het energieloket houdt u op de hoogte!

contact

Drijvend zonnepark Lingewaard officeel geopend!

Op vrijdag 31 augustus 2018 is het drijvend zonnepark Lingewaard bij NEXTgarden (voorheen Bergerden) officieel geopend. Burgemeester Marianne Schuurmans en gedeputeerde Peter Drenth onthulden samen het informatiedisplay. 

Met een oppervlak van 1,6 hectare en 6.150 zonnepanelen is drijvend zonnepark Lingewaard het op een na grootste drijvende zonnepark van Europa. Alleen in Engeland ligt er een groter zonnepark van 23.000 panelen. De verwachte stroomproductie van het zonnepark in Lingewaard is 1,75 miljoen kilowattuur, genoeg voor ruim 600 huishoudens.

De tuinders van Next Garden gebruiken het water in het gietwaterbassin voor hun gewassen. In 2014 heeft Lingewaard Energie de tuinders betrokken bij het idee om drijvende zonnepanelen op het bassin te plaatsen. Het water van het gietwaterbassin bleek groot genoeg en samen hebben Lingewaard Energie én de tuinders met de aanleg van het zonnepark een win-winsituatie gecreëerd. Hoe dit werkt, legt initiatiefnemer Pieter Siekman van Lingewaard Energie uit in onderstaande video.

Mooi initiatief? U kunt Lingewaard Energie ondersteunen door lid te worden. Dat kost u slechts €20,- per jaar. Aanmelden kan hier

 

 

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Drijvend zonnepark Lingewaard officeel geopend!