•• ••

contact

Dakisolatie: is (na)isoleren verstandig?

Als een dak niet (goed) geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Een goed geïsoleerd dak zorgt dan ook voor een lagere energierekening en meer comfort. Bij een verwarmde zolder is de besparing gemiddeld zo’n € 750,- per jaar. Hiermee is dakisolatie vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening! Er is op dit moment ook subsidie beschikbaar als u minimaal twee isolerende maatregelen neemt.

Wanneer is dakisolatie verstandig?

De meeste woningen hebben dakisolatie. Deze isolatie is echter meestal te dun om een optimaal effect te hebben. Voor een hoge isolatiewaarde is vaak zo’n 13 cm aan isolatiemateriaal nodig. Woningen die tussen 1990 en 2000 zijn gebouwd hebben vaak 8-10 cm isolatiemateriaal en oudere woningen vaak niet meer dan 5 cm. Het is dan in de meeste gevallen verstandig om meer isolatiemateriaal toe te voegen of te vervangen door nieuw, dikker isolatiemateriaal. Twijfelt u of uw dak goed geïsoleerd is en wilt u weten of het toevoegen of vervangen van het isolatiemateriaal verstandig is? Doe dan hier de isolatie-check.

Hoe gaat het isoleren van het dak in zijn werk?

Voor het isoleren van een schuin dak hoeft u in principe geen specialist in te schakelen. U betaalt dan alleen de materiaalkosten. Bij een gemiddelde woning zijn deze kosten ongeveer € 1.000,-. De terugverdientijd is dan iets meer dan één jaar. Als u het dak laat isoleren dan zijn de kosten rond de € 4.700,- inclusief afwerking met bijvoorbeeld gipsplaten. Het is raadzaam om een plat dak door een specialist te laten isoleren. Kijk op onze lokale aanbiederspagina voor bedrijven bij u in de buurt. Als u de zolder nauwelijks gebruikt en de ruimte is afsluitbaar, dan is het isoleren van de zoldervloer een goedkoper en gemakkelijker alternatief.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Dakisolatie: is (na)isoleren verstandig?