Heb jij interesse in duurzaamheid en wil je graag je buurtgenoten helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou! De adviseurs van het Energieloket Lingewaard helpen huishoudens met energiebesparing en verduurzaming. Word jij ook adviseur? Wie zoeken wij? Lees meer »
De gemiddelde CO₂-uitstoot van een Nederlands huishouden is ongeveer 18.500 kg (18,5 ton) per jaar. Als iedereen op de wereld zo zou leven als wij, zouden er vijf aardbollen nodig zijn. Dat kan dus niet op een duurzame en eerlijke manier. W Lees meer »
Wil jij je woning verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het Energieloket Lingewaard helpt je op weg! Of je nu meer wilt weten over subsidies, lokale vakspecialisten of handige bespaartips: op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt. Lees meer »
De zomers in Nederland worden steeds heter. Een hittegolf was vroeger een uitzondering, maar nu zijn meerdere aaneengesloten extreem warme dagen steeds vaker de norm. Voor 2016 waren er gemiddeld slechts een paar tropische dagen (30°C of warmer) per jaar, terwijl er in re... Lees meer »
Nu de nachttemperaturen onder het vriespunt liggen, vragen veel mensen zich af of het verstandig is om de verwarming 's nachts lager of helemaal uit te zetten. Over het algemeen is het slimmer om de thermostaat 's nachts lager, maar niet uit te zetten. Lees meer »
Heb je door een erkend bedrijf je woning laten (na-)isoleren? En/of een warmtepomp, zonneboiler of elektrische kookvoorziening aangeschaft? Dan kun je de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. Lees meer »
Vanaf 2027 stopt de salderingsregeling. Dit betekent dat huishoudens met zonnepanelen minder voordeel hebben van het terugleveren van stroom aan het net. Hierdoor groeit de interesse in thuisbatterijen. Maar is een thuisbatterij een verstandige investering? Lees meer »
Zonnepanelen zijn populair in Nederland, en dat is niet gek. Ze helpen je energierekening te verlagen én dragen bij aan een duurzamere wereld. Maar met de aangekondigde afschaffing van de salderingsregeling vanaf 2025 horen we steeds meer twijfels en misverstanden over zo... Lees meer »
In 2050 moet heel Nederland aardgasvrij zijn. De energiebelasting op gas is verhoogd, dus het kan lonen om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. Een duurzaam alternatief kan elektriciteit zijn, mits deze uiteraard is opgewekt via bijvoorbeeld de zon of wind. Lees meer »
Het verduurzamen van je huis en vervoer is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. In 2025 kan je als particulier gebruik maken van de volgende regelingen. Lees meer »