•• ••

contact

Nieuwsbrief 2021 #1

Nieuwsbrief maart 2021

Het Energieloket Lingewaard informeert over energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie in de gemeente Lingewaard. Heel handig, want jaarlijks geven huishoudens maar liefst
één maandsalaris uit aan energie. Dat kan anders! Daarom staan wij voor je klaar en bieden eerste hulp bij energiezuinig en comfortabel wonen. Hoe we dat doen lees je hier.
 
Mail ons
 


31 maart webinar: De Zilverkamp aardgasvrij

Op woensdag 31 maart van 20.00 tot 21.00 uur organiseert adviesbureau Woningwaard een webinar. Ze geven tijdens deze webinar tekst en uitleg over de werking van het online maatwerkadvies in Zilverkamp Huissen. Je hoeft je hier niet voor aan te melden en de deelnemers zullen niet in beeld zijn. Lees meer.

 


Week van de groene tuin

Van 30 maart t/m 5 april is de Week van de groene tuin. Elke dag deelt TV-tuinman Lodewijk Hoekstra tips en filmpjes over een bepaald thema. Het thema van dag 1 is ontstenen. Verder komen onder andere thema's als biodiversiteit en klimaat aan bod. Lees meer.

 


Enkel nog subsidie beschikbaar voor gebruikte elektrische auto's

Er is sinds 1 juli 2020 subsidie beschikbaar voor het aanschaffen van nieuwe en tweedehands volelektrische personenauto's. De subsidiepot voor de aanschaf van nieuwe voertuigen in 2021 is helaas leeg. Er is nog wel subsidie voor tweedehands elektrische auto's. Lees meer.

 


Energie besparen in de keuken: 7 tips

We kunnen heel wat energie besparen in de keuken. Je kunt bijvoorbeeld meal preppen om minder vaak te koken, displays uitzetten, ruimte achter je koelkast/vriezer vrij maken en meer. Wij hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet. Lees meer.

 


Actie 'Grip op je energierekening' verlengd

Inwoners die zich voor 24 maart hadden aangemeld voor de actie 'Grip op je energierekening' kunnen gratis tot 1 april 2023 gebruik blijven maken van het energiemonitoringsdashboard. Hier is onder andere af te lezen wat het verbruik is, wat de kosten hiervan zijn en wat de CO2-uitstoot hiervan is. Later dit jaar gaan we adviesgesprekken op maat aanbieden aan deelnemers. Lees meer.

 


Online thematours Duurzame Huizenroute

Tot 10 april kun je videogesprekken bijwonen met huiseigenaren over hun duurzame woning. Er zijn 40 verschillende tours met onderwerpen als: dak- en gevelisolatie, (hybride) warmtepompen, tiny houses en aardgasvrije appartementen. De huiseigenaren geven informatie en een rondleiding en er is ruimte voor vragen. Lees meer.

 


Volg ons nu ook op LinkedIn!

Wil je op de hoogte blijven van actuele informatie en tips krijgen over energiebesparing? Volg ons dan op FacebookTwitter en LinkedIn. Meer actuele informatie over subsidieregelingen, lokale specialisten en meer vind je op onze website.

 
Agenda
Vanwege de coronamaatregelen is het fysieke Energieloket voorlopig gesloten. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrieven nog niet automatisch in je inbox? Schrijf je dan hier in.

Naar het overzicht