HET ENERGIELOKET HOUDT U OP DE HOOGTE!

contact

11 bespaartips voor thuis

11 bespaartips voor thuis

Energiebesparing is goed voor het milieu (en je portemonnee) en daar worden we steeds bewuster van. Met deze 11 bespaartips kun je thuis direct aan de slag met besparen!

 

1. Haal je oplader uit het stopcontact
Zolang een lader in het stopcontact blijft zitten blijft het stroom verbruiken. Haal ze daarom altijd weer uit het stopcontact als het apparaat klaar is met opladen.

2. Hou jezelf warm
Zet niet meteen de verwarming omhoog als je het even koud hebt. Doe een lekkere trui aan of pak een dekentje. Heb je het dan nog koud? Dan kan altijd de verwarming nog een standje hoger.

3. Koken met deksels
Tijdens het koken kun je veel warmte vasthouden in de pannen door er gewoon een deksel op te doen.

4. Zet het licht uit
Zet het licht uit op overbodige plaatsen. Wanneer je niet op de badkamer bent is hier ook geen licht nodig. Probeer ook zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht.

5. Stap over op spaar- en/of LED-lampen
Een spaar- of ledlamp is in aankoop duurder dan een gloeilamp, maar gaat wel vijf keer zo lang mee en is stukken zuiniger in het gebruik.

6. Was op lage temperatuur
Het scheelt een hoop energieverbruik en wast je kleding alsnog goed schoon.

7. Zet de verwarming lager voordat je gaat slapen
Stel een timer in of zet voordat je gaat slapen de verwarming een aantal graden lager.

8. Zet de vaatwasser op een kort programma
Het is een fijn apparaat, maar verbruikt een hoop energie. Een korter programma kan daarom zeker helpen om wat extra te besparen.

9. Let op het stroomlabel
Koop je nieuwe apparaten, zoals een wasmachine of droger? Dit zijn grote energieverbruikers en met de juiste keuze kun je uiteindelijk veel besparen. 

10. Gordijnen als isolatie gebruiken
’S avonds koelt het af en helpt het om de gordijnen te sluiten tegen kou. In de zomer kan het juist helpen om ze overdag dicht te houden tegen de hitte.

11. Vervang de gewone stekkerdozen door stekkerdozen met schakelaar
Vele apparaten blijven uit gemak 24 uur per dag (onnodig) in het stopcontact zitten, terwijl ze door middel van een schakelaar in één simpele stap uitgezet kan worden.

Voor verdere vragen over het verduurzamen van jouw huis kun je zonder afspraak langskomen tijdens de inloopspreekuren van het energieloket bij jou in de buurt. Op 20 maart ben je van harte welkom bij het Energieloket in Gendt! 

Naar het overzicht