•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Krijg grip op je energierekening! (actie verlengd)

Geschreven op

Inwoners van Lingewaard met een slimme meter kunnen zich tot en met 24 maart 2021 aanmelden voor een speciaal dashboard, waarop het verbruik te zien is. Bij aanmelden vóór 24 maart krijg je deze energiemonitoring gratis tot en met 1 april 2023 (t.w.v. € 20,- per jaar). Na Lees meer »

Spullen: een grotere impact dan vervoer, voedsel of wonen

Geschreven op

De klimaatimpact van onze spullen is groter dan dat van ons vervoer, voedsel of energieverbruik. Veel mensen onderschatten dit en denken dat het in hun geval wel meevalt. Maar ga maar eens na: als je door je huis loopt, wat staat en ligt er allemaal? Lees meer »

4 redenen waarom nu een goede tijd is om zonnepanelen te kopen

Geschreven op

De opbrengst van zonnepanelen is het hoogste van april tot oktober. Het is daarom verstandig om vóór april zonnepanelen aan te schaffen als je een optimaal rendement wilt behalen. Zonnepanelen verdienen zich in ongeveer 6-7 jaar terug. H Lees meer »

De kosten & baten van vloerisolatie

Geschreven op

Waarom vloerisolatie? In een goed geïsoleerde woning blijft warmte beter hangen, waardoor het comfortabeler blijft en je minder hoeft te stoken. Ook via de vloer kun je warmte verliezen, waardoor het kan lonen om vloerisolatie aan te (laten) brengen. Lees meer »

Zuinige douchesystemen

Geschreven op

Zo'n 20% van ons gasverbruik gaat op aan warm water. Gelukkig zijn er verschillende douchesystemen die water (en daarmee dus ook gas) besparen. Geen koude of korte douche dus! Het maakt daarnaast natuurlijk ook uit hoe je water wordt verwarmd. Lees meer »

Meld je aan voor de Energiebesparingswebinar op 5 februari

Geschreven op

Vrijdag 5 februari is het warmetruiendag. Het Klimaatverbond Nederland organiseert dit elk jaar om energie besparen te promoten. Het doel is om op 5 februari de thermostaat lager te zetten dan normaal en een (extra) trui aan te trekken om er toch warmpjes bij te zitten. Lees meer »

Bereken en verklein uw ecologische voetafdruk

Geschreven op

Met de term ‘ecologische voetafdruk’ beschrijven we hoeveel CO2 en andere broeikasgassen iemand per jaar uitstoot. Denk hierbij aan de uitstoot die komt kijken bij vervoer, verwarming, voedselproductie- en vervoer, de productie en het vervoer van spullen, maar ook infrast... Lees meer »

6 duurzame apps

Geschreven op

Tegenwoordig is bijna overal een app voor: daten, stappen tellen, eten bestellen, talen leren en ga zo maar door. Apps zijn vaak handige tools om het leven comfortabeler te maken of meer inzicht te krijgen in bepaald gedrag. Lees meer »

Klimaatverandering sinds je geboorte

Geschreven op

Via een pagina van NOS kunt u bekijken hoe het klimaat is veranderd sinds uw geboorte. Als u bijvoorbeeld in 1964 geboren bent dan was de gemiddelde temperatuur in die tijd zo'n 6.7 graden. In 2019 was het gemiddeld echter al zo'n 7.3 graden! Dat is een extreem verschil. Lees meer »

Ontvang een gratis energiebespaarpakket!

Geschreven op

We delen weer gratis energiebespaarpakketten uit! In het pakket zitten energiebesparende materialen en een handig boek met praktische tips en informatie. Zeker nu het buiten koud is en we veel thuis zijn, is een comfortabel een energiezuinig huis extra belangrijk. Lees meer »