•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Verwarmen met pelletkachel of biomassaketel

Geschreven op

Verwarmen met een pelletkachel of biomassaketel gebeurt in landen zoals Zweden en Noorwegen al heel erg lang. Met de komst van de ISDE-subsidie wordt het ook in Nederland steeds populairder. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een pelletkachel en biomassaketel, e... Lees meer »

Uitnodiging Lingewaards Duurzaamheidsdebat

Geschreven op

Wordt gemeente Lingewaard een groene koploper of grijze achterblijver? Wilt u ook in gesprek met inwoners, bedrijven en politiek over een duurzame toekomst voor Lingewaard? Kom dan op dinsdagavond 6 maart 19:30 tot 22: Lees meer »

5 redenen om je woning te isoleren

Geschreven op

Je woning isoleren vraagt natuurlijk om een investering, maar bied je verder alleen maar voordelen. We zetten de 5 beste redenen om je huis te isoleren voor je op een rij. Comfort Isoleren verbetert het comfort en de behaaglijkheid van je huis. Lees meer »

Drijvend Zonnepark Lingewaard

Geschreven op

Wist u dat er in Lingewaard een drijvend zonnepark wordt gebouwd? Dat het de grootste is op het Europese vaste land? En wist u dat deze ontwikkeling een burgerinitiatief is? Het zonnepark wordt ontwikkeld door inwoners uit de gemeente Lingewaard met als doel het producere... Lees meer »

Informatiebijeenkomst VvE’s druk bezocht

Geschreven op

Maandag 30 oktober organiseerde het VvE Energieloket Gelderland een informatiebijeenkomst over verduurzamingsmogelijkheden voor VvE’s. De opkomst was boven verwachting: ruim 50 geïnteresseerden waren aanwezig in de sfeervolle zaal van de Veldschuur in Bemmel. Lees meer »

Groene stroom? Ja graag!

Geschreven op

Steeds meer mensen zien het voordeel van energie vergelijken en overstappen. Het percentage overstappers blijft dan ook stijgen. Overweegt u ook een overstap te maken? Bekijk dan eens het onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise. Lees meer »

16 November informatieavond Lingewaard Energie - van het gas af

Geschreven op

Over 33 jaar (in 2050) moeten alle woningen in Nederland gasvrij zijn. Dit betekent dat de woningen geen gas meer kunnen afnemen voor verwarming, koken en bereiding van warm tapwater om te douchen. Wat betekent dat voor onze manier van wonen? Lees meer »

Elektriciteitsrekening van €0,- in Doornenburg

Geschreven op

8 Jaar geleden vonden Jet en Freek hun droomhuis in Doornenburg. De woning, gebouwd in 1962, vroeg om een volledige renovatie. Een perfect moment om duurzame maatregelen te nemen! Welke duurzame maatregelen hebben jullie genomen? Lees meer »

Informatieavond voor VvE's - 30 oktober 2017

Geschreven op

Woont u in een VvE en wilt u geld en energie besparen? Kom dan naar de informatieavond 30 oktober (19:30u - 21:30u) in de Veldschuur! Tijdens deze informatieavond, die wordt georganiseerd door de gemeente, Energieloket Lingewaard en het VvE Energieloket Gelderland, wordt... Lees meer »

Voordelig en goed verlicht de winter in!

Geschreven op

Onder het motto 'voordelig en goed verlicht de winter in!' organiseert Lingewaard Energie op 12 oktober om 19:30 een informatie-avond in de Veldschuur in Bemmel over LED-verlichting. De winter komt er weer aan, een periode dat bij ons de lamp vaker zal branden. Lees meer »