Zonne-energie zonder eigen zonnepanelen

Het is niet altijd mogelijk om zonnepanelen te kopen. Bijvoorbeeld omdat je huurt, geen geschikt dak hebt of de aanschafkosten niet kunt of wilt dragen. Gelukkig zijn er toch verschillende mogelijkheden om schone energie op te (laten) wekken zonder zonnepanelen op je eigen dak te hebben.

 

 

StukjeZon

Als je klant bent (of wordt) van Eneco, kun je meedoen met Eneco StukjeZon. De opbrengst van het door jou gekozen aantal zonnepanelen wordt dan verrekend met de energierekening. Één stukje zon kost € 60,- per jaar. Je krijgt aan het einde van het jaar € 75,- terug. Je kunt tot 12 stukjes zon kopen. Het voordeel loopt dan op tot € 180,-. Op deze manier investeer je in duurzame energie en heb je de financiële voordelen van zonnepanelen zonder dat je een eigen dak hoeft te hebben of de hoge aanschafkosten van eigen zonnepanelen hoeft te betalen.

Iets om rekening mee te houden: Eneco scoort in de duurzaamheidsranking een 9. Een goede score, maar niet de duurzaamste energieleverancier die er is. 

ZonnepanelenDelen

Via ZonnepanelenDelen kun je vanaf € 25,- zonnedelen kopen van allerlei zonneprojecten in Nederland. De opbrengsten van de panelen worden verrekend met je energierekening of worden uitgekeerd als rente op je bankrekening. Door mee te doen draag je bij aan het aanleggen van nieuwe zonneparken. Het gaat hier om een ‘crowdfunding-constructie’. Aan het einde van de looptijd van het project krijg je je inleg terug. Bekijk hier aan welke zonneprojecten je nu deel kunt nemen.

Zonnestroom van andermans panelen

Als eigenaren van zonnepanelen meer opwekken dan ze zelf verbruiken, kunnen ze dit verkopen aan anderen. Bij sommige energieleveranciers kun je hier gebruik van maken. Naast het overnemen van overtollige zonnestroom van anderen kun je bij deze leveranciers ook stroom krijgen uit andere duurzame Nederlandse bronnen zoals zonneparken. Dit kan bijvoorbeeld bij Vandebron, Powerpeers en Opgewekt voor Elkaar (Engie).

Let op: Het kan zijn dat je om mee te doen met één van bovengenoemde projecten moet overstappen van energieleverancier.

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Zonne-energie zonder eigen zonnepanelen