HET ENERGIELOKET HOUDT JE OP DE HOOGTE!

contact

Is een warmtepomp iets voor jou?

Stel: Je cv-ketel is aan vervanging toe. Je staat voor een dilemma. Koop je een nieuwe ketel, of ga je voor een warmtepomp? In sommige gevallen is het aanschaffen van een hr-ketel de logische stap. Maar in andere gevallen is het verstandig om van het gas af te gaan. 

 

 

 

Is een warmtepomp interessant voor mij?

Als alle onderstaande stellingen op jou van toepassing zijn, dan is het een goed idee om de mogelijkheden voor een warmtepomp verder te onderzoeken:

  • Mijn huis is na 1995 gebouwd en/of heeft energielabel B of beter
  • Ik heb in de woonkamer vloerverwarming of ga dat aanleggen
  • Ik heb een relatief lage gasrekening (per jaar verbruik je minder dan 8 kubieke meter gas per vierkante meter)

De aanschafkosten van een warmtepomp zijn hoger dan die van een cv-ketel, maar op dit moment is er subsidie voor een warmtepomp. De subsidie bedraagt minimaal € 500,-. Kijk op rvo.nl voor meer informatie. 

Heb je zonnepanelen? Dat maakt het nog interessanter om over te gaan op een warmtepomp. Je kunt dan je eigen duurzaam opgewekte stroom gebruiken voor verwarming en om te koken. Een ander voordeel van van het gas af gaan is dat je geen vastrecht voor gas meer hoeft te betalen. Dat scheelt honderden euro's per jaar. Je gasaansluiting wordt verwijderd. 

Is een hybride warmtepomp interessant voor mij?

Zijn onderstaande stellingen op jou van toepassing? Dan is het interessant om de mogelijkheden voor een hybride warmtepomp verder te onderzoeken:

  • Mijn huis heeft energielabel C of beter
  • Ik heb een redelijk lage gasrekening (per jaar verbruik je minder dan 10 kubieke meter gas per vierkante meter)

Het is makkelijk zelf te testen of jouw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp. Zet de in de winter je cv-ketel op 50 graden. Als de binnentemperatuur hoog genoeg blijft dan is je woning waarschijnlijk geschikt voor een hybride warmtepomp. Goed nieuws: ook voor een hybride warmtepomp is subsidie beschikbaar.

 

Lees hier meer over verschillende type warmtepompen

 

Twijfel je nog wat in jouw situatie de beste keuze is? Doe hier de sneltest of vraag een gesprek aan bij een lokale aanbieder.

 

Naar het overzicht