•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Hoe maak ik mijn huis stap voor stap aardgasvrij? | Van gas los #3

Geschreven op

In een aardgasvrije woning kook en verwarm je elektrisch in plaats van met aardgas. Dat betekent dat een aantal dingen in huis zullen moeten veranderen. Het aardasvrij en duurzaam maken van je huis mag, maar hoeft niet in één keer. Het kan prima stap voor stap! 1. D Lees meer »

De juiste basis voor aardgasvrij: goede isolatie | Van gas los #2

Geschreven op

De komende jaren gaan we stap voor stap van het aardgas af. Om onze huizen duurzaam te kunnen verwarmen is het belangrijk dat we eerst ons gasverbruik flink verlagen. De juiste basis voor aardgasvrij wonen leg je dus door het aanbrengen van goede isolatie, HR++ glas en he... Lees meer »

Waarom we aardgasvrij gaan wonen | Van gas los #1

Geschreven op

Veel mensen hebben er al van gehoord: in de toekomst zullen we geen gas meer gebruiken voor de verwarming, koken en warm water. De meeste mensen willen ook best van aardgas af, bleek uit onderzoek van het Hier Klimaatbureau. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Lees meer »

Wat Led je?!

Geschreven op

Na de gloeilampen verdwijnen vanaf deze maand ook de meeste halogeenlampen uit de handel. En dat is niet voor niets. Voor je portemonnee en het milieu kun je onzuinige gloeilampen en halogeenlampen het best zo snel mogelijk vervangen door LED. Lees meer »

Recordopbrengst voor zonne-energie zomer 2018

Geschreven op

De meer dan 500.000 Nederlandse huishoudens (en 1.700 in Lingewaard!) met zonnepanelen hebben in hun handen kunnen wrijven afgelopen zomer. Juli 2018 leverde de hoogste maandopbrengst van de afgelopen 10 jaar met maar liefst 33 procent meer stroom op dan gemiddeld in juli. Lees meer »

Drijvend zonnepark Lingewaard officeel geopend!

Geschreven op

Op vrijdag 31 augustus 2018 is het drijvend zonnepark Lingewaard bij NEXTgarden (voorheen Bergerden) officieel geopend. Burgemeester Marianne Schuurmans en gedeputeerde Peter Drenth onthulden samen het informatiedisplay. Lees meer »

Vakantie Energieloket Lingewaard

Geschreven op

Het Energieloket gaat even de batterij opladen… In augustus staan we weer voor u klaar! Tot die tijd een kleine checklist. Zo kunnen we na de zomer meteen goed van start! - Is uw huis geïsoleerd? - Heeft u al zonnepanelen? - Krijgt u groene stroom van uw energieleverancier? Ku Lees meer »

3 manieren om je huis koel te houden (zonder torenhoge energierekening!)

Geschreven op

Als het kwik oploopt naar temperaturen tegen de 30 graden, wordt het ook in huis al snel erg warm. Je kan natuurlijk airconditioning installeren, maar wist je dat je je huis ook kan koelen met simpele oplossingen die soms al eeuwen gebruikt worden? Lees meer »

Informatiemiddag energiebesparing 26 mei in Huissen

Geschreven op

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden op het gebied van energie besparen, opwekken of duurzaam (ver)bouwen? Wilt u weten van welke subsidieregelingen u kunt profiteren? Kom dan op zaterdagmiddag 26 mei naar de informatiebijeenkomst in de Brink/Kuul (Wagenweg, Huissen) voo... Lees meer »

Zonnepanelen populair in gemeente Lingewaard!

Geschreven op

Zonnepanelen zijn steeds populairder in gemeente Lingewaard. Je ziet ze dan ook op steeds meer daken verschijnen. En dat is niet zo gek, want investeren in zonnepanelen is een hartstikke goed idee! Het financiële rendement is met zo’n 6 tot 8% uitstekend te noemen. Wa Lees meer »