•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

11 bespaartips voor thuis

Geschreven op

11 bespaartips voor thuis Energiebesparing is goed voor het milieu (en je portemonnee) en daar worden we steeds bewuster van. Met deze 11 bespaartips kun je thuis direct aan de slag met besparen! 1. Haal je oplader uit het stopcontact Zolang een lader in het stopcontact b... Lees meer »

Avond over vloerisolatie in de Zilverkamp

Geschreven op

Woensdagavond 20 februari vanaf half acht is een bijeenkomst over vloerisolatie in de Brink/ Kuul. Wilt u uw vloer isoleren èn woont u in de Zilverkamp? Kom dan luisteren hoe ver de gezamenlijke actie om vloerisolatie te gaan aanschaffen is gevorderd. Lees meer »

Succesvolle opening Energieloket Zilverkamp

Geschreven op

Donderdag 7 februari heeft wethouder Helga Witjes de aftrap verricht van het Energieloket Lingewaard in de wijk Zilverkamp. Deze wijk in Huissen is sinds de zomer van 2018 de “Wijk van de Toekomst”. Een werkgroep van bewoners onder de werknaam “Duurzaam Zilverkamp” zet zi... Lees meer »

Het Energieloket nu ook in Huissen Zilverkamp!

Geschreven op

In gemeente Lingewaard werken veel inwoners samen aan een duurzame woon- en leefomgeving. Zeker in de wijk Zilverkamp in Huissen wordt niet stil gezeten! Het Energieloket zal daarom haar Huissens inloopspreekuur vanaf 7 februari in de Zilverkamp organiseren. Lees meer »

Aardgas duurder in 2019

Geschreven op

Per 1 januari 2019 verhoogt het kabinet de belasting op aardgas en verlaagt de belasting op elektriciteit. De maatregel maakt vervanging van aardgas door elektrische warmteopties, zoals warmtepompen, aantrekkelijker. Lees meer »

Op naar aardgasvrij – wie is aan zet? |Van gas los #5

Geschreven op

In Parijs is met veel landen afgesproken dat we de gevolgen van klimaatverandering zo klein mogelijk willen houden. Nu zijn alle landen dus aan zet. Ook alle gemeenten in ons land. Die hebben vooral een regierol. Lees meer »

Aardgasvrije woning in Haalderen! | Van gas los #4

Geschreven op

In 2016 kreeg Roy Weijers de kans zijn ouderlijk huis aan de Van der Mondeweg in Haalderen over te nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Stukje bij beetje heeft hij de woning uit 1981 opgeknapt en sinds maart van dit jaar wonen Roy en zijn dochter Nilusha aardgasvrij! Lees meer »

Hoe maak ik mijn huis stap voor stap aardgasvrij? | Van gas los #3

Geschreven op

In een aardgasvrije woning kook en verwarm je elektrisch in plaats van met aardgas. Dat betekent dat een aantal dingen in huis zullen moeten veranderen. Het aardasvrij en duurzaam maken van je huis mag, maar hoeft niet in één keer. Het kan prima stap voor stap! 1. D Lees meer »

De juiste basis voor aardgasvrij: goede isolatie | Van gas los #2

Geschreven op

De komende jaren gaan we stap voor stap van het aardgas af. Om onze huizen duurzaam te kunnen verwarmen is het belangrijk dat we eerst ons gasverbruik flink verlagen. De juiste basis voor aardgasvrij wonen leg je dus door het aanbrengen van goede isolatie, HR++ glas en he... Lees meer »

Waarom we aardgasvrij gaan wonen | Van gas los #1

Geschreven op

Veel mensen hebben er al van gehoord: in de toekomst zullen we geen gas meer gebruiken voor de verwarming, koken en warm water. De meeste mensen willen ook best van aardgas af, bleek uit onderzoek van het Hier Klimaatbureau. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Lees meer »