Paul van de Krogt

Over mij:

“Tien jaar geleden verhuisde ik naar Doornenburg, waar ik samen met mijn vrouw woon. Oorspronkelijk kom ik uit het westen van het land. Mijn achtergrond omvat een HBO Landbouwstudie met een specialisatie in veehouderij. Ik belandde na mijn studie bij het Ministerie van Landbouw en Natuurbeheer, waar ik betrokken raakte bij automatiseringsprojecten in hun vroege stadia. Als informatiemanager gaf ik leiding aan de eerste  grote projecten. Ondanks de goede werking van de IT, miste ik het menselijke aspect. Daarom heb ik me meer gericht op de rol van de mens in de organisatie. Mijn loopbaan evolueerde naar een rol als organisatieadviseur, coach  en interimmanager bij een grote uitvoeringsorganisatie van de overheid.”

Ambassadeursrol bij het Energieloket:

“Mijn betrokkenheid bij het Energieloket begon na een grondige verbouwing thuis. Mijn buurman, betrokken bij Lingewaard Energie, vroeg of ik ambassadeur wilde worden. Het leek me een geweldige kans om mijn verworven kennis te delen en nieuwe mensen te ontmoeten. In Doornenburg sloot ik me ook aan bij een recent gestarte themagroep duurzaamheid.”

“Samen met Anton ben ik actief tijdens inloopmiddagen in Doornenburg. Het contact met mensen en het beantwoorden van diverse vragen geeft me veel voldoening. Indien nodig voer ik huisbezoeken uit, waar ik dieper inga op individuele situaties en persoonlijk advies geef. Ik heb ook geholpen bij het plaatsen van energieverbruiksmanagers voor Woonstichting Gendt. De diversiteit aan mensen en het bieden van passende hulp stimuleert me. Het feit dat we bij het loket advies geven zonder eigenbelang, stelt ons in staat mensen op de best mogelijke manier te helpen.”

Wat drijft me om energieambassadeur te zijn:

“Mijn diepere motivatie is geworteld in het streven naar duurzaamheid en de wil om een steentje bij te dragen aan een betere toekomst van onze planeet. De wereldwijde uitdagingen maken me steeds meer gemotiveerd, en ik geloof dat elke inspanning om positieve verandering te bewerkstelligen de moeite waard is. Bij het Energieloket delen we allemaal sterk deze motivatie, wat een band schept.”

Verduurzamen van mijn woning:

“Bij onze verhuizing naar Doornenburg kochten we een 100 jaar oude boerderij. Geboren en opgegroeid op een boerderij was dit een soort wensdroom voor mij en mijn vrouw. De boerderij vereiste aanzienlijke renovatie, inclusief isolatie, de installatie van zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor is ons gasverbruik drastisch verminderd. Het realiseren van deze droom vervult ons met trots.”

Waarom mensen naar het Energieloket moeten komen:

“Het Energieloket herbergt een schat aan kennis. Vaak krijgen mensen een gekleurd advies wanneer ze elders informatie inwinnen. Bij ons ontvangen ze uitgebreide antwoorden over de kosten en effecten van verschillende maatregelen. Het bezoeken van het loket is laagdrempelig; je kunt gewoon binnenlopen voor goede informatie en een kop koffie.”


  • Home
  • Paul van de Krogt