•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Gerard uit Bemmel wil eind 2022 van het gas af zijn

Geschreven op

Gerard Visser uit Bemmel is al jarenlang bezig met verduurzaming en eind 2022 hoopt hij helemaal aardgasvrij te wonen. Duurzaam gedrag maakt deel uit van zijn dagelijkse doen en laten. Gerard blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volgt deze kritisch. Lees meer »

Moeite om de energierekening te betalen? SWL helpt

Geschreven op

Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) is een welzijnsorganisatie die bijdraagt aan het welzijn van Lingewaarders. De vele vrijwilligers ondersteunen bijvoorbeeld als budgetcoach en helpen onder andere met financiële administratie. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn (15) en dochter Kiara (13) in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-is... Lees meer »

Huidige subsidies & financieringsmogelijkheden

Geschreven op

Het nemen van verduurzamende maatregelen in huis is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs... Lees meer »

7 simpele bespaartips waar je niet snel aan denkt

Geschreven op

Er zijn veel maatregelen die in korte tijd energie besparen. Deze verdienen zich binnen een jaar terug of kosten zelfs niets. Het gaat vooral om kleine acties, die te maken hebben met gedrag in huis. Een bekend voorbeeld is warmetruiendag. Lees meer »

Nominaties voor de Duurzaamheidsprijs gezocht

Geschreven op

Een duurzame toekomst voor Lingewaard staat hoog in ons vaandel. Gemeente Lingewaard reikt daarom jaarlijks op de Dag van de Duurzaamheid de duurzaamheidsprijs uit. Vorig jaar was Gerard Visser uit Bemmel die zijn huis uit 1969 helemaal heeft verduurzaamd de winnaar. Lees meer »

Je woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Geschreven op

Op dit moment worden de meeste woningen via een cv-ketel verwarmd door middel van aardgas. Overstappen op een duurzame manier van verwarmen heeft veel voordelen: klimaatverandering gaat minder snel, we zijn minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas en de... Lees meer »

7 juni tentoonstelling & 10 juni duurzaamheidsmiddag

Geschreven op

Het Energieloket Lingewaard staat al jaren bekend als dé plek waar Lingewaarders advies kunnen krijgen over het verduurzamen van hun woning. Deze week organiseren we verschillende acties en evenementen om energiebesparing nóg makkelijker en leuker voor je te maken! H Lees meer »

Stenen eruit, GROEN erin!

Geschreven op

Ook in 2022 is Operatie Steenbreek actief in Lingewaard. 20 inwoners kunnen gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin. En ze halen dit jaar bij 40 woningen de tegels op die uit de tuin zijn gewipt. Allemaal gratis! Waarom ook alweer? Lees meer »

Acties van de komende maanden

Geschreven op

Het Energieloket Lingewaard staat al jaren bekend als dé plek waar Lingewaarders advies kunnen krijgen over het verduurzamen van hun woning. De komende maanden organiseren we verschillende acties en evenementen om energiebesparing nóg makkelijker en leuker voor je te maken! H Lees meer »