•• HET ENERGIELOKET HOUDT U OP DE HOOGTE! ••

contact

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) had een tijdelijke stop, maar gaat weer open voor eigenaar én bewoner! De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties.

De subsidie is voor maatregelen die een woningeigenaar gaat uitvoeren, nadat de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant (de publicatie vindt naar verwachting eind augustus plaats). De SEEH stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning om meer energie te besparen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten er minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd in de eigen bestaande koopwoning. De eigenaar én bewoner kan de subsidie aanvragen, nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Voorwaarde is verder dat de aanvrager de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner
De subsidieregeling wordt uitgevoerd door RVO.nl. Er wordt verwacht dat woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen. 

€ 84 miljoen subsidie beschikbaar
Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH eigenaar én bewoner € 84 miljoen subsidie beschikbaar. Het voornemen is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de te verbreden regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de ISDE is dan tot en met 2030 ook subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.

Urgenda-zaak
De SEEH voor eigenaar én bewoner voert RVO.nl uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met deze heropening van de regeling komt de regering tegemoet aan de uitspraak in de Urgenda-zaak. Stichting Urgenda eiste dat de Nederlandse staat ervoor zorgt dat de CO2-uitstoot snel vermindert. Energiebesparing in de gebouwde omgeving helpt daarbij.

SEEH voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)
Voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties is sinds de opening van de regeling voldoende budget voor het aanvragen van de subsidie.

Vragen over SEEH? In augustus is het energieloket gesloten, maar kom op 5 september gerust weer langs tijdens het inloopspreekuur (09.30 uur t/m 11.30 uur) van Energieloket Lingewaard aan de Wagenweg 12 in Huissen. Natuurlijk ook voor alle andere vragen over het verduurzamen van uw woning. Samen gaan we voor duurzaam!

Bron: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/subsidie-energiebesparing-eigen-huis-weer-open

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Subsidie energiebesparing eigen huis weer open