De beste acties van 2022

Ook in 2022 organiseerden we samen met Lingewaard Energie en gemeente Lingewaard weer acties om jou te steunen bij energiebesparing. Hiermee zijn al veel mensen geholpen. Een aantal hoogtepunten:

 

 

 

 

Warmtecamerawandelingen

Vorige winter zijn de eerste warmtecamerawandelingen gemaakt. Hierbij werd voor deelnemers duidelijk zichtbaar waar warmte weglekt uit de woning. Deelnemers vonden de wandeling en de foto’s die ze hierna ontvingen erg nuttig om te bepalen welke isolatiemaatregelen ze het best kunnen nemen. 

Ledlampen besparen 236 ton CO₂

Begin dit jaar hebben alle huurders van Waardwonen en WOONstichting Gendt een pakket met ledlampen ontvangen. Ledlampen gebruiken ongeveer 85% minder stroom en gaan veel langer mee dan gloeilampen. Daardoor zijn ze een duurzaam alternatief. Afgelopen zomer zijn bij het mobiele Energieloket ook bespaarpakketten uitgedeeld aan woningeigenaren. In totaal zijn er tijdens deze actie 5.250 pakketten weggegeven. Als de helft van deze lampen gebruikt wordt, levert de actie een besparing op van bijna 800.000 kWh aan stroom. Dat staat gelijk aan het totale stroomverbruik van zo’n 320 huishoudens, bespaart 236 ton CO₂ en meer dan € 150.000,- aan energiekosten. Een hele geslaagde actie dus!

EnergieBespaarAdvies voor 13 nieuwe woningtypen

Woningeigenaren van verschillende type woningen kunnen zich aanmelden voor een online maatwerk EnergieBespaarAdvies van Woningwaard. In dit advies wordt in detail naar de woning gekeken en krijg je een stappenplan voor de energiebespaar- en verbeteropties. Ook kunnen direct offertes worden aangevraagd bij aangesloten aanbieders. Het maatwerk EnergieBespaarAdvies werd al aangeboden aan woningeigenaren van verschillende type woningen in Bemmel, Huissen en Doornenburg. Het gaat om zo'n 700 woningen in Zilverkamp Huissen, 400 woningen in Bemmel, bijna 100 woningen in Huissen-Zand en ongeveer 50 woningen in Doornenburg. Binnenkort wordt het EnergieBespaarAdvies aan 13 nieuwe woningtypen aangeboden. Als jouw woning hierbij zit ontvang je een brief.

Opleiding Energieambassadeurs

Ook is er een nieuwe lichting Energieambassadeurs opgeleid die Lingewaarders helpen energie te besparen. Wil jij ook advies van een Energieambassadeur? Neem dan contact met ons op via info@energieloketlingewaard.nl.

Naar het overzicht