HET ENERGIELOKET HOUDT U OP DE HOOGTE!

contact

Houd je hoofd koel! Isolatie-tips

Een prettig en comfortabel huis, een lage(re) energierekening en meewerken aan een beter milieu. Wie wil dit niet?

Tijdens de warme zomerdagen is isolatie ook erg belangrijk om het huis koel te houden. Sommige isolatiemaatregelen leveren een jaarlijks rendement op wat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening.
Daarnaast zorgt de investering die je doet in isolatiemaatregelen ervoor dat het energielabel verhoogd en daarmee dus ook de woningwaarde.

Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om jouw woning te isoleren.

Tip 1. Zoek uit wat jij nog kunt verbeteren aan de isolatie van de woning. Lukt dit niet? dan kun je altijd een energieadviseur inschakelen of kom langs bij het energieloket voor informatie.

Tip 2. Wanneer je voor een hoge isolatiewaarde gaat, bespaar je daarmee gelijk energie terwijl de extra kosten meevallen. Je kunt verschillende materialen gebruiken, informeer goed welke het beste bij jouw woning past.

Tip 3. Controleer jaarlijks op naden en kieren. Ongeacht het bouwjaar van de woning is het slim om jaarlijks een controle uit te voeren.

Tip 4. Denk naast isolatie ook aan ventilatie. Dit is voor de gezondheid zeer belangrijk. Ventilatie zorgt namelijk voor vermindering van het vochtgehalte en de hoeveelheid schadelijke stoffen in huis. Wat er automatisch ook voor zorgt dat je minder hoeft te stoken bij kouder weer en zorgt dat je (als je deze hebt) de airco niet overmatig hoeft te gebruiken in de zomer. Zeker gezien de hete zomers die eraan zitten te komen is ventilatie net zo belangrijk als isolatie. Ventilatie kun je bijvoorbeeld door middel van een ventilatierooster creëren.

Vragen over de isolatie in jouw huis? Kom dan op 4 juli langs tijdens het inloopspreekuur (09.30 uur t/m 11.30 uur) van Energieloket Lingewaard aan de Wagenweg 12 in Huissen. Natuurlijk ook voor alle andere vragen over het verduurzamen van uw woning!

Naar het overzicht