De mogelijkheden zijn eindeloos!

contact

Er zit winst in je woning!

Energie besparen kan natuurlijk prima zonder dat er investeringen bij komen kijken. De hoogte van je energierekening hangt namelijk voor een groot deel samen met wat je doet of laat. De vraag is dan ook: hoe stook jij? Hoe lang douche je? Hoe droog je de was? Het is vaak een kleine moeite om dingen anders te doen. En alles samen heeft een groot effect op je energierekening. Maatregelen die geld kosten (zoals isoleren) verdienen zich daarnaast snel terug. Goed voor het klimaat, je wooncomfort en je portemonnee dus!

Stap 1: Doe de verbetercheck

Om te beginnnen kan je de verbetercheck doen van 'Verbeter je Huis'. Deze geeft meteen inzicht in de opbrengsten en kosten van verschillende energiebesparende maatregelen in of aan je woning. 

Stap 2: Bespaar op gas

BESPAARTIPS VERWARMING

De meeste winst is te behalen bij het besparen op gasverbruik. Dit kan door isolatie aan te brengen en gebruik te maken van energiezuinige of duurzame alternatieven voor warmte. Meer informatie hierover vind je bij comfort & duurzame warmte. Met deze zes tips om te verwarmen zonder verspillen kun je gemiddeld € 200,- per jaar besparen. In een slecht geïsoleerd huis zelfs € 600,-. Lees meer

BESPAARTIPS WARM WATER

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 280 m3 gas (€ 180,-) voor warm water in badkamer en keuken. Daar kan je aanzienlijk op besparen. Lees meerOngeveer 40% van de energierekening gaat naar stroomverbruik. Door het verbruik te verlagen en duurzaam op te wekken, kun je veel op de energierekening besparen! Meer informatie hierover vind je bij besparen & duurzaam opwekken.

Stap 3: Bespaar op elektriciteit

Bijna 40% van de energierekening gaat naar stroomverbruik voor apparaten en verlichting, dat komt neer op ongeveer € 650,- per jaar. Als je het slim aanpakt en bewuste keuzes maakt kun je heel veel besparen. Lees meer

Stap 4: Wek je eigen groene energie op

Ook nadat je je elektriciteitsverbruik heb teruggedrongen en bent overgestapt naar een groene energieleverancier, is het voor het klimaat het beste als je 100% groene stroom opwekt. Dat kan via zonnepanelen. Als je dak niet geschikt is of je een huurwoning hebt, kun je in veel gevallen zonnestroom kopen via een collectief.

ADVIES

Kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag op weg naar de volgende stap! Kom bij ons langs, of stuur een e-mail met je vraag. Heb je al een idee over welke maatregelen je wilt nemen? Lokale bedrijven voorzien je vrijblijvend van maatwerkadvies. Zo zie je precies of ze voor jouw huis en gezinssituatie de beste oplossing zijn. 

Ga snel naar 

 

Informatie over comfort & duurzame warmte

 

Informatie over besparen & duurzaam opwekken