•• ••

contact

Stenen eruit, GROEN erin!

Ook in 2022 is Operatie Steenbreek actief in Lingewaard. 20 inwoners kunnen gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin. En ze halen dit jaar bij 40 woningen de tegels op die uit de tuin zijn gewipt. Allemaal gratis!

Waarom ook alweer?

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater gemakkelijk wegzakken in de grond. En bomen en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Ook is veel groen een paradijs voor vogels, vlinders en bijen.

De gemeente wil Lingewaard voorbereiden op de veranderende weersomstandigheden oftewel: klimaatbestendig maken. Met meer groen in de gemeente Lingewaard kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Groene tuinen spelen daarbij een belangrijke rol. Dus: stenen eruit, GROEN erin!

Gratis tuinadvies en tuintegels ophalen

En denk je nou: ik wil wel maar weet niet goed hoe? Dan zorgt Operatie Steenbreek voor de oplossing. Om je op weg te helpen krijg je een gratis tuinadvies. Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingestuurd, komt tuinadviseur Marcel Gidding uit Bemmel bij je langs om je te voorzien van een professioneel advies. Er is dit jaar plek voor 20 tuinadviezen, dus wees er snel bij.

Ook het ophalen van de tuintegels die je vervangt door groen regel je via Steenbreek. Je stuurt een mailtje als je weet wanneer ze klaarliggen en Technisch Wijkbeheer Lingewaard haalt ze gratis bij je op. Ook als je geen tuinadvies nodig hebt natuurlijk.

Voorwaarden voor gratis tuinadvies

  • Ongeveer 60% van de tuin wordt groen. In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60% groen aanleggen. Bij een hele kleine tuin kan afgeweken worden van deze percentages.
  • Een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en nádat het nieuwe groen is aangeplant sturen naar lingewaard@debastei.nl.

Je kunt je via steenbreek.lingewaard@debastei.nl aanmelden voor het gratis tuinadvies en het gratis laten ophalen van de tuintegels. Zo werken we samen aan een groene gemeente! Wil je weten wat de gemeente Lingewaard nog meer doet voor het klimaat? Kijk dan op klimaatbestendig.lingewaard.nl.

Naar het overzicht