•• ••

contact

Programma 6 oktober Dag van de Duurzaamheid

Wil je advies over het verlagen van je energierekening? Meer leren over duurzaamheid? Een prijswinnende film over zelfvoorzienend leven zien? Of weten wie de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs krijgt? Kom dan op donderdag 6 oktober naar Theaterkerk Bemmel. Vanaf 17.00 zijn alle Lingewaarders van harte uitgenodigd om het inspirerende programma van de Dag van de Duurzaamheid bij te wonen.

 

Programma

17.00 Bezoek het Energieloket Lingewaard

Vanaf 17.00 uur is het Energieloket Lingewaard gratis te bezoeken in de MGZ-zaal. Er is een isolatiemarkt met voorbeeldmaterialen en er zijn adviseurs en ambassadeurs van het Energieloket aanwezig. Zij geven advies over de verduurzaming van de woning, subsidies en het omlaag brengen van de energierekening.

19.30 Presentatie Margot Ribberink

Margot Ribberink heeft jarenlang het weer gepresenteerd op RTL4. Tegenwoordig geeft ze als ambassadeur van duurzaamheid en klimaat inspirerende lezingen en presentaties. Vanaf 19.30 uur spreekt ze in de Theaterkerk over klimaatverandering.

20.00 Film: The Biggest Little Farm

Filmmaker John en zijn vrouw Molly verruilen in 2011 de grote stad voor het platteland. In deze hartverwarmende documentaire volg je het koppel terwijl ze een stuk dor land ombouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. Een inspirerende film met een filosofische ondertoon: wat is natuur en hoe gaan we daar mee om?

Tickets voor het hele avondpgrogramma € 7,50 | te koop via www.theaterkerk.nl

21.45 Uitreiking Lingewaardse Duurzaamheidsprijzen 2022

Het programma wordt afgesloten met de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijzen door Margot Ribberink. Er wordt een jury- als een publieksprijs uitgereikt aan een duurzaam Lingewaards initiatief. Op 26 september heeft de jury een winnaar gekozen uit de genomineerden:

- KBO Dorpsauto
- Wim Peters uit Gendt
- Henny Campschroer van de Polderbende
- Rolan van Ierland uit Haalderen

Tot 27 september kunnen Lingewaarders hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Het initiatief dat de meeste stemmen krijgt, ontvangt de publieksprijs. Meer informatie over de genomineerden lees je hier. Breng je stem uit via duurzaamheidsprijs@lingewaardenergie.nl

Om 22.00 wordt het inhoudelijke programma afgesloten met een borrel.

Iedereen is van harte welkom om op donderdag 6 oktober de Dag van de Duurzaamheid te komen vieren in de Theaterkerk Bemmel aan Markt 5.

De Dag van de Duurzaamheid wordt georganiseerd door Lingewaard Energie, gemeente Lingewaard, Theaterkerk Bemmel en Stichting Toestanden Op Podium (TOP).

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Programma 6 oktober Dag van de Duurzaamheid