•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Themabijeenkomst monument verduurzamen

Geschreven op

De energieprijzen rijzen de pan uit. Hoe houd ik de kosten in bedwang? Dat geldt voor ons allemaal maar zeker voor eigenaren van monumenten, vaak oude gebouwen, die veel energie vragen om ze comfortabel en leefbaar te houden. Lees meer »

Vanaf 9 september zijn we weer open!

Geschreven op

Vanaf vrijdag 9 september zijn we weer om de week te bezoeken bij 't Convent aan de Raadhuisplein 1 in Huissen. Kom langs voor advies, informatie en voorlichting over energiebesparing en het verduurzamen van je woning. Lees meer »

Duurzaam koelen

Geschreven op

We hebben ook dit jaar weer te maken met extreme hitte. Maar hoe zorg je dat je energierekening en -verbruik niet te hoog worden door het koel houden van je woning? Wij geven je een aantal tips: Isoleer Isolatie – zoals spouwmuur-, dak-, of vloerisolatie – zorgen er in de... Lees meer »

Voorlopig laatste keer uitdeelactie ledlampen

Geschreven op

Op vrijdag 2 september staat het mobiele Energieloket op de weekmarkt in Gendt. Tussen 13.30 en 16.30 kun je op het Julianaplein tegen inlevering van oude lampen een gratis bespaarpakket met ledlampen ophalen. Lees meer »

Voorkom hitte in huis en tuin: ga voor groen!

Geschreven op

Door klimaatverandering stijgt het aantal tropische dagen. Ook deze week wordt het weer boven de 30oC. Deze hoge temperaturen hebben als gevolg dat we slechter slapen, fysieke klachten kunnen krijgen en minder productief zijn. Lees meer »

Op vakantie? Reis duurzaam!

Geschreven op

Ben je van plan om dit jaar (nog een keer) op vakantie te gaan? Zo houd je de CO2-uitstoot van je reis - relatief - laag: Kies uit een groeiend aantal treinbestemmingen Er komen steeds meer internationale treinbestemmingen bij, wat treinreizen steeds aantrekkelijker maakt. Lees meer »

Zomertour mobiel Energieloket + inruilactie ledlampen

Geschreven op

In de zomervakantie kun je het mobiele Energieloket bezoeken voor een led-inruilactie! Kom je oude lamp(en) inleveren voor een led-bespaarpakket. Ledlampen gebruiken ongeveer 85% minder stroom en gaan veel langer mee dan gloeilampen, waardoor ze een duurzaam alternatief z... Lees meer »

Gerard uit Bemmel wil van het gas af

Geschreven op

Gerard Visser uit Bemmel is al jarenlang bezig met verduurzaming en hij hoopt zo snel mogelijjk helemaal aardgasvrij te wonen. Duurzaam gedrag maakt deel uit van zijn dagelijkse doen en laten. Gerard blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volgt deze kritisch. Lees meer »

Moeite om de energierekening te betalen? SWL helpt

Geschreven op

Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) is een welzijnsorganisatie die bijdraagt aan het welzijn van Lingewaarders. De vele vrijwilligers ondersteunen bijvoorbeeld als budgetcoach en helpen onder andere met financiële administratie. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn (15) en dochter Kiara (13) in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-is... Lees meer »