Lingewaard Energie viert 10-jarig bestaan

Al 10 jaar houdt Lingewaard Energie zich bezig met duurzame energieprojecten in onze gemeente. En met succes! Onlangs werd de mijlpaal van 10 miljoen kWh opgewekte energie door Drijvend Zonnepark Lingewaard behaald. Het zonnepark is één van de vele succesvolle projecten die de stichting inmiddels op haar naam heeft staan. En met al die ervaring blijft Lingewaard Energie ook de komende jaren werken aan een duurzamer Lingewaard.

10 jaar aan succesvolle projecten

In 2013 begon het allemaal. Lingewaard Energie werd als energiecoöperatie geregistreerd door de notaris. Er was toen een kerngroep van zes personen. Sinds die tijd is de coöperatie flink gegroeid. Inmiddels is er een actief bestuur, zijn er verschillende commissies en 15 actieve vrijwilligers. Het doel van de stichting is om duurzaamheid op de agenda te zetten. Zowel bij inwoners als de politiek. Lingewaard Energie wil energiebesparing en collectieve groene opwek van energie dan ook stimuleren. Een greep uit 10 jaar projecten om dat te realiseren:

  • De aanleg van verschillende zonnedaken (in totaal meer dan 1.000 panelen).
  • Drijvend Zonnepark Lingewaard: het eerste drijvende zonnepark in Europa. Dit zonnepark voorziet 600 huishoudens van schoon opgewekte stroom.
  • Het Energieloket Lingewaard waar inwoners terecht kunnen voor hulp bij energiebesparing. Momenteel is er vier keer per maand een inloopmiddag, verdeeld over drie locaties.
  • Thema- en informatieavonden, een bewustwordingscampagne en een energiesteunproject.
  • De Lingewaardse Duurzaamheidsprijs. Een jaarlijks terugkerende prijs om lokale duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten.

Groots gevierd

Om het jubileum te vieren zijn de vrijwilligers op excursie geweest naar The Green Village. Hier werkt de TU Delft aan innovaties voor een duurzame toekomst. Het was een leerzame en gezellige dag. ’s Avonds werd er in de Veldschuur in Bemmel teruggeblikt op 10 jaar Lingewaard Energie. Samen met iedereen die in de afgelopen 10 jaren een steentje heeft bijgedragen aan de activiteiten van Lingewaard Energie werden alle successen gevierd. Het is een stichting om trots op te zijn met vrijwilligers die zich blijven inzetten om van Lingewaard een duurzamere gemeente te maken.

Samen voor een duurzaam Lingewaard

Lingewaard Energie draagt bij aan lokale en schone energie voor en door inwoners van Lingewaard. Wil je meer weten, vrijwilliger worden of heb je een vraag of suggestie? Ga naar www.lingewaardenergie.nl

Excursie naar The Green Village ter ere van het 10-jarig bestaan

 

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Lingewaard Energie viert 10-jarig bestaan