•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Begrijp (en controleer!) je jaarafrekening

Geschreven op

Elk jaar valt hij weer op je deurmat: de jaarafrekening van je energieleverancier. Maar wat staat er allemaal op zo’n rekening? Op welke kosten heb je invloed en op welke niet? En hoe controleer je of de jaarafrekening wel klopt? Wij leggen het uit. D Lees meer »

Waar lekt je woning warmte? Bekijk het door een warmtecamera!

Geschreven op

In de wintermaanden organiseert het Energieloket warmtewandelingen. Met een groep van vijf tot acht huishoudens gaat een adviseur van het loket met een warmtecamera de eigen woningen langs. We bekijken de woning aan de buitenkant door de warmtecamera. Lees meer »

Afbouw salderingsregeling: zijn zonnepanelen nog rendabel?

Geschreven op

De regering wil dat de salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen wordt afgebouwd. Op dit moment wordt 100% van de zelf opgewekte stroom verrekend met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Dat is financieel gunstig. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn en dochter Kiara in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-isoleren, li... Lees meer »

Krijg gratis hulp bij energiebesparing: vraag advies aan bij de Energieambassadeur

Geschreven op

Heb jij problemen met het betalen van je energierekening? Meld je dan aan voor een advies van de Energieambassadeur. De Energieambassadeur helpt Met een aantal kleine aanpassingen in je woning, kun je soms veel energie besparen. En het is beter voor het milieu. Lees meer »

Doe mee met de Duurzame Huizen Route!

Geschreven op

Hoe warm voelt het in een geïsoleerde woonkamer? En waar kun je het beste beginnen als je het huis wilt verduurzamen? Ontdek het bij een duurzaam huis op zaterdag 28 oktober en 4 november 2023. De bewoners laten zien hoe zij hun huis hebben aangepakt en delen hun ervaring... Lees meer »

HetBabyGoed wint Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023

Geschreven op

Op dinsdag 10 oktober is in de TheaterKerk Bemmel stilgestaan bij de Dag van de Duurzaamheid. Er waren bijna 100 geïnteresseerden aanwezig. Een vast onderdeel van deze dag is de uitreiking van de duurzaamheidsprijzen. Lees meer »

Is een warmtepomp iets voor jou?

Geschreven op

Stel: Je cv-ketel is aan vervanging toe. Je staat voor een dilemma. Koop je een nieuwe ketel, of ga je voor een warmtepomp? In sommige gevallen is het aanschaffen van een hr-ketel de logische stap. Maar in andere gevallen is het verstandig om van het gas af te gaan. Lees meer »

Een comfortabel en energiezuinig huis in de wintermaanden

Geschreven op

De herfst is begonnen! Het duurt niet lang voordat de temperaturen zullen gaan dalen. Er zijn gelukkig verschillende grote en kleine maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je er warmpjes bij zit deze winter. Lees meer »

Duurzaam wonen voor huurders

Geschreven op

Als huurder is het nemen van dure energiebesparende maatregelen vaak geen optie. Gelukkig zijn er allerlei dingen die huurders wél kunnen doen om duurzamer te wonen. Van kleine maatregelen en ander gedrag tot het afnemen van zonne-energie dat opgewekt is op een ander dak. Lees meer »