•• ••

contact

De kosten & baten van vloerisolatie

Waarom vloerisolatie?

In een goed geïsoleerde woning blijft warmte beter hangen, waardoor het comfortabeler blijft en je minder hoeft te stoken. Ook via de vloer kun je warmte verliezen, waardoor het kan lonen om vloerisolatie aan te (laten) brengen. Of dit noodzakelijk is en welke soort isolatie dan het beste is, is afhankelijk van een aantal facturen: wat voor vloer heb je? Is de kruipruimte toegankelijk? En hoeveel ruimte heb je onder de vloer? Check hier welke vloerisolatie het beste is in jouw situatie. 

Kosten & besparing

Het aanbrengen van vloerisolatie verdient zich in ongeveer 7 jaar terug als je het laat doen en in 4 jaar terug als je het zelf aanbrengt. Een gemiddeld huishouden in een hoekwoning bespaart hiermee al zo’n € 210,- per jaar! In dezelfde situatie kost het ongeveer € 1.500,- om vloerisolatie aan te laten brengen door een professional, en kost het ongeveer € 800,- om het zelf aan te leggen. Er is op dit moment subsidie als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt, waardoor het rendement van vloerisolatie nog groter is. Met de subsidie kun je namelijk zo’n 20% terug krijgen. Meer informatie en voorwaarden

Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 7% op je spaarrekening.

 

Offertes opvragen

Op deze pagina hebben we een overzicht van lokale ondernemers voor je op een rijtje gezet. Je kunt ook kijken op wij-isoleren.nl. Hier staan enkel isolateurs vermeld die voldoen aan alle kwaliteitsregelingen. Isolateurs komen meestal gratis bij je langs voor een inventarisatie. Zij kunnen adviseren welke soort isolatie het meest geschikt is en wat dit gaat kosten. Het aanbrengen van vloerisolatie is vaak binnen een halve dag gedaan. 

Let er bij het opvragen van offertes op dat deze voldoen aan de subsidie-eisen, als je hier aanspraak op wilt maken. Bij vloerisolatie betekent dit dat er in het geval van PUR-schuim geen HFK’s in mogen zitten. Dit zijn drijfgassen in spuitbussen die schadelijk zijn. Ze zijn echter pas vanaf 2023 verboden. In niet alle vloeibare PUR-producten zitten gelukkig HFK’s. Denk er daarnaast aan dat je minimaal 2 verschillende maatregelen moet nemen om aanspraak te maken op subsidie.

Zelf je vloer isoleren

Als je zelf handig bent kun je ook zelf vloerisolatie aanbrengen. Het is verstandig om je goed in te lezen over verschillende soorten vloerisolatie en over ventilatie. Let er op dat bij het aanbrengen van de isolatie de ventilatiegaten niet worden geblokkeerd om vochtproblemen te voorkomen. Het zelf aanbrengen van vloerisolatie is natuurlijk goedkoper dan het inhuren van een bedrijf, maar je hebt in dit geval geen recht op subsidie.

Gamma maakte een handig filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je zelf je vloer kunt isoleren.

Naar het overzicht