Probeer de nieuwe elektrische deelauto's in Huissen en Bemmel!

Er komen twee elektrische deelauto's in Lingewaard. Vanaf 5 september kunt u gebruik maken van de gloednieuwe Peugeot e208 zonder een abonnement af te sluiten. U betaalt dan enkel voor het gebruik (€ 0,50 per uur en € 0,19 per kilometer). Als de testmaanden voorbij zijn kunt u als u dat wilt een abonnement afsluiten om gebruik te blijven maken van de deelauto's. De auto's komen in Huissen bij Plaza en in Bemmel bij het Kinkelplein te staan. 

 

De feestelijke aftrap is op zaterdag 5 september in Huissen. Op zaterdag 3 oktober is er een evenement op de markt in Bemmel. Ook dan zijn alle geïnteresseerden van harte welkom. De eerste groep gebruikers zal hier vertellen over hun ervaringen. Aanvullende informatie volgt binnenkort op de website van Lingewaard Energie en op de website van de leverancier: Mobi.

Veelgestelde vragen

 

Is er sprake van een minimum of maximum afname per maand?

Nee. U kiest een abonnement dat bij uw gebruik past, binnen dat abonnement bepaalt u hoeveel u rijdt. Zie hieronder de abonnementsvormen.

Betaal ik de gebruikte tijd of de gereserveerde tijd?

U betaalt alleen de gebruikte tijd. In de praktijk blijkt dat gebruikers de reservering doorgaans heel goed inschatten. Alleen bij excessen kan de afrekening op basis van de gereserveerde tijd zijn; bijvoorbeeld als u de auto een hele dag reserveert en maar 1 uur gebruikt.

Hoe zit het met de beschikbaarheid?

Het is het doel om per standplaats 2 auto’s te plaatsen. In de praktijk blijkt diit meestal voldoende voor 16 tot 20 gebruikers. Als er meer gebruikers zijn, dan zullen er auto’s worden bijgeplaatst.

Zijn vaste tijden mogelijk?

Vaste tijden zijn mogelijk door meerdere reserveringen van te voren te boeken.

Hoe is de verzekering geregeld?

Een all-risk autoverzekering is onderdeel van het abonnement. Alleen als de schade door u is veroorzaakt geldt een eigen risico van € 375,-.

Kan ik het abonnement delen met meerdere gebruikers?

Standaard kunt u uw abonnement niet delen, want die is op basis van uw rijbewijs. Binnen één huishouden en bij gebruik van hetzelfde rekeningnummer is het echter mogelijk om het abonnement Full af te nemen voor 2 personen. U krijgt dan per persoon 50% korting en betaalt € 62,50 per maand.

Meer informatie en aanmelden:

Heeft u interesse om testrijder te worden? Schrijf u dan in via de website van Mobi. Er zijn 20 plekken per woonplaats beschikbaar. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met evdeelauto@lingewaardenergie.nl.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Probeer de nieuwe elektrische deelauto's in Huissen en Bemmel!