Cor Princen

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

“Ik woon met mijn vrouw ik Bemmel. Ik ben docent installatietechniek van origine en heb hierin ook lesgegeven in warmteverliesberekeningen. Bouwfysica was daar een onderdeel van. Ik kreeg steeds vaker vragen van mensen over energie(besparing). Ik weet ook veel van toegepaste wis- en natuurkunde binnen de woning. Denk aan het ontstaan van schimmels en dergelijke. Met deze achtergrond en door al die vragen leerde ik steeds meer over energie en verduurzamen. Ik ben nu gepensioneerd en in 2017 heb ik geholpen om het Energieloket op te zetten in Lingewaard. Ik vind het mooi om met het Energieloket bezig te zijn.”

Kun je iets vertellen over je adviseursrol bij het Energieloket?

“Mijn voornaamste doel is om het energieverbruik en CO2 te reduceren. Daarom ben ik met het loket begonnen. En wat is er nou leuker dan mensen helpen? Veel mensen begrijpen niet wat er gebeurt. Ze gaan met de waan van de dag mee en vinden verduurzaming complex. Er wordt ook veel onzin verteld, wat dit alleen maar erger maakt. Als mensen door de bomen het bos niet zien kan ik ze op weg helpen. Ik zit op de inloopmiddagen in ’t Convent in Huissen. Ook doe ik huisbezoeken; die altijd heel nuttig zijn. We komen zo’n één tot drie keer langs om te kijken wat de beste oplossingen zijn en helpen mensen op weg.”

“Ik vind het ook belangrijk dat mensen hun energieverbruik leren begrijpen en ze weten wat de gevolgen van CO2-uitstoot zijn.”

Wat heb je zelf zoal in je woning gedaan?

“Door mijn zonnepanelen gebruik ik vrijwel geen energie. Ik heb mijn woning ook helemaal nageïsoleerd. Ik heb extra spouwmuurisolatie aan laten brengen en heb ook zelf isolatieklussen gedaan.”

Waarom zouden mensen naar het loket moeten komen?

“Naar het loket komen is al de eerste stap! We kunnen vragen beantwoorden en vanaf daar verder kijken naar de beste volgende stap.”