•• ••

contact

Subsidies & Leningen (update herfst/winter 2022)

Het nemen van verduurzamende maatregelen in huis is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs gasloos te maken. Officieel geen subsidie: maar je kunt ook de btw van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat is toch al een korting van 21%! Ben je woningeigenaar? Dan kun je naast korting op zonnepanelen op dit moment gebruik maken van de volgende regelingen. Een subsidieoverzicht voor VvE's vind je op deze pagina.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Voor woningeigenaren is subsidie voor 5 soorten isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Als je minimaal twee van deze maatregelen neemt óf een maatregel combineert met de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet, dan krijg je 30% subsidie. Als je één isolatiemaatregel neemt dan kun je 15% subsidie krijgen. In dat geval kun je wel pas vanaf 2023 subsidie aanvragen. Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar rvo.nl. Hier kun je ook de subsidie aanvragen.

Let op: subsidieregelingen hebben een beperkte looptijd. Zorg daarom dat je er op tijd bij bent! Bovendien zijn alle regelingen gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst, voordat je een beslissing neemt en een aanvraag indient.

Energiebespaarlening (Nationaal Warmtefonds)

Je huis verduurzamen door bijvoorbeeld te isoleren of zonnepanelen te laten leggen kan heel veel geld opleveren. Maar niet iedereen kan deze grote maatregelen betalen. Daarom kunnen huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014,- per jaar nu een Energiebespaarlening met 0% rente afsluiten via het Nationaal Warmtefonds. Zo wordt het voor meer mensen haalbaar om te verduurzamen, de energierekening te verlagen én comfortabeler te wonen.  Ook kan voortaan de Energiebespaarlening voor 100% ingezet worden voor zonnepanelen en is de leeftijdsgrens hiervoor afgeschaft. De lening is ook aan te vragen door VvE’s. Ga naar www.warmtefonds.nl voor meer informatie en ervaringsverhalen.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Gemeente Lingewaard biedt in samenwerking met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de Toekomstbestendig Wonen Lening aan. Er zijn verschillende soorten leningen van minimaal € 2.500,- die onder andere besteed kan worden aan het veduurzamen, levensloopbestendig maken, asbestvrij maken en/of het kwalitatief verbeteren van de woning. Het is een voorwaarde dat er altijd minimaal één duurzaamheidsmaatregel wordt genomen. De lening wordt verstrekt in de vorm van een bouwdepot en bedraagt maximaal € 50.000,-. De rente van de lening is 1,6-1,8%. Ga voor meer informatie naar lingewaard.nl/toekomstbestendigwonenlening.

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Subsidies & Leningen (update herfst/winter 2022)