•• ••

contact

Vanaf 2022 hogere subsidiebedragen voor isolatie en warmtepompen

Vanaf januari 2022 verhoogt de Rijksoverheid de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen! Zo krijg je bij isolatiemaatregelen een hoger bedrag per m2 én het aantal vereiste m2 om in aanmerking te komen voor subsidie wordt lager. Woningeigenaren kunnen hiervoor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) gebruiken. 

Budget

De verhoging van de subsidiebedragen geldt in principe voor 3 jaar, alleen voor isolatie en warmtepompen. Voor de subsidie op een zonneboiler of aansluiting op het warmtenet geldt de verhoging niet. In 2022 is er voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers en warmtenetaansluitingen in de ISDE in totaal € 228 miljoen beschikbaar. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Voor isolatiemaatregelen en die voor 1 januari 2022 zijn uitgevoerd of aangebracht gelden de lagere bedragen van 2021.

Verbeterjehuis voor woningeigenaar

Ben je woningeigenaar en wil je je oriënteren op de maatregelen die je het beste kan nemen in je woning? Kijk dan op verbeterjehuis.nl. Op deze website staat meer informatie over energiebesparende maatregelen en apparaten, zoals de warmtepomp en zonneboiler. Via deze website doe je ook een check wat voor jouw situatie de beste eerste stap is om te nemen.

Meer weten?

Voor zakelijke gebruikers geldt de verhoging van de subsidiebedragen alleen voor warmtepompen. Voor subsidie op isolatie kunnen Verenigingen van Eigenaars (VVE’s) terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Meer informatie over de verhoging van de bedragen is te vinden via ISDE: Wijzigingen 2022 en via SEEH: Wijzigingen 2022 voor VVE's.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Vanaf 2022 hogere subsidiebedragen voor isolatie en warmtepompen