•• het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Wat Led je?!

Na de gloeilampen verdwijnen vanaf deze maand ook de meeste halogeenlampen uit de handel. En dat is niet voor niets. Voor je portemonnee en het milieu kun je onzuinige gloeilampen en halogeenlampen het best zo snel mogelijk vervangen door LED.

Goedkoper dan je denkt
Het klopt dat een ledlamp in de winkel meer kost dan een onzuinige gloei- of halogeenlamp. Maar als je de levensduur en het stroomverbruik meetelt ben je met LED veel goedkoper uit. Zelfs als de oude lamp het nog doet is vervangen een verstandige keuze. Energieverbruik is namelijk de grootste kostenpost van een lamp. Een gloeilamp verbruikt maar liefst 85% en een halogeenlamp 75% meer energie dan een ledlamp. Het meest bespaar je als je onzuinige lampen die vaak branden als eerste vervangt.
 
Keuzehulp
Het aanbod in zuinige ledlampen is tegenwoordig groot. Je kunt ze kopen in allerlei soorten en maten. In 5 stappen haal je de juiste lamp in huis.
1. Pak je oude lamp en bekijk de vorm en fitting (E27/E14/GU10 etc)
2. Noteer de kleine lettertjes (Wattage, Voltage)
3. Kies het gewenste licht (meer lumen=meer licht, minder Kelvin=meer sfeer)
4. Dimbare ledlamp? Gebruik een led-geschikte dimmer
5. Ga naar een winkel met een groot aanbod of shop online
 
Meer weten?
Meer informatie over ledverlichting, energiebesparing of eigen energie opwekken? U bent van harte welkom bij het Energieloket. Op 26 september zijn we geopend van 14:00 tot 16:00 uur aan de Langekerkstraat 15 in Huissen
 
Komt dit moment niet gelegen, dan kunt u het Energieloket ook bezoeken op 3 oktober in Gendt of 17 oktober in Bemmel. Bekijk onze openingstijden hier. Uiteraard kunt u ons ook per email benaderen of een terugbelverzoek achterlaten via de website.
Naar het overzicht