren met de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. De maatregelen moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Op rvo.nl vind je alle voorwaarden, een rekentool om je subsidie te berekenen en een stappenplan voor het aanvragen van de subsidie.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Gemeente Lingewaard biedt in samenwerking met SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) de Toekomstbestendig Wonen Lening aan. Er zijn verschillende varianten met een minimaal leenbedrag van € 2.500. De lening kan onder meer besteed worden aan het verduurzamen, asbestvrij maken of toekomstbestendig maken van de woning. Het is een voorwaarde dat er altijd minimaal één duurzaamheidsmaatregel wordt genomen. De lening wordt verstrekt in de vorm van een bouwdepot en is maximaal € 50.000. De rente is tussen de 1,6% en 1,8%. Ga voor meer informatie naar lingewaard.nl.

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is beschikbaar voor nieuwe en tweedehands elektrische auto's. Het gaat om volelektrische voertuigen (niet om hybride varianten). Deze subsidie kan aangevraagd worden voor koop- of leaseovereenkomsten die je na 1 januari 2022 hebt afgesloten. 

Subsidiebedragen:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000.
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 3.350.

Voorwaarden

  • Het voertuig is een 100% elektrische personenauto (niet omgebouwd) met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De nieuwprijs is tussen de € 12.000 en € 45.000.
  • Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt getekend. Het kan dus zijn dat tegen die tijd de subsidiepot leeg is. 


Let op: subsidieregelingen hebben een beperkte looptijd. Zorg daarom dat je er op tijd bij bent! Alle regelingen zijn gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst, voordat je een beslissing neemt en een aanvraag indient.

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Huidige subsidies & financieringsmogelijkheden