Het Energieloket Lingewaard staat voor je klaar!

contact

Besparen & duurzaam opwekken

Ongeveer 40% van de energierekening gaat naar stroomverbruik. Door je energieverbruik te verlagen en zelf duurzame energie op te wekken kun je veel op de energierekening besparen! Het begint natuurlijk allemaal met zo min mogelijk elektriciteit verbruiken. En dat is eigenlijk best makkelijk. Heb je nog gloeilampen in gebruik? Het vervangen van verlichting kan een enorm verschil maken. Wil je ook minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf en niet geconfronteerd worden met alsmaar stijgende energiekosten? Met zonnepanelen word je baas over je eigen energie. 

Zonnepanelen

In de meeste gevallen verdien je zonnepanelen al binnen 7 jaar terug. Daarna is de opbrengst pure winst. Zo wordt het verbeteren van je woning wel heel interessant! 

- Zijn zonnepanelen iets voor jou?

- Is je dak geschikt? Check het op Zonatlas.nl

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak heb je geen vergunning nodig. Uitzonderingen gelden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten.

PVT panelen

Wil je stroom en warmte opwekken met één paneel? Dat kan met zogenaamde PVT-panelen. PVT-systemen zijn een combinatie van een zonneboiler en een zonnepaneel. Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem ook warmte op die gebruikt kan worden voor het verwarmen van water of lucht. De aanschaf van een PVT-systeem is duurder dan een los PV-systeem samen met een los zonneboilersysteem omdat het een vrij nieuwe techniek is. Het voordeel is dat je minder dakoppervlak nodig hebt en maar 1 type paneel hoeft te installeren.

Ledverlichting

Gloeilampen en halogeenlampen vervangen is een goed idee, zelfs als ze nog goed werken. Ledverlichting is namelijk erg energiezuinig: je bespaart met deze lampen tot wel 85% aan elektriciteit! Energiezuinige lampen zijn in aanschaf wel duurder, maar gelet op het stroomverbruik en de levensduur, ben je veel goedkoper uit met zuinige lampen. Lees meer

Oplaadpunten

Duurzaam elektrisch vervoer wordt steeds belangrijker, de komende jaren wil het Rijk elektrisch rijden in de versnelling brengen. Een goede en dichte laadstructuur voor elektrische auto's is hierbij van groot belang. Je kunt daarom zowel thuis als bij je bedrijf oplaadpunten laten installeren. Wist je dat er in Lingewaard ook elektrische deelauto's rondrijden? 

 

Is jouw dak geschikt? Check de Zonatlas

 

 

Snel naar: comfort & duurzame warmte