•• Met subsidie is energie besparen nóg voordeliger! ••

contact

Subsidies en financiering

Subsidieregelingen

Let op: subsidieregelingen hebben een beperkte looptijd. Zorg daarom dat u er op tijd bij bent! Bovendien zijn alle regelingen gebonden aan bepaalde voorwaarden. Controleer deze eerst, voordat u een beslissing neemt en een aanvraag indient.


Particulier

Bent u woningeigenaar? Dan kunt op dit moment gebruik maken van de volgende regelingen:

  • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten er minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd in de eigen bestaande koopwoning. U dient de eigenaar én bewoner van de woning te zijn. U kunt de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht op de website van het RVO.

  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Vanaf 2016 kunt u subsidie krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De exacte hoogte van het subsidiebedrag verschilt per apparaat. Voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op de website van RVO. In deze folder (uit 2016) is de informatie kort samengevat.

  • Btw teruggave zonnepanelen

Welliswaar geen subsidieregeling, maar zeker het vermelden waard: Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (2.700 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit ongever 750 euro op. Om de betaalde belasting terug te kunnen vragen moet u wel een paar stappen doorlopen. Een handig stappenplan vindt u op de website van Milieu Centraal.

 


 

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Woont u in een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kunt u ook gebruik maken van deze regelingen: 

  • VvE Energiebesparing eigen huis (SEEH)

De subsidie energiebesparing eigen huis is er voor Verenigingen van Eigenaren. Zij kunnen subsidie krijgen voor energieadvies en procesbegeleiding, Meerjarenonderhoudsplan en isolatiemaatregelen. Meer informatie is te vinden via de website van RVO. 

  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Vanaf 2016 kunt u subsidie krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De exacte hoogte van het subsidiebedrag verschilt per apparaat. Voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op de website van RVO. In deze folder (uit 2016) is de informatie kort samengevat.

  • Scan verduurzaming VvE

Sinds 1 januari 2017 kunnen VvE's van voor 1990 met minimaal 15 wooneenheden een onderzoek voor energiebesparing (Nul op de Meter-verkenning) laten uitvoeren. In zo'n verkenning wordt duidelijk waar de VvE staat en welke mogelijkheden er zijn om naar Nul op de Meter te gaan. Het is een regeling van Provincie Gelderland, meer informatie vindt u bij het Gelderse loket voor VvE's.

 


 

Financiering

U kunt uw energiebesparende woningaanpassingen op verschillende manieren (mede)financieren:

Heeft u spaargeld? Dan kan het inzetten hiervan voor het treffen van maatregelen heel interessant zijn. De spaarrente is tegenwoordig zo laag dat het vaak beter is om spaargeld te gebruiken voor energiebesparing. Investering in bijvoorbeeld spouwmuurisolatie levert ongeveer eenzelfde rendement op als een spaarrekening met 10% rente!

Wilt of kunt u geen spaargeld inzetten, dan zijn er verschillende andere financieringsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de Energiebespaarlening.

  • Energiebespaarlening

Dit is een landelijke regeling, enkele kenmerken van deze lening:
• het te lenen bedrag is minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000
• de looptijd is 7, 10 of 15 jaar, de rente circa 2 – 3 procent
• er is een lijst van 23 maatregelen die gefinancierd kunnen worden
• maximaal 75% mag aan zonnepanelen besteed worden
• afhankelijk van het energieverbruik kunnen de kosten van de lening vaak volledig worden betaald uit de opbrengst van de energiebesparing
• op de website www.energiebespaarlening.nl vindt u meer informatie en kunt u meteen een aanvraag indienen.

Behalve de Energiebespaarlening zijn er diverse andere leningen beschikbaar, kijk hiervoor op www.energiesubsidiewijzer.nl of informeer bij uw hypotheekverstrekker voor de mogelijkheden. Ook wij denken graag met u mee, neemt u gerust contact met ons op.

 

Nieuws

De groenste energieleveranciers van 2019

Elk jaar wordt er bepaald hoe alle Nederlandse energieleveranciers scoren op duurzaamheid. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. De ranking van 2019 is deze maand verschenen.

Kijk verder

14 november thema-avond 'Grip op de energierekening' in Angeren

Op donderdag 14 november 2019 organiseert energiecoöperatie Lingewaard Energie de thema-avond 'Grip op de energierekening'. U bent van harte welkom om deze informatieve avond bij te wonen. U kunt uw energierekening meenemen voor persoonlijk advies en tips om energie te be...

Kijk verder
Meer Nieuws


Aanmelden nieuwsbrief