•• Het energieloket Lingewaard staat voor u klaar! ••

contact

Besparen & duurzaam opwekken

Ongeveer 40% van de energierekening gaat naar stroomverbruik. Door te het verbruik te verlagen en duurzaam op te wekken, kunt u veel op de energierekening besparen! Het begint natuurlijk allemaal met zo min mogelijk elektriciteit verbruiken. En dat is eigenlijk best makkelijk. Heeft u nog gloeilampen hangen? Vervangen van verlichting kan een enorm verschil maken. Wilt u ook minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf en niet geconfronteerd worden met almaar stijgende energiekosten? Met zonnepanelen wordt u baas over eigen energie en ze zijn in de meeste gevallen na 7 jaar al terugverdiend. Zo wordt het verbeteren van uw woning wel heel interessant! 

Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is financieel zeer interessant. Zo zijn de meeste installaties al na 7 jaar terug verdiend, terwijl de zonnepanelen ongeveer 25 jaar meegaan. Op dit moment kunnen particulieren die zonnepanelen kopen, zelfs de btw op aanschaf en installatie terugvragen. Daarmee krijg je bijna 21% van de investering terug. Zo kunt u nog meer genieten van de zonnige dagen!

- Advies op Maat zonnepanelen

- Is uw dak geschikt? check het op de Zonatlas

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak heb je geen vergunning nodig. Uitzonderingen gelden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Lees verder...

PVT panelen

Wilt u stroom en warmte opwekken met één paneel? Dat kan met zogenaamde PVT-panelen. PVT-systemen zijn een combinatie van een zonneboiler en een PV-paneel. Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem ook warmte op, welke gebruikt kan worden voor het verwarmen van water of lucht. De aanschaf van een PVT-systeem is duurder dan een los PV-systeem samen met een los zonneboilersysteem omdat het een nieuwe techniek is. Voordeel is dat je minderdakoppervlak nodig hebt en maar 1 type paneel hoeft te installeren.

 

Led-verlichting

Gloeilampen en halogeenlampen vervangen is een uitstekend idee, zelfs als ze nog goed werken. Ledverlichting is namelijk erg energiezuinig: je bespaart met deze lampen tot wel 85% aan elektriciteit! Energiezuinige lampen zijn in aanschaf wel duurder, maar gelet op het stroomverbruik en de levensduur, ben je veel goedkoper uit met zuinige lampen. Lees meer

Oplaadpunten

Duurzaam elektrisch vervoer wordt steeds belangrijker, de komende jaren wil het Rijk elektrisch rijden in de versnelling brengen. Een goede en dichte laadstructuur voor elektrische auto's is hierbij van groot belang. U kunt benodigde oplaadpunten, zowel bij u thuis als op het bedrijf laten installeren. 

 

 

 

Is uw dak geschikt? Check de Zonatlas

 

  

 

 

 

Stappenplan

 

 

 

Snel naar

 

comfort & duurzame warmte