•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Familie Oosterhuis uit Huissen ging van het gas af

Geschreven op

In onze gemeente zijn er al veel inwoners die goed bezig zijn met duurzaam wonen. Zo ook Edzo en Marieke Oosterhuis uit Huissen. Samen met hun twee jongens wonen zij in een oude voormalige tuinderswoning. Zij vertellen over hun project om deze woning volledig te verduurza... Lees meer »

Een koel huis zonder airco

Geschreven op

Deze week wordt het tot 30 graden met een hoge luchtvochtigheid. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met hitte. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen. Ouderen en mensen die ziek zijn kunnen vaak slecht tegen hitte, waardoor het sterftecijfer tijdens ee... Lees meer »

Je woning duurzaam verwarmen én koelen met een warmtepomp

Geschreven op

Op dit moment worden de meeste woningen via een cv-ketel verwarmd door middel van aardgas. Overstappen op een duurzame manier van verwarmen heeft veel voordelen: klimaatverandering gaat minder snel, we zijn minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas en de... Lees meer »

Groene daken: voordelen en kosten

Geschreven op

Groene daken worden steeds populairder. Vooral schuurdaken worden steeds vaker vergroend. Dit geeft een mooier uitzicht en is goed voor de biodiversiteit. Als je ook profijt wilt hebben van de verkoelende werking van een groen dak op de binnentemperatuur, kun je het dak v... Lees meer »

Tips voor een duurzame(re) vakantie

Geschreven op

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan? Zo houd je de CO2-uitstoot van je reis - relatief - laag: Kies uit een groeiend aantal treinbestemmingen Er komen steeds meer internationale treinbestemmingen bij, wat treinreizen steeds aantrekkelijker maakt. Lees meer »

Elektrische deelauto's in Bemmel en Huissen

Geschreven op

Heb je af en toe een (extra) auto nodig? Dan is een deelauto misschien een goede optie. In Bemmel en Huissen zijn deelauto’s beschikbaar en ze zijn ook nog eens 100% elektrisch! Waarom een deelauto? De voordelen van een 100% elektrische deelauto: 1. Klimaat: m Lees meer »

TIP: Kies voor een vast jaarcontract (+ overzicht goedkoopste energieleveranciers)

Geschreven op

Meer dan de helft van de mensen die deze maand van energieleverancier zijn overgestapt, kozen voor een jaarcontract met vaste tarieven. En uit onderzoek blijkt dat nog veel meer Nederlanders een vast contract zouden willen. Volgens experts is dat een verstandige keuze. Lees meer »

Tips voor energiezuinig gebruik van elektronica

Geschreven op

Doe zo lang mogelijk met telefoons, laptops en tablets. Het maken van deze producten is veel slechter voor het milieu dan het gebruik ervan. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Kies dan voor een refurbished model. Laat kapotte elektronica repareren. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn en dochter Kiara in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-isoleren, li... Lees meer »

Van het gas af in 2023?

Geschreven op

In 2050 moet heel Nederland aardgasloos zijn. Een duurzaam alternatief kan elektriciteit zijn, mits deze uiteraard is opgewekt via bijvoorbeeld de zon of wind. In dit artikel een kort overzicht van inspirerende voorlopers en een aantal zaken waar je rekening mee moet houd... Lees meer »