5 tips van onze experts

Er werken zo'n 15 mensen voor het Energieloket. Ze staan je te woord bij inloopmiddagen, doen huisbezoeken en organiseren evenementen. Samen hebben zij al héél wat jaren ervaring. Zowel door opleidingen en trainingen, als door het verduurzamen van hun eigen woning. Dit zijn een aantal van hun tips:

 

 

 

Tip van Gerard

Gerard was al bij de oprichting van het Energieloket betrokken. Hij is als adviseur dan ook al jaren bij het loket te vinden. Ook heeft hij in zijn eigen woning flink verduurzaamd.

“Start met isoleren en ventilatie. Ik heb bijvoorbeeld een CO2-meter om de kwaliteit van het binnenklimaat te meten. Als je met een paar personen in één kamer zit merk je dat die waardes al vrij snel oplopen en je extra moet ventileren.”

Tip van Huib

Huib is projectleider, energieadviseur en ambassadeur bij het Energieloket. Je vindt hem regelmatig bij de inloopmiddagen in Huissen, maar hij doet ook huisbezoeken en warmtecamerawandelingen.

“Ik zeg altijd: begin met iets dat geld oplevert. Zonnepanelen bijvoorbeeld. Daar heb je iedere maand iets aan. Wij hebben zelf ook 24 zonnepanelen thuis en het geeft een kick om te zien hoeveel stroom die opwekken. Je energierekening wordt ook direct lager.” 

Tip van Boudewijn

Boudewijn is energieambassadeur bij het loket. Je kunt hem regelmatig vinden bij het inlooploket in Huissen, maar hij is ook erg actief in zijn woonplaats Gendt.  

“Gebruik een energieverbruiksmeter. Veel mensen schrikken hoeveel energie bepaalde apparaten gebruiken. Als je bijvoorbeeld de waterkoker aanzet, schiet het verbruik omhoog. Zo’n display geeft je dus veel inzicht en kan helpen bij gedragsverandering.” 

Tip van Hans

Hans is energieambassadeur bij het loket. Hij houdt zich onder andere bezig met energiesteun en organiseerde ook de Dag van de Duurzaamheid.

 “Isoleer stap voor stap en plan de maatregelen op de goede momenten. Ik ga mijn cv-ketel op dit moment bijvoorbeeld ook nog niet vervangen. Maar als deze over een paar jaar verouderd is zal ik waarschijnlijk ook overgaan op een warmtepomp.”

Tip van Rob

Rob is energieambassadeur bij het loket. Je komt hem onder andere tegen bij de inloopmiddagen in zijn woonplaats Huissen.

“Kom langs bij het loket, maar kijk ook kritisch naar je eigen woning. Waar tocht het bijvoorbeeld? Je kunt ook meedoen met bijvoorbeeld een warmtewandeling of een afspraak maken met aan adviseur. Dit zijn allemaal middelen om je op weg te helpen bij verduurzaming.”

 

Openingstijden

 

Lees de verhalen van alle experts.

 

Naar het overzicht