•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

7 energiebespaartips (deel 3)

Geschreven op

Het gebruik van een elektrische auto scheelt 50% aan uitstoot in vergelijking tot auto's op benzine of diesel. Als de elektriciteit door zonnepanelen is opgewekt, scheelt dit zelfs 95% aan uitstoot. Veel duurzamer dus. Lees meer »

Een koel huis zonder airco

Geschreven op

Deze week wordt het tot 31 graden met een hoge luchtvochtigheid. Er is dan mogelijk zelfs sprake van een hittegolf. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met extreme hitte. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen. Lees meer »

Nieuwsbrief juni 2020

Geschreven op

Wilt u ook 4x per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan hier in. Nieuwsbrief juni 2020 Het Energieloket Lingewaard informeert over energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie in de gemeente Lingewaard. Lees meer »

Is waterstof de toekomst?

Geschreven op

Wat is waterstof? Waterstof is een CO2-vrij gas. Het is het meest voorkomende element dat we kennen. Waterstof is te maken door elektrolyse. Door water onder stroom te zetten, worden de zuurstof- en waterstof moleculen gescheiden. Lees meer »

Subsidie voor isolatie tijdelijk verhoogd naar 30% van de kosten

Geschreven op

Vanwege de coronacrisis zijn het onzekere tijden. Om woningeigenaren en VvE’s tegemoet te komen, heeft minister Ollongren daarom besloten om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) vanaf 1 juni 2020 te verhogen. H Lees meer »

Zonnepanelen: kosten en opbrengsten

Geschreven op

Vaak stellen mensen de aankoop van zonnepanelen uit, omdat ze denken dat de techniek telkens beter zal worden. Dit is ook het geval. De techniek van zonnepanelen wordt steeds beter, net als de techniek van bijvoorbeeld mobiele telefoons en laptops. Lees meer »

De groenste vervoersmiddelen: vakantie

Geschreven op

Hoe duurzaam een vervoersmiddel is hangt onder andere af van de afstand die wordt afgelegd en van het aantal reizigers. Voorlopig zullen we nog niet zomaar op vakantie kunnen, maar mocht u toch al plannen maken, houd hier dan rekening mee: Lees meer »

De groenste vervoersmiddelen: dagelijks vervoer

Geschreven op

Er komen steeds meer soorten vervoersmiddelen op de markt. Denk aan de elektrische auto, -fiets en -scooter, de speed pedelec en in de toekomst mogelijk de waterstofauto. Maar wat is de milieuwinst van deze nieuwe vervoersmiddelen? Lees meer »

7 energiebespaartips (deel 2)

Geschreven op

6 zonnepanelen voorkomen ongeveer 630kg CO2-uitstoot per jaar. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot bij 4.000 km rijden met een benzine-auto. Daarnaast leveren zonnepanelen geld op. Ze hebben een rendement dat vergelijkbaar is met 6% spaarrente. Lees meer »

Makkelijke duurzame maatregelen zonder uw huis te verlaten

Geschreven op

Stap over naar een duurzame bank Als energieloket geven we vaak praktische en directe tips voor het verduurzamen van uw woning. Echter kunt u ook indirect bijdragen aan een schonere planeet. Bijvoorbeeld door over te stappen naar een duurzame bank. Lees meer »