•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Voordelig en goed verlicht de winter in!

Geschreven op

Onder het motto 'voordelig en goed verlicht de winter in!' organiseert Lingewaard Energie op 12 oktober om 19:30 een informatie-avond in de Veldschuur in Bemmel over LED-verlichting. De winter komt er weer aan, een periode dat bij ons de lamp vaker zal branden. Lees meer »

Gelders Energieloket voor VvE's

Geschreven op

Maandag 2 oktober is het VvE Energieloket Gelderland van start gegaan. Het VvE Energieloket is beschikbaar voor alle (leden van) Verenigingen van Eigenaren in Gelderland die aan de slag willen met de verduurzaming van hun gebouw. Lees meer »

57 procent Nederlanders schat prijs zonnepanelen te hoog in

Geschreven op

57 van de Nederlanders denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan daadwerkelijk het geval is. Vrouwen schatten zonnepanelen vaker duurder in dan mannen. Ook de terugverdientijd van zonnepanelen wordt vaak overschat. Lees meer »

Laat de prestaties van uw zonnepanelen gratis in kaart brengen

Geschreven op

Ongeveer 2 miljoen zonnepanelen werden vorig jaar in Nederland geïnstalleerd, goed voor 525 megawattpiek aan vermogen. Leveren al die zonnepanelen wel op wat vooraf berekend is? De Universiteit Utrecht en de Technische Universiteit Eindhoven gaan samen met onderzoekscent... Lees meer »

Voorinschrijving Klimaatstraatfeest gestart!

Geschreven op

Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen (10 oktober 20... Lees meer »

Samen duurzame energie van eigen bodem

Geschreven op

Goed nieuws! Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar voor hun elektriciteit gebruikmaken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Energie uit wind, zon en water laat straks het lantaarnlicht branden in duizenden straten. Lees meer »

Subsidiebedragen voor warmtepompen veranderen

Geschreven op

Per 1 juli 2017 veranderen de subsidiebedragen voor lucht-water warmtepompen. Wie na 30 juni de subsidie aanvraagt, kan tot 600 euro minder subsidie ontvangen, afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Voor de kleinste lucht-water warmtepompen stijgen de vergoedingen. Lees meer »

Keuzehulp: vind de juiste ledlamp

Geschreven op

Gloei- en hallogeenlampen verbruiken onnodig veel energie, daarom vervangen veel mensen ze door ledlampen zelfs als de oude lampen nog niet stuk zijn. Er zijn tegenwoordig veel soorten ledlampen in de winkel te koop. Lees meer »

Subsidie voor duurzame warmte vernieuwd per 1 juli 2017

Geschreven op

Per 1 juli 2017 is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aangepast en zijn er nieuwe voorwaarden. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Per 1 juli 2017 wijzigen de subsidiebedragen voor de lucht-water... Lees meer »

Duurzaamheidsmarkt 7 juni Huissen

Geschreven op

De zomer staat weer voor de deur, een goed moment om over zonnepanelen na te denken. Wist u dat u de investering in 5 tot 8 jaar terugverdient? En dat het rendement op de investering overeenkomt met een rente van 6% op een spaarrekening? Lees meer »
Aanmelden nieuwsbrief