Het energieloket houdt u op de hoogte!

contact

5 redenen om je woning te isoleren

Je woning isoleren vraagt natuurlijk om een investering, maar bied je verder alleen maar voordelen. We zetten de 5 beste redenen om je huis te isoleren voor je op een rij.

 

Comfort

Isoleren verbetert het comfort en de behaaglijkheid van je huis. Het goed isoleren van de vloer, gevels, dak en het plaatsen van isolatieglas zorgt ervoor dat de temperatuur beter in de woning blijft. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. Als bijkomende voordeel heb je minder geluidsoverlast van buiten en blijft het op warme dagen heerlijk koel in huis. Het gevolg? Een stijging van je wooncomfort, het hele jaar door.

Gezondheid

Te veel vocht in huis vormt een risico voor de gezondheid van haar bewoners. Hoe beter je je woning isoleert, hoe minder problemen met vocht en schimmelvorming. De luchtkwaliteit in huis gaat er dus op vooruit, en dat is veel beter voor je gezondheid. Vergeet niet voldoende aandacht te besteden aan een goede ventilatie, dat is net zo belangrijk. Omdat isolatie goed aangebracht moet worden is het verstandig je te laten adviseren door een erkend isolatiebedrijf. Zij zullen jouw huis controleren en weten ook precies wanneer er wel en niet geïsoleerd kan worden.

Besparen

Isoleren levert je heel wat geld op. Vooral als je het vergelijkt met de rente die je tegenwoordig krijgt op je bankrekening. Met de direct lagere energielasten heb je de investering binnen de kortste keren terugverdiend. En daar blijft het niet bij. De investering die je doet in isolatiemaatregelen verhoogd namelijk ook de woningwaarde en het energielabel. Een geïsoleerde woning levert bij verkoop dus in principe meer op dan een niet geïsoleerde woning. Zeker met de stijgende energielasten in de toekomst zal de woningwaarde alleen maar toenemen. Dubbel financieel voordeel dus!

Milieu

Ook de winst voor het milieu is groot: doordat de verwarming minder vaak aanslaat, daalt je gasverbruik enorm en stoot je minder CO2 uit.

Geen rommel, snel klaar

De meeste huizen zijn prima te isoleren zonder verbouwing. Het is dan een klusje zonder veel rommel en gedoe. Spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in je muur gespoten en is in een halve of hele dag klaar. Binnen geeft het geen stof of rommel. De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd, de woonkamer blijft ongemoeid. HR++ glas en triple glas wordt ook van buitenaf geplaatst. Zelfs als je de kozijnen laat vervangen, is het meeste werk buiten en hoef je binnen alleen maar wat meubels te verplaatsen en schoon te maken. Het isoleren van je (schuine) dak of zolder gebeurt meestal wel aan de binnenkant, wat betekent dat je de zolder moet opruimen (en na afloop schoonmaken).

Oftwel, er zijn goede redenen om je huis goed te isoleren! Benieuwd naar wat jij kan besparen met isolatiemaatregelen? Kijk op deze pagina voor de quickscan van 'Verbeter uw huis'. Of ben je er al uit? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met een isolatiespecialist.

 

Naar het overzicht