•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Voorinschrijving Klimaatstraatfeest gestart!

Geschreven op

Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen (10 oktober 20... Lees meer »

Samen duurzame energie van eigen bodem

Geschreven op

Goed nieuws! Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar voor hun elektriciteit gebruikmaken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Energie uit wind, zon en water laat straks het lantaarnlicht branden in duizenden straten. Lees meer »

Subsidiebedragen voor warmtepompen veranderen

Geschreven op

Per 1 juli 2017 veranderen de subsidiebedragen voor lucht-water warmtepompen. Wie na 30 juni de subsidie aanvraagt, kan tot 600 euro minder subsidie ontvangen, afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Voor de kleinste lucht-water warmtepompen stijgen de vergoedingen. Lees meer »

Keuzehulp: vind de juiste ledlamp

Geschreven op

Gloei- en hallogeenlampen verbruiken onnodig veel energie, daarom vervangen veel mensen ze door ledlampen zelfs als de oude lampen nog niet stuk zijn. Er zijn tegenwoordig veel soorten ledlampen in de winkel te koop. Lees meer »

Subsidie voor duurzame warmte vernieuwd per 1 juli 2017

Geschreven op

Per 1 juli 2017 is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aangepast en zijn er nieuwe voorwaarden. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Per 1 juli 2017 wijzigen de subsidiebedragen voor de lucht-water... Lees meer »

Duurzaamheidsmarkt 7 juni Huissen

Geschreven op

De zomer staat weer voor de deur, een goed moment om over zonnepanelen na te denken. Wist u dat u de investering in 5 tot 8 jaar terugverdient? En dat het rendement op de investering overeenkomt met een rente van 6% op een spaarrekening? Lees meer »

Onze ervaringen na 1 jaar wonen in het Eco Huus

Geschreven op

Mariette en Frans van Herwijnen woonden op 9 mei 2017 precies één jaar in hun Eco Huus. Een mooi moment om de balans op te maken. Heeft het huis voldaan aan de verwachtingen? Meer dan dat! Het binnenklimaat in het Eco Huus (vloeroppervlak 165 m2, inhoud 725 m3) hebben w... Lees meer »

Energieloket Lingewaard vanaf 17 mei ook in Huissen!

Geschreven op

Voor vragen over energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en informatie over subsidies en leningen kunnen woningeigenaren vanaf volgende week ook terecht bij het Energieloket in Huissen! Op woensdag 17 mei van 14:00 tot 16: Lees meer »

Groene stroom? Ja graag!

Geschreven op

Steeds meer mensen zien het voordeel van energie vergelijken en overstappen. Het percentage overstappers blijft dan ook stijgen. Overweegt u ook een overstap te maken? Bekijk dan eens het onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise. Lees meer »

Subsidiepot Energiebesparing Eigen Huis nu echt leeg

Geschreven op

Sinds 26 april 2017 is de subsidiepot Energiebesparing Eigen Huis voor particuliere woningeigenarenvolledig uitgeput. Het heeft dus geen zin meer om een subsidieaanvraag in te dienen. Als u al een aanvraag had ingediend, krijgt u vanzelf bericht van RVO of uw aanvraag aan... Lees meer »
Aanmelden nieuwsbrief