•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Houd je hoofd koel! Isolatie-tips

Geschreven op

Een prettig en comfortabel huis, een lage(re) energierekening en meewerken aan een beter milieu. Wie wil dit niet? Tijdens de warme zomerdagen is isolatie ook erg belangrijk om het huis koel te houden. Sommige isolatiemaatregelen leveren een jaarlijks rendement op wat ver... Lees meer »

Energielabel beïnvloed kopers bij het kopen van een nieuw huis

Geschreven op

Via het energielabel kun je in één oogopslag zien of een woning energiezuinig is, en dus een hoge- of lage energierekening heeft. Handig voor toekomstige kopers of huurders! Invloed energielabel Het energielabel is gebaseerd op onder meer bouwjaar, isolatie, dubbel glas,... Lees meer »

Salderingsregeling zonnepanelen blijft voorlopig bestaan

Geschreven op

De salderingsregeling, die dit jaar zou vervallen, blijft bestaan tot 2023. De salderingsregeling is een regeling waarmee je de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en teruggegeven wordt aan het stroomnet, kan aftrekken van je eigen energieverbruik. Lees meer »

Koop ik een nieuwe cv-ketel? Of toch niet…

Geschreven op

Stel: Je cv-ketel is aan vervanging toe. Waarschijnlijk heb je ook gehoord dat Nederland langzaam van het gas af gaat. Je staat voor een dilemma. Koop je een nieuwe cv-ketel, of ga je voor een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp of hybride warmtepomp? Lees meer »

Honderden euro's besparen met de btw-teruggave van zonnepanelen

Geschreven op

Huiseigenaren die zonnepanelen hebben gekocht, kunnen de betaalde btw over de panelen en installatie terugkrijgen. Waarom? Omdat je als huiseigenaar als het ware een 'mini-energiebedrijfje' bent gestart en daarmee automatisch een 'ondernemer' wordt. Lees meer »

Aardgasvrij in de Zilverkamp!

Geschreven op

Na 15 jaar wonen in Rijkerswoerd stonden Mariska en Ramon Stoffelen begin 2018 voor de keus; gaan we verbouwen of verhuizen? De keus bleek snel gemaakt… Er paste namelijk ‘maar’ negen zonnepanelen op het dak van hun oude woning. Onvoldoende, besloten ze. Hun o Lees meer »

11 bespaartips voor thuis

Geschreven op

11 bespaartips voor thuis Energiebesparing is goed voor het milieu (en je portemonnee) en daar worden we steeds bewuster van. Met deze 11 bespaartips kun je thuis direct aan de slag met besparen! 1. Haal je oplader uit het stopcontact Zolang een lader in het stopcontact b... Lees meer »

Avond over vloerisolatie in de Zilverkamp

Geschreven op

Woensdagavond 20 februari vanaf half acht is een bijeenkomst over vloerisolatie in de Brink/ Kuul. Wilt u uw vloer isoleren èn woont u in de Zilverkamp? Kom dan luisteren hoe ver de gezamenlijke actie om vloerisolatie te gaan aanschaffen is gevorderd. Lees meer »

Succesvolle opening Energieloket Zilverkamp

Geschreven op

Donderdag 7 februari heeft wethouder Helga Witjes de aftrap verricht van het Energieloket Lingewaard in de wijk Zilverkamp. Deze wijk in Huissen is sinds de zomer van 2018 de “Wijk van de Toekomst”. Een werkgroep van bewoners onder de werknaam “Duurzaam Zilverkamp” zet zi... Lees meer »

Het Energieloket nu ook in Huissen Zilverkamp!

Geschreven op

In gemeente Lingewaard werken veel inwoners samen aan een duurzame woon- en leefomgeving. Zeker in de wijk Zilverkamp in Huissen wordt niet stil gezeten! Het Energieloket zal daarom haar Huissens inloopspreekuur vanaf 7 februari in de Zilverkamp organiseren. Lees meer »