Het Energieloket houdt je op de hoogte!

contact

Nieuws

Verduurzaam in 2024 met subsidie!

Geschreven op

Het verduurzamen van je huis en vervoer is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Het loont om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs gasloos te maken. Om Lees meer »

Nieuwe openingstijden 2024!

Geschreven op

Ook in 2024 kun je weer gratis het Energieloket bezoeken. En vooral nu de energiebelasting op gas is gestegen, is dat extra nuttig. Kom langs voor advies, informatie en voorlichting over energiebesparing en het verduurzamen van je woning. Lees meer »

Je woning duurzaam verwarmen met een (hybride) warmtepomp

Geschreven op

Op dit moment worden de meeste woningen via een cv-ketel verwarmd door middel van aardgas. Overstappen op een duurzame manier van verwarmen heeft veel voordelen: klimaatverandering gaat minder snel, we zijn minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas en de... Lees meer »

Energiebesparing voor het midden- en kleinbedrijf

Geschreven op

Als midden- en kleinbedrijf krijg je met steeds meer verplichtingen te maken om duurzaam en energiebesparend te werken. Duurzame maatregelen zijn voor velen echter nog een ver-van-mijn-bed-show. Toch weten wij zeker dat deze wetten en regelgeving de ondernemer uiteindelij... Lees meer »

Begrijp (en controleer!) je jaarafrekening

Geschreven op

Elk jaar valt hij weer op je deurmat: de jaarafrekening van je energieleverancier. Maar wat staat er allemaal op zo’n rekening? Op welke kosten heb je invloed en op welke niet? En hoe controleer je of de jaarafrekening wel klopt? Wij leggen het uit. D Lees meer »

Waar lekt je woning warmte? Bekijk het door een warmtecamera!

Geschreven op

In de wintermaanden organiseert het Energieloket warmtewandelingen. Met een groep van vijf tot acht huishoudens gaat een adviseur van het loket met een warmtecamera de eigen woningen langs. We bekijken de woning aan de buitenkant door de warmtecamera. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn en dochter Kiara in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-isoleren, li... Lees meer »

Krijg gratis hulp bij energiebesparing: vraag advies aan bij de Energieambassadeur

Geschreven op

Heb jij problemen met het betalen van je energierekening? Meld je dan aan voor een advies van de Energieambassadeur. De Energieambassadeur helpt Met een aantal kleine aanpassingen in je woning, kun je soms veel energie besparen. En het is beter voor het milieu. Lees meer »

Doe mee met de Duurzame Huizen Route!

Geschreven op

Hoe warm voelt het in een geïsoleerde woonkamer? En waar kun je het beste beginnen als je het huis wilt verduurzamen? Ontdek het bij een duurzaam huis op zaterdag 28 oktober en 4 november 2023. De bewoners laten zien hoe zij hun huis hebben aangepakt en delen hun ervaring... Lees meer »

HetBabyGoed wint Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023

Geschreven op

Op dinsdag 10 oktober is in de TheaterKerk Bemmel stilgestaan bij de Dag van de Duurzaamheid. Er waren bijna 100 geïnteresseerden aanwezig. Een vast onderdeel van deze dag is de uitreiking van de duurzaamheidsprijzen. Lees meer »