•• Het energieloket Lingewaard staat voor u klaar! ••

contact

Comfort & duurzame warmte

Wilt u er in de winter warmpjes bijzitten zonder te veel te betalen? Eindelijk eens af zijn van die koude vloer, condens of tochtige ramen? U kunt maatregelen nemen die niet alleen zorgen voor meer comfort thuis, maar ook helpen bij het verlagen van de energierekening. Gemiddeld zit meer dan 60% van de huishoudelijke energiekosten in verwarmen, douchen en koken. Dit is het gasaandeel van onze energierekening. De meeste winst is dus te behalen bij het besparen op gasverbruik. Dit kan door te isoleren en gebruik te maken van energiezuinige of duurzame warmtetechnieken.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een simpele, onderhoudsvrije manier van isoleren waarbij de ruimte tussen de binnen-en buitenmuur opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Een klus die bedrijven meestal binnen één dag kunnen klaren! Afhankelijk van het type woningis het rendement vergelijkbaar met 11% rente op een spaarrekening.

- Advies op Maat spouwmuurisolatie

 

 

Dakisolatie

Met een slecht geïsoleerd dak verliest u tot wel 30% van de warmte! Dakisolatie is dan ook essentieel om energie te besparen. Het maakt daarbij niet uit of u een schuin of een plat dak heeft. De winst van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening.

- Advies op Maat dakisolatie

 

 

Vloer- en bodemisolatie

Vloerisolatie levert niet alleen energiebesparing op, maar geeft ook een heerlijk comfort thuis. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. Ook vloer- en bodemisolatie is een klus die snel kan worden geklaard. 

- Advies op Maat vloerisolatie

 

 

 

HR++ glas

Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan HR glas al rendabel zijn. Investeren in HR++ isolatieglas levert een winst op vergelijkbaar met een rente van 5% op de spaarrekening. Dat is gemiddeld €265 per jaar! Bovendien heb je minder last van tocht waardoor de thermostaat een graadje lager kan zonder comfortverlies. Ook houdt HR++ isolatieglas geluid tegen en vermindert het condensvorming aan de binnenzijde. 

- Advies op Maat isolerend glas

 

Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel die wordt gestookt met korrels geperst hout, die automatisch worden toegevoerd vanuit een voorraadtank. Dit type kachel is gebouwd om zo efficiënt mogelijk te branden waardoor vervuiling en uitstoot tot het minimum wordt beperkt. Met een pelletkachel kunt u tot 40% besparen op uw jaarlijkse verwarmingskosten ten opzichte van een moderne gasketel. Let op: subsidiemogelijkheden!

 

 

Zonneboiler

Als je kiest voor een zonneboiler kun je ongeveer de helft van het gas voor warm water besparen. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen gebruik maken van een zonneboiler. De zonnecollectoren op het dak verwarmen het water door de stralingswarmte van de zon. Als het water niet warm genoeg is, hoeft de cv-ketel alleen nog bij te verwarmen. Let op: subsidiemogelijkheden!

- Advies op Maat zonneboiler

 

Warmtepomp

Er zijn bestaan verschillende soorten warmtepompen. Ze maken gebruik van warmte uit de lucht, bodem of het grondwater om uw huis en water te verwarmen. Een goed voorbeeld van een warmtepomp die geschikt is bij bestaande woningen, is de hybride warmtepomp. Laat u goed adviseren over welke warmtepomp het meest geschikt is in uw situatie. Let op: subsidiemogelijkheden!

- Advies op maat warmtepomp

 

Biomassa ketel

Een biomassa ketel is een CV-ketel gestookt met houtpellets om uw huis en water te verwarmen. Biomassa ketels zijn technische hoogstandjes van moderne stooktechniek, met een zeer hoog rendement en een volautomatisch, computergestuurde werking. De bediening werkt hetzelfde als bij een gasgestookte ketel met een comfortabele (klok)thermostaat in de woonkamer. Je hebt er nauwelijks omkijken naar. Let op: subsidiemogelijkheden!

 

Infrarood panelen

IR-panelen verwarmen niet de lucht zoals normale verwarming, maar voorwerpen en lichamen. Dat gebeurt met (onzichtbare) langgolvige infraroodstraling die wordt ervaren als de warmte van de zon op een mooie lentemiddag. Of infraroodpanelen geschikt zijn in uw situatie, hangt af van een aantal factoren. Lees meer over infraroodpanelen.

 Hr-ketel

Is uw ketel ouder dan 15 jaar? Zelfs als die het nog doet, is de kans groot dat het rendement zeer slecht is. Het vervangen van de oude ketel voor een nieuwe Hr-ketel kan dan wel €500 per jaar opleveren. De huidige generatie Hr-ketels werken zuinig en hebben een lange levensduur. Wij moedigen u graag aan eens verder te kijken dan de alomtegenwoordige gasketel. Misschien is een warmtepomp of biomassa- of pelletkachel veel geschikter en uiteindelijk goedkoper! 

Douche-warmteterugwinning

Nieuwe badkamer of renovatie? Denk eens aan een douche-wtw! Met het WarmteTerugWinningssysteem blijft warmte uit wegstromend douchewater niet langer onbenut. De douche-wtw warmt er koud water mee op zodat de ketel minder hard hoeft te stoken. een douche-wtw vraagt geen technisch onderhoud en gaat maarliefst 30 jaar mee. 

- Advies op Maat douche-wtw

 

Duurzaam zelfstandig wonen

Er bestaat een groot aantal hulpmiddelen en mogelijkheden om duurzaam zelfstandig wonen mogelijk te maken en veraangenamen. Een geruststellende gedachte! Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Checklists

 

 

Snel naar

Besparen & duurzaam opwekken