•• Het energieloket houdt u op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Nederlanders staan positief tegenover zonnepanelen en zonneweides

Geschreven op

Motivaction voerde in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een onderzoek uit naar de kennis, houding en het gedrag van Nederlanders op het gebied van klimaatverandering en de energietransitie. De resultaten zijn afgelopen week gepubliceerd. Lees meer »

Zonne-energie zonder zonnepanelen

Geschreven op

Het is niet altijd mogelijk om zonnepanelen te kopen. Bijvoorbeeld omdat u geen geschikt dak heeft, in een appartement woont, of de aanschafkosten niet kunt of wilt dragen. Gelukkig zijn er toch verschillende mogelijkheden om schone energie op te (laten) wekken zonder zon... Lees meer »

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor woningeigenaren

Geschreven op

In 2019 heeft de regering de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) in het leven geroepen. Deze subsidie is sindsdien beschikbaar voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren. De subsidie voor woningeigenaren is open tot 31 december 2020. Lees meer »

Duurzame investeringen voor 2020

Geschreven op

Isolatie Ook 2020 is een goed jaar om te investeren in duurzame maatregelen in en om de woning. De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) blijft. Bij het nemen van minimaal twee isolerende maatregelen (zoals spouwmuur- en dakisolatie) kunt u deze subsidie aanvragen. Lees meer »

Drawdown: 100 oplossingen voor het voorkomen en terugdraaien van broeikasgassen. Wat kunnen wij als particulieren doen?

Geschreven op

Het boek 'Drawdown: Het meest uitgebreide plan dat ooit is voorgesteld om de opwarming van de aarde terug te draaien' biedt 100 oplossingen voor het voorkomen en zelf wegnemen van broeikasgassen uit de atmosfeer. Lees meer »

Hoe duurzaam is isolerend glas?

Geschreven op

Het vervangen van enkel of dubbel glas door HR++- en triple glas is in veel gevallen een duurzame keuze. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas is qua rendement zelfs vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Lees meer »

Alles over warmtepompen

Geschreven op

Een warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht of bodem buiten de woning en verspreidt dit binnenshuis. Een warmtepomp is een elektrisch apparaat en vervangt de gasketel. Hij is dus ook te gebruiken voor warm water. Lees meer »

10 tips om energie te besparen (waarvan veel gratis!)

Geschreven op

Er zijn allerlei grote en kleine dingen die we kunnen doen om energie te besparen. Hier leest u 10 tips (waarvan veel gratis) om energie te besparen. De meeste van deze tips zorgen tevens voor meer comfort in huis. Welke van deze tips kunt u in uw woning doorvoeren? 1. Lees meer »

18 januari inspiratieochtend energieneutrale VvE in Wageningen

Geschreven op

Veel Verenigingen van Eigenaren willen hun pand graag verbeteren; om energie te besparen, om comfortabeler te wonen of om de waarde van de appartementen te laten stijgen. Het flatgebouw van VvE Nolensstraat in Wageningen wordt deze maanden grondig verbouwd. Lees meer »

De groenste energieleveranciers van 2019

Geschreven op

Elk jaar wordt er bepaald hoe alle Nederlandse energieleveranciers scoren op duurzaamheid. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. De ranking van 2019 is deze maand verschenen. Lees meer »