•• één aanspreekpunt voor al je vragen over energiebesparing ••

contact

onze experts

Even voorstellen: Gerard Visser, Cor Princen en Hans Janssen

Bewapend met een schat aan kennis en een flinke dosis enthousiasme zitten Gerard, Cor en Hans klaar om je te helpen. 

Gerard: “Ik heb op diverse research- en ontwikkelafdelingen van Philips gewerkt en ben al lange tijd geïnteresseerd in duurzame energie en energiebesparing. Na mijn pensionering ben ik dan ook actief geworden bij Lingewaard Energie. Ik lever mijn bijdrage door als gecertificeerd energiecoach mensen te helpen bij allerlei vormen van energiebesparing. Daarnaast werk ik graag met een warmtebeeldcamera om warmtelekken van woningen en gebouwen op te sporen. De beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden!”   

Cor: “Ik ben werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs en doceer al 20 jaar over duurzame technieken binnen de installatiebranche. Ik sta je graag bij om je energiekosten permanent te verlagen.”

Hans: “Ik heb jarenlang in de groep Glastuinbouw van Wageningen University & Research (WUR) gewerkt als onderzoeker. Mijn specialiteit is meet- en regeltechniek en ik heb gewerkt aan energiebesparing en -opwekking in de kas. De laatste jaren kwam de nadruk te liggen op meetsystemen en dit komt nu weer goed van pas. Het is inmiddels wel bekend dat verduurzamen van een woning begint met isoleren, het verbeteren van de schil van de woning. Meten is weten en dat gaan we de komende tijd dan ook doen. Met name warmteverlies door ramen, vloeren en muren. Er komen veel vragen bij het Energieloket binnen die niet altijd eenvoudig te beantwoorden zijn en binnen de groep weer discussie opleveren. Kortom een Energieloket dat geeft energie.”

Wij willen graag ons steentje bijdragen om mensen verder te helpen naar een gezonde en leefbare toekomst, zonder verspilling van energie en grondstoffen, in een wereld die ook de generaties na ons een duurzaam perspectief biedt.

Nieuws

Een duurzaam dieet deel 3. Minder en duurzamere verpakkingen

In deel 1 en deel 2 van een duurzaam dieet bespraken we hoe het vervangen van dierlijke producten door plantaardige producten en onbewerkt, lokaal en uit het seizoen eten je voedselafdruk flink kunnen verlagen.

Kijk verder

Een duurzaam dieet deel 2. Onbewerkt, lokaal en uit het seizoen

Verpakken is verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot van broeikasgassen met betrekking tot voedsel, vervoeren voor 19%, verwerken voor 29% en productie en verbouwen voor 45%. Het vermijden van voedselverpakkingen is belangrijk als je je ecologische voetafdruk wilt verkle...

Kijk verder
Meer Nieuws


Aanmelden nieuwsbrief