•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

VvE inspiratieavond: grootschalige verduurzaming

Geschreven op

Graag nodigen wij u namens het VvE Energieloket Gelderland uit voor een inspiratieavond voor VvE’s over grootschalige verduurzaming van het gebouw en Nul op de Meter. De inspiratieavond vindt plaats op dinsdag 24 september 2019 van 19:00 tot 21:00 (inloop vanaf 18:45 Lees meer »

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Geschreven op

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) had een tijdelijke stop, maar gaat weer open voor eigenaar én bewoner! De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties. D Lees meer »

Houd je hoofd koel! Isolatie-tips

Geschreven op

Een prettig en comfortabel huis, een lage(re) energierekening en meewerken aan een beter milieu. Wie wil dit niet? Tijdens de warme zomerdagen is isolatie ook erg belangrijk om het huis koel te houden. Sommige isolatiemaatregelen leveren een jaarlijks rendement op wat ver... Lees meer »

Energielabel beïnvloed kopers bij het kopen van een nieuw huis

Geschreven op

Via het energielabel kun je in één oogopslag zien of een woning energiezuinig is, en dus een hoge- of lage energierekening heeft. Handig voor toekomstige kopers of huurders! Invloed energielabel Het energielabel is gebaseerd op onder meer bouwjaar, isolatie, dubbel glas,... Lees meer »

Salderingsregeling zonnepanelen blijft voorlopig bestaan

Geschreven op

De salderingsregeling, die dit jaar zou vervallen, blijft bestaan tot 2023. De salderingsregeling is een regeling waarmee je de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en teruggegeven wordt aan het stroomnet, kan aftrekken van je eigen energieverbruik. Lees meer »

Koop ik een nieuwe cv-ketel? Of toch niet…

Geschreven op

Stel: Je cv-ketel is aan vervanging toe. Waarschijnlijk heb je ook gehoord dat Nederland langzaam van het gas af gaat. Je staat voor een dilemma. Koop je een nieuwe cv-ketel, of ga je voor een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp of hybride warmtepomp? Lees meer »

Honderden euro's besparen met de btw-teruggave van zonnepanelen

Geschreven op

Huiseigenaren die zonnepanelen hebben gekocht, kunnen de betaalde btw over de panelen en installatie terugkrijgen. Waarom? Omdat je als huiseigenaar als het ware een 'mini-energiebedrijfje' bent gestart en daarmee automatisch een 'ondernemer' wordt. Lees meer »

Aardgasvrij in de Zilverkamp!

Geschreven op

Na 15 jaar wonen in Rijkerswoerd stonden Mariska en Ramon Stoffelen begin 2018 voor de keus; gaan we verbouwen of verhuizen? De keus bleek snel gemaakt… Er paste namelijk ‘maar’ negen zonnepanelen op het dak van hun oude woning. Onvoldoende, besloten ze. Hun o Lees meer »

11 bespaartips voor thuis

Geschreven op

11 bespaartips voor thuis Energiebesparing is goed voor het milieu (en je portemonnee) en daar worden we steeds bewuster van. Met deze 11 bespaartips kun je thuis direct aan de slag met besparen! 1. Haal je oplader uit het stopcontact Zolang een lader in het stopcontact b... Lees meer »

Avond over vloerisolatie in de Zilverkamp

Geschreven op

Woensdagavond 20 februari vanaf half acht is een bijeenkomst over vloerisolatie in de Brink/ Kuul. Wilt u uw vloer isoleren èn woont u in de Zilverkamp? Kom dan luisteren hoe ver de gezamenlijke actie om vloerisolatie te gaan aanschaffen is gevorderd. Lees meer »