•• ••

contact

Krijg grip op je energierekening! (actie verlengd)

Inwoners van Lingewaard met een slimme meter konden zich tot en met 24 maart 2021 aanmelden voor een speciaal dashboard, waarop het verbruik te zien is. Bij aanmelden vóór 24 maart krijg je deze energiemonitoring gratis tot en met 1 april 2023 (t.w.v. € 20,- per jaar). Na 24 maart sluit de inschrijving. Om deze actie mogelijk te maken werken we samen met de gemeente Lingewaard.

Waarom?

Door meer inzicht te krijgen in je verbruik, is het makkelijker om de energierekening omlaag te brengen. Bepaalde apparaten verbruiken misschien meer energie dan gedacht of er is sprake van sluipverbruik door apparaten die op stand-by staan. Hier krijg je allemaal inzicht in als je je aanmeldt voor het dashboard. Je kunt door het dashboard ook je energiegebruik goed vergelijken voor en na isoleren bijvoorbeeld. Opbrengsten van zonnepanelen worden ook verrekend.

Hoe kan ik meedoen?

Je kunt je hier opgeven. Voor de registratie heb je het meternummer van je elektriciteitsmeter nodig. Deze staat meestal bij de streepjescode op de meter. Het nummer begint vaak met een 'E'. Op de gasmeter begint deze met de letter 'G'. Wij beheren de data, zodat je deze kunt inzien. Wij gebruiken de data om de effectiviteit van duurzaamheidsmaatregelen te verbeteren. De gegevens zijn nooit te herleiden naar jouw adres of persoon. Als je hulp wilt bij het instellen en aflezen van het dashboard kun je deze handleiding gebruiken.

Als je je aanmeldt, zie je op het online dashboard onder andere de volgende informatie:

- Verbruik elektriciteit & gas

- De kosten van het verbruik

- Elektriciteitsverbruik afgelopen jaar t.o.v. het type woning

- CO2-uitstoot van je energieconsumptie

- De teruglevering aan het net (als je zonnepanelen hebt)

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Krijg grip op je energierekening! (actie verlengd)