•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Wie nomineer jij voor de Duurzaamheidsprijs Lingewaard?

Geschreven op

Op 9 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Er zijn dan verschillende duurzame activiteiten te beleven. Één van de onderdelen is de Duurzaamheidsprijs Lingewaard. Als inwoner kun je een duurzaam persoon, initiatief of bedrijf nomineren. V Lees meer »

Woningabonnement: Duurzame maatregelen zonder hoge eenmalige kosten

Geschreven op

Bij een woningabonnement (WOAB) worden de kosten van energiebesparende maatregelen voor je betaald, waarna je het terugbetaald met het geld dat je bespaart op de energiekosten. Je maandlasten blijven tijdens de loop van het abonnement dus ongeveer hetzelfde, maar je huis... Lees meer »

Het is Duurzame Dinsdag: volg de livestream

Geschreven op

Het is vandaag Duurzame Dinsdag. Elk jaar op de eerste dinsdag van september neemt het kabinet de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. Hierin zitten duurzame ideeen uit de samenleving. De beste ideeën kunnen een prijs winnen en zo een extra impuls krijgen. Lees meer »

Natuurinclusief wonen op 5 manieren

Geschreven op

Duurzaam wonen is meer dan energie besparen en het opwekken van groene stroom. Door het nemen van enkele eenvoudige maatregelen kun je ook een leefomgeving bieden aan allerlei diersoorten en een positieve bijdrage leveren aan de natuur in jouw buurt. Lees meer »

Iedereen doet wat: 3 inspirerende voorbeelden

Geschreven op

Iedereen kan wat doen om Lingewaard duurzamer te maken. Je kunt je huis of bedrijf verduurzamen of bijvoorbeeld op je werk of als vrijwilliger met het thema aan de slag. In gemeente Lingewaard zijn allerlei inspirerende voorbeelden. Lees meer »

Groene daken: voordelen en kosten

Geschreven op

Groene daken worden steeds populairder. Vooral schuurdaken worden steeds vaker vergroend. Dit geeft een mooier uitzicht en is goed voor de biodiversiteit. Als je ook profijt wilt hebben van de verkoelende werking van een groen dak op de binnentemperatuur, kun je het dak v... Lees meer »

Zonne-energie zonder eigen zonnepanelen

Geschreven op

Het is niet altijd mogelijk om zonnepanelen te kopen. Bijvoorbeeld omdat je huurt, geen geschikt dak hebt of de aanschafkosten niet kunt of wilt dragen. Gelukkig zijn er toch verschillende mogelijkheden om schone energie op te (laten) wekken zonder zonnepanelen op je eige... Lees meer »

Bezoek ons! Nieuwe data & locaties bekend

Geschreven op

Het Energieloket Lingewaard gaat on tour! Vanwege de coronamaatregelen was het fysieke energieloket voor lange tijd gesloten. Maar niet meer! Tot het einde van het jaar staat maandelijks ons felrede (elektrische!) busje ergens in de gemeente. Lees meer »

Wil jij huurders helpen om energie te besparen? Word energieambassadeur!

Geschreven op

Dit jaar gaan we in samenwerking met Waardwonen en WOONstichting Gendt Energieambassadeurs opleiden om advies te geven aan huurders. Het gaat vooral om het nemen van kleine energiebesparende maatregelen zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, maar vooral oo... Lees meer »

Repareren of vervangen: wat is duurzamer?

Geschreven op

Repareren is vaak beter dan vervangen. Dat geldt natuurlijk bij voor de hand liggende dingen zoals kleding en schoenen, maar ook voor kleine elektronica. Er zijn echter (grotere) elektrische apparaten waarbij het vaak duurzamer is om ze te vervangen als ze kapot gaan. Lees meer »