•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Bezoek de Energiebus + bespaartips voor apparaten

Geschreven op

Heb je vragen over het verduurzamen van je woning? Bezoek ons dan op 30 oktober. We staan dan van 13.00 tot 16.00 met het mobiele energieloket bij Praxis in Huissen! Schikt de 30ste je niet? Hier vind je de andere tijden en locaties. Lees meer »

Doe mee met de Duurzame Huizenroute!

Geschreven op

Op 30 oktober en 6 november is de Duurzame Huizenroute 2021. Laat je inspireren door de duurzame maatregelen die buurtgenoten hebben genomen of stel je eigen woning open. Bezoek bijvoorbeeld het energiepositieve 'Plushuis' in Doornenburg of ga naar deze tussenwoning in Hu... Lees meer »

Hulp bij besparen op energie: juist nu!

Geschreven op

Het is niemand ontgaan: de energieprijzen vliegen de pan uit. Mensen die een contract hebben dat afloopt en/of een contract hebben met variabele tarieven zullen hier op de korte termijn het meeste last van krijgen. Lees meer »

Huis & Energie: Grootste beurs voor duurzaam wonen

Geschreven op

Op 12, 13 en 14 november is de beurs Huis & Energie in Vijfhuizen (bij Haarlem). Als je geïnteresseerd bent in het verduurzamen van je woning dan is dit dé plek om al je vragen te stellen, producten te bekijken en meer. Hier staat ook het Duurzame Droomhuis: e Lees meer »

Wie nomineer jij voor de Duurzaamheidsprijs Lingewaard?

Geschreven op

Op 9 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Er zijn dan verschillende duurzame activiteiten te beleven. Één van de onderdelen is de Duurzaamheidsprijs Lingewaard. Als inwoner kun je een duurzaam persoon, initiatief of bedrijf nomineren. V Lees meer »

Woningabonnement: Duurzame maatregelen zonder hoge eenmalige kosten

Geschreven op

Bij een woningabonnement (WOAB) worden de kosten van energiebesparende maatregelen voor je betaald, waarna je het terugbetaald met het geld dat je bespaart op de energiekosten. Je maandlasten blijven tijdens de loop van het abonnement dus ongeveer hetzelfde, maar je huis... Lees meer »

Het is Duurzame Dinsdag: volg de livestream

Geschreven op

Het is vandaag Duurzame Dinsdag. Elk jaar op de eerste dinsdag van september neemt het kabinet de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. Hierin zitten duurzame ideeen uit de samenleving. De beste ideeën kunnen een prijs winnen en zo een extra impuls krijgen. Lees meer »

Natuurinclusief wonen op 5 manieren

Geschreven op

Duurzaam wonen is meer dan energie besparen en het opwekken van groene stroom. Door het nemen van enkele eenvoudige maatregelen kun je ook een leefomgeving bieden aan allerlei diersoorten en een positieve bijdrage leveren aan de natuur in jouw buurt. Lees meer »

Iedereen doet wat: 3 inspirerende voorbeelden

Geschreven op

Iedereen kan wat doen om Lingewaard duurzamer te maken. Je kunt je huis of bedrijf verduurzamen of bijvoorbeeld op je werk of als vrijwilliger met het thema aan de slag. In gemeente Lingewaard zijn allerlei inspirerende voorbeelden. Lees meer »

Groene daken: voordelen en kosten

Geschreven op

Groene daken worden steeds populairder. Vooral schuurdaken worden steeds vaker vergroend. Dit geeft een mooier uitzicht en is goed voor de biodiversiteit. Als je ook profijt wilt hebben van de verkoelende werking van een groen dak op de binnentemperatuur, kun je het dak v... Lees meer »