De kosten & baten van vloerisolatie

In een goed geïsoleerde woning blijft warmte beter hangen, waardoor het comfortabeler blijft en je minder hoeft te stoken. Ook via de vloer kun je warmte verliezen, waardoor het kan lonen om vloerisolatie aan te (laten) brengen. Of dit noodzakelijk is en welke soort isolatie dan het beste is, is afhankelijk van een aantal factoren: wat voor vloer heb je? Is de kruipruimte toegankelijk? En hoeveel ruimte heb je onder de vloer? Check hier welke vloerisolatie het beste is in jouw situatie. 

Kosten & besparing

Het aanbrengen van vloerisolatie verdient zich in ongeveer 7 jaar terug als je het laat doen en in 4 jaar terug als je het zelf aanbrengt. Een gemiddeld huishouden in een hoekwoning bespaart hiermee al zo’n € 210,- per jaar! In dezelfde situatie kost het ongeveer € 1.500,- om vloerisolatie aan te laten brengen door een professional, en kost het ongeveer € 800,- om het zelf aan te leggen. Er is op dit moment subsidie, waardoor het rendement van vloerisolatie nog groter is. Meer informatie en voorwaarden

Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 7% op je spaarrekening.

Offertes opvragen

Op deze pagina hebben we een overzicht van lokale ondernemers voor je op een rijtje gezet. Isolateurs komen meestal gratis bij je langs voor een inventarisatie. Zij kunnen adviseren welke soort isolatie het meest geschikt is en wat dit gaat kosten. Het aanbrengen van vloerisolatie is vaak binnen een halve dag gedaan. Let er bij het opvragen van offertes op dat deze voldoen aan de subsidie-eisen, als je hier aanspraak op wilt maken. 

Zelf je vloer of kruipruimte isoleren

Als je zelf handig bent kun je ook zelf vloerisolatie of isolatie in de kruipruimte aanbrengen. Het is verstandig om je goed in te lezen over verschillende soorten vloerisolatie en over ventilatie. Let er op dat bij het aanbrengen van de isolatie de ventilatiegaten niet worden geblokkeerd om vochtproblemen te voorkomen. Het zelf aanbrengen van vloerisolatie is natuurlijk goedkoper dan het inhuren van een bedrijf, maar je hebt in dit geval geen recht op subsidie.

Naar het overzicht