•• HET ENERGIELOKET HOUDT U OP DE HOOGTE! ••

contact

Minder energie, meer geld

Energiebesparende maatregelen verhogen je wooncomfort en zijn goed voor je portemonnee. Maar zoals zo vaak, gaan de kosten vaak voor de baten uit. Hoe financier je dat, energie besparen?

1.   Investeer slim

Heb je geld gespaard? Investeer dan slim in energiebesparende maatregelen. Ze betalen zich direct terug via een lagere energierekening en het rendement is veel hoger dan de rente op je spaarrekening. Zo is het rendement van spouwmuurisolatie ongeveer 10%, van dakisolatie 8% en zonnepanelen zo’n 6%. Dat is makkelijk verdient! Daarnaast verhogen energiebesparende maatregelen ook de waarde van je huis.

2.   Maak gebruik van subsidie

Langzaam maar zeker gaat Nederland van het gas af. De CV-ketel zal meer en meer worden vervangen door alternatieven. Op een aantal van die alternatieven kun je tot 2021 subsidie krijgen: De warmtepomp en zonneboiler komen hiervoor in aanmerking. De hoogte van de subsidie hangt af van het type apparaat.

Ook mensen die zonnepanelen kopen kunnen op dit moment gebruik maken van extra voordeel. Zij mogen namelijk de BTW op aanschaf en installatie terugvragen bij de belastingdienst. Dat loopt bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen al snel op naar een voordeel van 750 euro.

3.    Leen tegen een gunstig tarief

Het Nationaal Energiebespaarfonds van de Rijksoverheid biedt woningeigenaren en VvE’s gunstige leningen voor energiebesparende maatregelen. Het bedrag dat je kunt lenen ligt tussen de 2.500 en 50.000 euro. De rente verandert niet tijdens de looptijd en de lening is vaak fiscaal aftrekbaar. Je betaalt een vast bedrag per maand en aan het einde van de looptijd heb je de volledige lening terugbetaald. Uiteraard blijf je dan wel profiteren van de besparing! Voor meer informatie kijk op www.energiebespaarlening.nl

4.   Kleine moeite, groot voordeel

Energie besparen hoeft niet duur te zijn. Met kleine eenvoudige stappen kun je al veel voordeel behalen! Als je de tussendeuren in huis sluit en alleen verwarmt waar je veel bent, bespaar je gemiddeld 180 euro per jaar. Zet je de thermostaat ’s nachts en wanneer niemand thuis is op 15 graden, dan bespaar je nog eens 200 euro per jaar. Vervang gloeilampen (ook als ze het nog doen) door ledlampen, dat is 85% zuiniger. En plaats radiatorfolie, dat heb je binnen 1 jaar terugverdient.

Mogelijkheden genoeg voor minder energie en meer geld! Meer weten? Kom woensdag 21 maart naar het Energieloket. Van 14.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom aan de Cuperstraat 9 in Bemmel (Participatiepunt). Wij staan voor je klaar! Je kunt ons ook een mail sturen of een terugbelverzoek achterlaten.

 

Naar het overzicht