Zo verwarm je duurzaam en krijg je meer comfort:

Gemiddeld is verwarmen, douchen en koken verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de energierekening. Bespaar energie en kosten door te isoleren en gebruik te maken van energiezuinige en duurzamere warmtetechnieken:

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een simpele manier van isoleren waarbij de ruimte tussen de binnen-en buitenmuur opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Een klus die bedrijven meestal binnen één dag kunnen klaren! Afhankelijk van het type woning is het rendement vergelijkbaar met 10% rente op een spaarrekening! Houd er rekening mee dat er dieren als vleermuizen in de spouw kunnen leven. Door deze maatregelen te nemen verduurzaam je je woning én biedt je een leefomgeving voor verschillende diersoorten. 

Advies op Maat - Spouwmuurisolatie

Dakisolatie

Met een slecht geïsoleerd dak verlies je tot wel 30% van de warmte! Dakisolatie is dan ook essentieel om energie te besparen. Het maakt daarbij niet uit of je een schuin of een plat dak hebt. De winst van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening!

Advies op Maat - Dakisolatie

HR++ glas

Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan HR glas al rendabel zijn. Investeren in HR++ isolatieglas levert een winst op vergelijkbaar met een rente van 5% op een spaarrekening. Dat is gemiddeld € 265,- per jaar! Bovendien heb je minder last van tocht waardoor de thermostaat een graadje lager kan zonder comfortverlies. Ook houdt HR++ isolatieglas geluid tegen en vermindert het condensvorming aan de binnenzijde.

Advies op Maat - Isolatieglas

Vloer- en bodemisolatie

Vloerisolatie levert niet alleen energiebesparing op, maar geeft ook een heerlijk comfort thuis. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. Ook vloer- en bodemisolatie is een klus die snel kan worden geklaard. 

Advies op Maat - Vloerisolatie

Warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Ze maken gebruik van warmte uit de lucht, bodem of het grondwater om je huis en water te verwarmen. Een goed voorbeeld van een warmtepomp die geschikt is bij veel bestaande woningen is de hybride warmtepomp. Laat je goed adviseren over welke warmtepomp het meest geschikt is in jouw situatie. Let op: er zijn subsidiemogelijkheden!

Advies op Maat - Warmtepomp

Temperatuur cv-ketel verlagen

De meeste cv-ketels staan automatisch op 80 graden afgesteld. Meestal werken ze echter efficiënter op 60 graden. Dit scheelt ook CO2 én zo'n € 60,- per jaar aan energiekosten! Via zetmop60.nl zie je per cv-ketel hoe je de instellingen kunt veranderen.

Hr-ketel

Is jouw ketel ouder dan 15 jaar? Zelfs als die het nog doet, is de kans groot dat het rendement zeer slecht is. Het vervangen van de oude ketel voor een nieuwe hr-ketel kan dan wel € 500,- per jaar schelen. De huidige generatie hr-ketels werken zuinig en hebben een lange levensduur. Wij moedigen je graag aan eens verder te kijken dan de alomtegenwoordige gasketel. Misschien is een warmtepomp geschikter.

Zonneboiler

Als je kiest voor een zonneboiler kun je ongeveer de helft van het gas voor warm water besparen. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen gebruik maken van een zonneboiler. De zonnecollectoren op het dak verwarmen het water door de stralingswarmte van de zon. Als het water niet warm genoeg is, hoeft de cv-ketel alleen nog bij te verwarmen. Let op: er zijn subsidiemogelijkheden!

Infraroodpanelen

Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht zoals normale verwarming, maar voorwerpen en lichamen. Dat gebeurt met (onzichtbare) langgolvige infraroodstraling die wordt ervaren als de warmte van de zon op een mooie lentemiddag. Of infraroodpanelen geschikt zijn in jouw situatie, hangt af van een aantal factoren. Lees meer over infraroodpanelen.

Douche-warmteterugwinning

Nieuwe badkamer of renovatie? Denk eens aan een douche-wtw! Met het WarmteTerugWinningssysteem blijft warmte uit wegstromend douchewater niet langer onbenut. De douche-wtw warmt er koud water mee op zodat de ketel minder hard hoeft te stoken. Een douche-wtw vraagt geen technisch onderhoud en gaat maarliefst 30 jaar mee. 

Advies op Maat - Douche-wtw

 

Ga naar:

Openingstijden Energieloket

Lokale vakspecialisten

Naar het overzicht

  • Home
  • Nieuws
  • Zo verwarm je duurzaam en krijg je meer comfort: