•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Eerste stop Energiebus groot succes! Kom langs op 19 september

Geschreven op

In het najaar rijdt de Energiebus door Lingewaard. U kunt bij de bus terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. Op zaterdag 5 september was de Energiebus voor het eerst te bezoeken. Lees meer »

8 september 19.30 livestream duurzaam Zilverkamp

Geschreven op

De wijk Zilverkamp in Huissen is een Wijk van de Toekomst. Dat wil zeggen dat er allerlei plannen liggen om de wijk aardgasvrij te maken. Daarnaast zijn er ook allerlei andere activiteiten rondom het verduurzamen van de wijk. Lees meer »

Probeer de nieuwe elektrische deelauto's in Huissen en Bemmel!

Geschreven op

Er komen twee elektrische deelauto's in Lingewaard. Vanaf 5 september kunt u gebruik maken van de gloednieuwe Peugeot e208 zonder een abonnement af te sluiten. U betaalt dan enkel voor het gebruik (€ 0,50 per uur en € 0,19 per kilometer). Als Lees meer »

We gaan weer open: bezoek het Energieloket nu ook in Doornenburg!

Geschreven op

Vanwege de coronacrisis heeft u ons een tijdje niet kunnen bezoeken. Vanaf september openen we echter weer onze deuren! In het najaar van 2020 zijn we ook twee keer in Doornenburg te bezoeken. In Gendt kunt u voortaan enkel op afspraak langskomen. Lees meer »

Vanaf 5 september rijdt de Energiebus door Lingewaard! (+ aftrap Energieactie Zilverkamp)

Geschreven op

De Energiebus rijdt dit najaar door Lingewaard met informatie over energie besparen. In de Energiebus krijgt u advies op maat van onze ambassadeurs en adviseurs. Om thuis verder aan de slag te kunnen, zijn er gratis bespaarpakketten verkrijgbaar. Lees meer »

Energiezuinig koelen (vervolg)

Geschreven op

Een poosje geleden schreven we dit artikel over het koelen van uw huis zonder airco. Hierin benoemde we vooral preventieve tips zoals het planten van groen, het aanleggen van een groen dak of het wit verven van het dak. Echter zitten we nu middenin een hittegolf. Lees meer »

Op vakantie? Voorkom onnodig energieverbruik met deze checklist

Geschreven op

Gaat u dit jaar nog op vakantie? Houd er dan rekening mee dat veel elektrische apparaten voortdurend aan- of op standby staan. Met deze tips voorkomt u onnodig energieverbruik als u er niet bent: - Zet de thermostaat uit. - Heeft u mechanische ventilatie? Lees meer »

Doe mee met de verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'

Geschreven op

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren een podium geven om hun duurzame prestaties te delen met anderen. Lees meer »

Duurzame maatregelen voor huurders

Geschreven op

Als huurder is het nemen van dure energiebesparende maatregelen vaak geen optie. Gelukkig zijn er allerlei dingen die huurders wél kunnen doen om duurzamer te wonen. Dit varieert van kleine aanpassingen en ander gedrag tot het laten opwekken van duurzame energie op een an... Lees meer »

Energieverbruiksmanager eerste jaar gratis voor bewoners van Lingewaard

Geschreven op

Heeft u een slimme meter? Dan kunt u zich aanmelden om te kijken wat u aan elektriciteit en gas verbruikt. Door meer inzicht te krijgen in uw verbruik, krijgt u meer grip en kunt u door aanpassingen uw energierekening omlaag brengen. Lees meer »