•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Lingewaard doet wat: krijg grip op uw energiegebruik

Geschreven op

Mensen met een slimme meter kunnen zich aanmelden om te kijken wat zij aan elektriciteit en gas verbruiken. Door meer inzicht te krijgen in uw verbruik, krijgt u meer grip en kunt u door aanpassingen uw energierekening omlaag brengen. Lees meer »

Aanpassingen activiteiten vanwege corona

Geschreven op

We hebben een aantal activiteiten moeten uitstellen vanwege het coronavirus. Gelukkig zijn er ook acties die nog gewoon door zullen gaan: Energieambassadeurs  Energieambassadeurs helpen mensen met energie besparen in hun huis. H Lees meer »

Fysiek Energieloket voorlopig gesloten

Geschreven op

Vanwege het Coronavirus kunt u ons in ieder geval tot 1 mei niet bezoeken. Er worden in deze periode ook geen huisbezoeken gedaan. Als u vragen heeft over het verduurzamen van uw woning, dan kunt u het contactformulier invullen. Lees meer »

Investeren in windenergie

Geschreven op

Naast het kiezen voor groene stroom of zonnepanelen, zijn er ook mogelijkheden om te investeren in windenergie. In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden met voor- en nadelen op een rij. WindVangers van Greenchoice Er zijn verschillende mogelijkheden om te investe... Lees meer »

7 energiebespaartips

Geschreven op

Radiatorfolie is een goedkope, gemakkelijke en effectieve maatregel die u kunt nemen om energie te besparen. Voor ongeveer 10,- kunt u radiatorfolie kopen bij de bouwmarkt. Het is gemakkelijk te plaatsen en u heeft direct resultaat. Lees meer »

Elektrische apparaten: onze bespaartips

Geschreven op

Bijna 40% van de energierekening gaat op aan elektriciteit. Door energiezuinige apparaten te gebruiken en op een goede manier om te gaan met deze apparaten, bespaart u dus veel energie. Dit is beter voor het milieu en bespaart veel geld. Lees meer »

Elektrisch rijden wordt steeds goedkoper

Geschreven op

Het gebruik van een elektrische auto scheelt 50% aan uitstoot in vergelijking tot auto's op benzine of diesel. Als de elektriciteit door zonnepanelen is opgewekt, scheelt dit zelfs 95% aan uitstoot. Veel duurzamer dus. Lees meer »

Dakisolatie: is (na)isoleren verstandig?

Geschreven op

Als een dak niet (goed) geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Een goed geïsoleerd dak zorgt dan ook voor een lagere energierekening en meer comfort. Bij een verwarmde zolder is de besparing gemiddeld zo’n € 750,- per jaar. Hierm Lees meer »

Optimaal rendement? Koop vóór april zonnepanelen

Geschreven op

Ondanks het stormachtige weer worden de dagen steeds langer. Het wordt daarom steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen. De opbrengst van zonnepanelen is het hoogste van april tot oktober. Het is daarom verstandig om vóór april zonnepanelen aan te schaffen. Z Lees meer »

Lingewaard doet WAT: extra mogelijkheden voor energiebesparing

Geschreven op

Meer energie besparen? Pak deze kans! Voor inwoners van Lingewaard komen dit jaar extra mogelijkheden om energie te besparen. Het Energieloket Lingewaard biedt samen met gemeente Lingewaard de volgende acties aan:   Adviesgesprek met Energieambassadeurs . Energieambassadeu Lees meer »