•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Een duurzaam dieet deel 1. Minder dierlijk, meer plantaardig

Geschreven op

De klimaatimpact van ons voedsel kan heel groot zijn. Gelukkig is het ook iets waar we veel invloed op hebben en dus gemakkelijk onze ecologische voetafdruk mee kunnen verlagen. Een voordeel is daarnaast dat duurzame eetkeuzes vaak gezonder zijn, dierenleed voorkomen, gel... Lees meer »

Repareren of vervangen?

Geschreven op

Repareren is vaak beter dan vervangen. Dat geldt natuurlijk voor bijvoorbeeld kleding en schoenen, maar ook voor sommige elektronische apparaten. Er zijn echter ook apparaten waarbij het soms duurzamer is om ze te vervangen als ze kapot gaan. Lees meer »

Zonnepanelen: kosten & opbrengsten

Geschreven op

De dagen worden langzaamaan weer langer. Het wordt daarom steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen. De opbrengst van zonnepanelen is het hoogste van april tot oktober. Het is daarom verstandig om vóór april zonnepanelen aan te schaffen als je dit jaar optimaal ener... Lees meer »

Vernieuwd subsidieoverzicht

Geschreven op

Het verduurzamen van je huis en vervoer is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs gasloos... Lees meer »

Kom je niet rond? De Energieambassadeur helpt

Geschreven op

Door de huidige hoge energieprijzen kunnen we ons voorstellen dat je je zorgen maakt over hoe je goed de winter doorkomt. Heb jij problemen met het betalen van je energierekening? Ontvang je bijstand en/of energietoeslag? Lees meer »

Vacature projectleider

Geschreven op

Kom jij het Energieloket Lingewaard versterken als projectleider? Het loket geeft informatie en adviezen aan inwoners over energiebesparing en verduurzaming van hun woning. Het is een gezamenlijk project van Lingewaard Energie en Avalon Advies, en wordt ondersteund door g... Lees meer »

De beste acties van 2022

Geschreven op

Ook in 2022 organiseerden we samen met Lingewaard Energie en gemeente Lingewaard weer acties om jou te steunen bij energiebesparing. Hiermee zijn al veel mensen geholpen. Een aantal hoogtepunten: Warmtecamerawandelingen Vorige winter zijn de eerste warmtecamerawandelingen... Lees meer »

Gratis bespaarpakketten

Geschreven op

Op vrijdag 23 december tussen 13.00 en 16.00 uur kun je een gratis energiebespaarpakket met ledlampen bij ons ophalen. We verzoeken je om tijdens het ophaalmoment oude (gloei- en halogeen)lampen bij ons in te leveren. Lees meer »

8 december informatieavond EnergieBespaarAdvies

Geschreven op

Woningeigenaren van verschillende type woningen kunnen zich aanmelden voor een online maatwerk EnergieBespaarAdvies van Woningwaard. In dit advies wordt in detail naar de woning gekeken en krijg je een stappenplan voor de energiebespaar- en verbeteropties. Lees meer »

Begrijp (en controleer!) je jaarafrekening

Geschreven op

Elk jaar valt hij weer op je deurmat: de jaarafrekening van je energieleverancier. Maar wat staat er allemaal op zo’n rekening? Op welke kosten heb je invloed en op welke niet? En hoe controleer je of de jaarafrekening wel klopt? Wij leggen het uit. D Lees meer »