•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

De groenste energieleveranciers van 2019

Geschreven op

Elk jaar wordt er bepaald hoe alle Nederlandse energieleveranciers scoren op duurzaamheid. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. De ranking van 2019 is deze maand verschenen. Lees meer »

14 november thema-avond 'Grip op de energierekening' in Angeren

Geschreven op

Op donderdag 14 november 2019 organiseert energiecoöperatie Lingewaard Energie de thema-avond 'Grip op de energierekening'. U bent van harte welkom om deze informatieve avond bij te wonen. U kunt uw energierekening meenemen voor persoonlijk advies en tips om energie te be... Lees meer »

Zonnepanelen en isolatie zeer winstgevende maatregelen

Geschreven op

Uit onderzoek van ING komt naar voren dat het het aanschaffen van zonnepanelen en het isoleren van de woning loont. In 2019 is het netto rendement van zonnepanelen al zo'n € 5.900,-. Van isolatie is dit € 4.100,-. In Lees meer »

Is elektrisch rijden iets voor mij?

Geschreven op

Langzaam maar zeker wordt elektrisch rijden de nieuwe norm. In 2018 waren er dan ook al meer dan 30.000 laadpunten in Nederland. Maar hoe duurzaam is elektrisch rijden eigenlijk? En past het bij elke situatie? En wat zijn de kosten? Wij zetten het voor u op een rijtje. Lees meer »

Doe mee aan de Duurzame Huizenroute op 2 & 9 november!

Geschreven op

Op 2 & 9 november 2019 vindt de Duurzame Huizenroute plaats. Laat u inspireren door de duurzame maatregelen die buurtgenoten hebben genomen of stel uw eigen woning open. Bezoek bijvoorbeeld dit energieneutrale huis in Doornenburg. Lees meer »

Subsidie ontvangen voor een warmtepomp? Wees er snel bij!

Geschreven op

Afgelopen september is er een recordbedrag aan Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aangevraagd. In één maand werd er voor 21 miljoen aan subsidie aangevraagd. Door de enorme vraag naar subsidie voor met name warmtepompen, is de subsidiepot aangevuld. D Lees meer »

10 oktober 2019: dag van de duurzaamheid

Geschreven op

Op 10 oktober is het dag van de duurzaamheid. Gemeente Lingewaard organiseert dan verschillende activiteiten: 13.00 uur - Fietstocht door duurzaam Lingewaard Weet u hoe het zonnepark van Kronos er aan de Lingewal uitziet? Lees meer »

3 duurzame investeringen in uw woning

Geschreven op

Isoleren De eerste stap naar een energiezuinige woning is isoleren. In een goed geïsoleerde eengezinswoning is het gasverbruik zo’n 2.700 m3 per jaar minder dan in een eengezinswoning zonder isolatie. Dit betreft een besparing van € 1.900 per jaar. Mili Lees meer »

VvE inspiratieavond: grootschalige verduurzaming

Geschreven op

Graag nodigen wij u namens het VvE Energieloket Gelderland uit voor een inspiratieavond voor VvE’s over grootschalige verduurzaming van het gebouw en Nul op de Meter. De inspiratieavond vindt plaats op dinsdag 24 september 2019 van 19:00 tot 21:00 (inloop vanaf 18:45 Lees meer »

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Geschreven op

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) had een tijdelijke stop, maar gaat weer open voor eigenaar én bewoner! De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties. D Lees meer »