•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

7 tips voor een duurzamere vakantie

Geschreven op

Er zijn weer steeds meer mogelijkheden om verder op vakantie te gaan. Leuk! Maar wat is de klimaatimpact? Door deze tips in overweging te nemen kun je je toekomstige vakantie(s) mogelijk een stukje duurzamer maken. Lees meer »

Groen tegen hitte (en andere tips voor een koele woning)

Geschreven op

De temperatuur is wereldwijd sinds 1900 gemiddeld 0,8oC gestegen. in Nederland is de temperatuur in diezelfde tijd maar liefst 1,7oC graden gestegen. In 2019 was het in ons land voor het eerst dan ook zelfs 40oC. Lees meer »

Gendt wordt steeds groener: ga ook aan de slag!

Geschreven op

Bewoners van de Wilgenhof in Gendt gingen eind mei aan de slag met het vergroenen van hun straat. Wijkplatform Molenwijk-Dries vergroende eerder al de Berkhof en hoopt dat meer straten in de wijk volgen. Lokaal tuincentrum De Pas heeft planten geleverd die de bewoners zel... Lees meer »

Nieuwe elektrische deelauto's: inschrijven is mogelijk!

Geschreven op

Lingewaard Energie heeft de twee elektrische Peugeots E-208's vervangen door de Hyundai Kona Electric. Deze elektrische SUV heeft een groter bereik en is groter dan de Peugeot. De deelauto in Bemmel heeft een trekhaak die geschikt is voor fietsdragers. Lees meer »

Zonnepanelen anno 2021: kosten en opbrengsten

Geschreven op

Zonnepanelen worden steeds efficienter en het verschilt ook per jaar welke regelingen er zijn. Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op de kosten en opbrengsten van zonnepanelen. We hebben een aantal van deze zaken voor je op een rijtje gezet. Onze conclusie: Lees meer »

Een monument verduurzamen: hier moet je rekening mee houden

Geschreven op

Om in 2050 fossielvrij te kunnen zijn zullen er ook in gemeentelijke monumenten duurzame maatregelen genomen moeten worden. Het karakter en de uitstraling van het gebouw mogen hierbij echter niet worden aangetast. Lees meer »

Duurzaam wonen voor huurders

Geschreven op

Als huurder is het nemen van dure energiebesparende maatregelen vaak geen optie. Gelukkig zijn er allerlei dingen die huurders wél kunnen doen om duurzamer te wonen. Dit varieert van kleine aanpassingen en ander gedrag tot het laten opwekken van duurzame energie op een an... Lees meer »

Energie besparen in de badkamer: 5 tips

Geschreven op

Langzaamaan wordt het weer warmer, waardoor we minder energie kwijt zijn aan stoken. In de badkamer verbruiken we echter het hele jaar door ongeveer evenveel energie. Met deze tips bespaar je direct op je energie- en waterverbruik. Lees meer »

Een duurzaam dieet deel 3. Minder en duurzamere verpakkingen

Geschreven op

In deel 1 en deel 2 van een duurzaam dieet bespraken we hoe het vervangen van dierlijke producten door plantaardige producten en onbewerkt, lokaal en uit het seizoen eten je voedselafdruk flink kunnen verlagen. Lees meer »

Een duurzaam dieet deel 2. Onbewerkt, lokaal en uit het seizoen

Geschreven op

Verpakken is verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot van broeikasgassen met betrekking tot voedsel, vervoeren voor 19%, verwerken voor 29% en productie en verbouwen voor 45%. Het vermijden van voedselverpakkingen is belangrijk als je je ecologische voetafdruk wilt verkle... Lees meer »