•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Bekijk seizoen 2 van Green Make Over

Geschreven op

In het programma 'Green Make Over' worden allerlei maatregelen genomen om een huishouden energie te laten besparen. Er wordt daarnaast aandacht besteedt aan meer woonplezier en -comfort en minder klimaatstress. Het programma zit boordevol tips en instructies zoals deze: Lees meer »

Het rendement van isolatie en HR++-glas

Geschreven op

Dit is een goede tijd van het jaar om uw woning (beter) te isoleren. Zo zit u er lekker warmpjes bij in de winter, bespaart u energie én behaalt u een goed rendement op uw investering. Er is op dit moment ook subsidie beschikbaar als u minimaal twee isolerende maatregelen... Lees meer »

Laatste kans: gratis energiebespaarpakketten bij de Energiebus!

Geschreven op

Zaterdag 21 november is voorlopig de laatste keer dat u de Energiebus kunt bezoeken. Bij de bus kunt u een gratis energiebespaarpakket ophalen. In het pakket zitten energiebesparende materialen en een handig boek met praktische tips en informatie. Lees meer »

Een comfortabel en energiezuinig huis in de wintermaanden

Geschreven op

De herfst is tot nu toe erg mild, maar de temperaturen zullen gaan dalen. Er zijn gelukkig verschillende grote en kleine maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u er warmpjes bij zit deze winter. Lees meer »

Energiecoaches stimuleren het verduurzamen van woningen

Geschreven op

Huiseigenaren nemen sneller energiebesparende maatregelen na een bezoek van een vrijwillige energiecoach, blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Energiecoaches geven persoonlijke adviesgesprekken over energiebesparende maatregelen. Lees meer »

Auto van de Straat: doe mee en rijd voor € 2,50 per uur in een gedeelde Nissan Leaf!

Geschreven op

Provincie Gelderland en Natuur & Milieu hebben begin dit jaar de actie Auto van de Straat opgezet. Vanwege de coronacrisis werd de actie uitgesteld, maar nu kunt u uw straat opgeven! Uit de aanmeldingen worden 3 straten/pleinen/appartementencomplexen gekozen waar een half... Lees meer »

Op 24 oktober gratis energiebespaarpakketten bij de Energiebus

Geschreven op

De energiebus gaat op zaterdag 24 oktober naar Angeren en Doornenburg, met extra corona-maatregelen. Bij de bus kunt u een gratis energiebespaarpakket ophalen. In het pakket zitten energiebesparende materialen en een handig boek met praktische tips en informatie. Lees meer »

De verborgen impact van spullen

Geschreven op

Babette Porcelijn heeft voor haar boek ‘De Verborgen Impact’ onderzocht hoe groot de impact is van de levensstijl van Nederlanders. Ze bekeek daarbij niet alleen wat de directe CO2-uitstoot is (bijvoorbeeld de brandstof die u verbrand wanneer u met de auto rijdt), maar oo... Lees meer »

Stenen eruit, GROEN erin!

Geschreven op

Om verdere opwarming van de aarde te voorkomen is het natuurlijk belangrijk dat we overstappen op duurzame energiebronnen. Maar naast het voorkomen van klimaatverandering, zullen we ook om moeten leren gaan met de effecten die nu al merkbaar zijn. Lees meer »

Geen Energiebus op zaterdag 10 oktober!

Geschreven op

Door de nieuwe ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus komen alle activiteiten op 10 oktober rondom Dag van de Duurzaamheid te vervallen. Ook de Energiebus is op 10 oktober daarom niet te bezoeken. Lees meer »