•• ••

contact

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor woningeigenaren

In 2019 heeft de regering de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) in het leven geroepen. Deze subsidie is sindsdien beschikbaar voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren. De subsidie voor woningeigenaren is open tot 31 december 2020.

Gesubsidieerde maatregelen

Om in aanmerking te komen voor de SEEH als woningeigenaar, dient u ook de bewoner van de woning te zijn. U komt dus niet in aanmerking als u de woning verhuurd. U krijgt de subsidie als u minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen neemt, of deze na 15 augustus 2019 heeft genomen. Onder deze maatregelen vallen onder andere spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloer- en/of bodemisolatie, gevelisolatie en hoogrendementsglas. Deze maatregelen moeten een grote isolatiewaarde hebben. Op deze pagina leest u de eisen. (Lokale) aanbieders kunnen u vertellen wat de isolatiewaarde van de door u gekozen isolatie is. Er is ook subsidie beschikbaar als u naast deze isolerende maatregelen ook kiest voor een maatwerkadvies, isolerende deuren, een energiezuinig ventilatiesysteem, het waterzijdig inregelen van uw verwarming of een energiedisplay of slimme thermostaat.

Hoogte van subsidie & aanvragen

U kunt subsidie aanvragen als de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Hoe meer maatregelen u neemt, hoe hoger de subsidie. De subsidie is maximaal € 10.000 per woning. Als u een zeer energiezuinig pakket kiest, komt hier nog een bonussubsidie van maximaal € 5.000 bij. Wilt u weten hoeveel subsidie u kunt krijgen? Op deze pagina vindt u een rekentool die u hiervoor kunt invullen. U kunt de subsidie aanvragen via de digitale aanvraagomgeving van de RVO. U moet hiervoor in het bezit zijn van DigiD. Lees hier het stappenplan voor het aanvragen van de subsidie. Kijk voor meer informatie op de website van de RVO. Ook voor meer informatie voor VvE's bezoekt u deze website.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor woningeigenaren