•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Subsidies & Leningen (update herfst/winter 2022)

Geschreven op

Het nemen van verduurzamende maatregelen in huis is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs... Lees meer »

Doe mee met de Duurzame Huizen Route!

Geschreven op

Op 29 oktober en 5 november is de 10e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. In heel Nederland – en ook in Lingewaard en omgeving – stellen huizenbezitters hun woning open voor bezoekers. Hieronder staat vast een selectie uit de regio. Lee Lees meer »

Krijg gratis hulp bij energiebesparing: vraag advies aan bij de Energiecoach

Geschreven op

Hoe kun je groen denken als je rood staat!? Door de huidige hoge energieprijzen kunnen we ons voorstellen dat je je zorgen maakt over hoe je goed de winter doorkomt. Heb jij problemen met het betalen van je energierekening? Ontvang je bijstand en/of energietoeslag? Lees meer »

Programma 6 oktober Dag van de Duurzaamheid

Geschreven op

Wil je advies over het verlagen van je energierekening? Meer leren over duurzaamheid? Een prijswinnende film over zelfvoorzienend leven zien? Of weten wie de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs krijgt? Kom dan op donderdag 6 oktober naar Theaterkerk Bemmel. Lees meer »

Wie moet volgens jou de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022 winnen?

Geschreven op

De voordrachten voor de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs zijn binnen. Er zijn veertien initiatieven aangedragen. De nominaties zijn erg divers en uit de hele gemeente. De inititiatieven hebben iets te maken met klimaat, natuur, biodiversiteit en verbinding. Lees meer »

Themabijeenkomst monument verduurzamen

Geschreven op

De energieprijzen rijzen de pan uit. Hoe houd ik de kosten in bedwang? Dat geldt voor ons allemaal maar zeker voor eigenaren van monumenten, vaak oude gebouwen, die veel energie vragen om ze comfortabel en leefbaar te houden. Lees meer »

Vanaf 9 september zijn we weer open!

Geschreven op

Vanaf vrijdag 9 september zijn we weer om de week te bezoeken bij 't Convent aan de Raadhuisplein 1 in Huissen. Kom langs voor advies, informatie en voorlichting over energiebesparing en het verduurzamen van je woning. Lees meer »

Duurzaam koelen

Geschreven op

We hebben ook dit jaar weer te maken met extreme hitte. Maar hoe zorg je dat je energierekening en -verbruik niet te hoog worden door het koel houden van je woning? Wij geven je een aantal tips: Isoleer Isolatie – zoals spouwmuur-, dak-, of vloerisolatie – zorgen er in de... Lees meer »

Voorlopig laatste keer uitdeelactie ledlampen

Geschreven op

Op vrijdag 2 september staat het mobiele Energieloket op de weekmarkt in Gendt. Tussen 13.30 en 16.30 kun je op het Julianaplein tegen inlevering van oude lampen een gratis bespaarpakket met ledlampen ophalen. Lees meer »

Save the date: 6 oktober Dag van de Duurzaamheid

Geschreven op

Op donderdag 6 oktober vieren we de Dag van de Duurzaamheid! In samenwerking met de Theaterkerk organiseert Lingewaard Energie een mooi avondprogramma met een presentatie van Margot Ribberink, een filmvoorstelling en de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs. Lees meer »