•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Elektriciteitsrekening van € 0,- in Doornenburg

Geschreven op

In 2009 vonden Jet en Freek hun droomhuis in Doornenburg. De woning, gebouwd in 1962, vroeg om een volledige renovatie. Een perfect moment om duurzame maatregelen te nemen! Welke duurzame maatregelen hebben jullie genomen? Lees meer »

Groene daken: voordelen en kosten

Geschreven op

Groene daken worden steeds populairder. Vooral schuurdaken worden steeds vaker vergroend. Dit geeft een mooier uitzicht en is goed voor de biodiversiteit. Als je ook profijt wilt hebben van de verkoelende werking van een groen dak op de binnentemperatuur, kun je het dak v... Lees meer »

Tips voor een duurzame(re) vakantie

Geschreven op

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan? Zo houd je de CO2-uitstoot van je reis - relatief - laag: Kies uit een groeiend aantal treinbestemmingen Er komen steeds meer internationale treinbestemmingen bij, wat treinreizen steeds aantrekkelijker maakt. Lees meer »

Cv-ketel vervangen of overstappen naar warmtepomp?

Geschreven op

Stel: Je cv-ketel is aan vervanging toe. Je staat voor een dilemma. Koop je een nieuwe ketel, of ga je voor een warmtepomp? In sommige gevallen is het aanschaffen van een hr-ketel de logische stap. Maar in andere gevallen is het verstandig om van het gas af te gaan. Lees meer »

Elektrische deelauto's in Bemmel en Huissen

Geschreven op

Heb je af en toe een (extra) auto nodig? Dan is een deelauto misschien een goede optie. In Bemmel en Huissen zijn deelauto’s beschikbaar en ze zijn ook nog eens 100% elektrisch! Waarom een deelauto? De voordelen van een 100% elektrische deelauto: 1. Klimaat: m Lees meer »

TIP: Kies voor een vast jaarcontract (+ overzicht goedkoopste energieleveranciers)

Geschreven op

Meer dan de helft van de mensen die deze maand van energieleverancier zijn overgestapt, kozen voor een jaarcontract met vaste tarieven. En uit onderzoek blijkt dat nog veel meer Nederlanders een vast contract zouden willen. Volgens experts is dat een verstandige keuze. Lees meer »

Tips voor energiezuinig gebruik van elektronica

Geschreven op

Doe zo lang mogelijk met telefoons, laptops en tablets. Het maken van deze producten is veel slechter voor het milieu dan het gebruik ervan. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Kies dan voor een refurbished model. Laat kapotte elektronica repareren. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn en dochter Kiara in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-isoleren, li... Lees meer »

Van het gas af in 2023?

Geschreven op

In 2050 moet heel Nederland aardgasloos zijn. Een duurzaam alternatief kan elektriciteit zijn, mits deze uiteraard is opgewekt via bijvoorbeeld de zon of wind. In dit artikel een kort overzicht van inspirerende voorlopers en een aantal zaken waar je rekening mee moet houd... Lees meer »

Stenen eruit, groen erin: maak je tuin klimaatbestendig!

Geschreven op

Door tuintegels te vervangen door groen zorg je dat je er op hete dagen koeltjes bij zit. Je hoeft dan dus ook niet onnodig energie te gebruiken voor een airco en ventilatoren. Een groen dak zorgt er daarnaast voor dat de binnentermperatuur lager blijft op hete dagen. Lees meer »