•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Stenen eruit, groen erin: maak je tuin klimaatbestendig!

Geschreven op

Je kunt je huis en tuin verduurzamen door klimaatadaptieve maatregelen te nemen. Door bijvoorbeeld tuintegels te vervangen door beplanting zorg je dat je er op hete dagen koeltjes bij zit. Je hoeft dan dus ook niet onnodig energie te gebruiken voor airco's en ventilatoren. Lees meer »

Huidig subsidieoverzicht voor duurzame maatregelen

Geschreven op

Het nemen van verduurzamende maatregelen in huis is natuurlijk goed voor de planeet. Daarnaast bespaart het je op de lange termijn meestal ook een hoop geld. Vooral nu de energieprijzen zo hoog zijn loont het om – met subsidie – je huis beter te isoleren en mogelijk zelfs... Lees meer »

Waarom hebben mijn ledlampen energielabel D?

Geschreven op

In januari en februari hebben we bijna 40.000 ledlampen uitgedeeld aan huurders van Waardwonen en WOONstichting Gendt. De reacties waren positief, maar er was ook wat verwarring: waarom hebben de ledlampen energielabel D? Ledlampen zijn toch duurzaam? Lees meer »

Nieuwe campagne 'Ons klimaat, jouw invloed'

Geschreven op

Provincie Gelderland heeft een nieuwe campagne gelanceerd met de naam Ons klimaat: de invloed van Gelderlanders. Hierbij worden Gelderlanders geportretteerd die maatregelen hebben genomen om energie te besparen, zelf duurzame energie op te wekken of die andere duurzame ma... Lees meer »

Bespaar op je energierekening via deze online tool

Geschreven op

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden om verschillende redenen flink gestegen. We hopen dat de overheid maatregelen gaat nemen zodat energie voor iedereen betaalbaar blijft. Veel mensen kunnen gelukkig ook deels hun rekening verlagen door het nemen van maatregelen i... Lees meer »

Zonnepanelen: liever nu dan later

Geschreven op

De dagen worden steeds langer. Het wordt daarom steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen. De opbrengst van zonnepanelen is het hoogste van april tot oktober. Het is daarom verstandig om vóór april zonnepanelen aan te schaffen. Z Lees meer »

40.000 led-lampen uitgedeeld aan huurders

Geschreven op

In januari en februari hebben alle huurders van Waardwonen en WOONstichting Gendt een gratis pakket met led-lampen ontvangen. Led-lampen gebruiken ongeveer 85% minder stroom en gaan veel langer mee dan gloeilampen, waardoor ze een duurzaam alternatief zijn. Lees meer »

De Bemmelse Buren wekken hun eigen groene energie op!

Geschreven op

Buurmannen Bas Aaftink en Lowieke Jeuken uit Bemmel hadden een missie: zonnepanelen plaatsen. Samen zijn ze aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben ze zelf 24 zonnepanelen gelegd op hun gezamenlijke garagedak. Ze vertellen in dit interview over hoe zij dat gedaan hebben. Lees meer »

Woningcorporaties investeren volop in toekomstbestendige woningen

Geschreven op

Woningcorporaties hebben een grote opgave in het verduurzamen van bestaande woningen en nieuwbouw. Waardwonen en WOONstichting Gendt zijn daarin een belangrijke partner voor de gemeente Lingewaard en hun huurders die toekomstbestendig, comfortabel én betaalbaar willen won... Lees meer »

2 elektrische deelauto's in Huissen en Bemmel

Geschreven op

Lingewaard Energie heeft de twee elektrische Hyundai Kona Electrics aangekocht voor gezamenlijk gebruik. Deze elektrische SUV's hebben een groter bereik en zijn 100% elektrisch. De deelauto in Bemmel heeft daarnaast een trekhaak die geschikt is voor fietsdragers. Lees meer »