Het Energieloket houdt je op de hoogte!

contact

Nieuws

De verborgen impact van spullen

Geschreven op

Babette Porcelijn heeft voor haar boek ‘De Verborgen Impact’ onderzocht hoe groot de impact is van de levensstijl van Nederlanders. Ze bekeek daarbij niet alleen wat de directe CO2-uitstoot is (bijvoorbeeld de brandstof die je verbrand wanneer je met de auto rijdt), maar... Lees meer »

Familie Oosterhuis uit Huissen ging van het gas af

Geschreven op

In onze gemeente zijn er al veel inwoners die goed bezig zijn met duurzaam wonen. Zo ook Edzo en Marieke Oosterhuis uit Huissen. Samen met hun twee jongens wonen zij in een oude voormalige tuinderswoning. Zij vertellen over hun project om deze woning volledig te verduurza... Lees meer »

Een koel huis zonder airco

Geschreven op

Deze week wordt het tot 30 graden met een hoge luchtvochtigheid. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met hitte. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen. Ouderen en mensen die ziek zijn kunnen vaak slecht tegen hitte, waardoor het sterftecijfer tijdens ee... Lees meer »

Tips voor een duurzame(re) vakantie

Geschreven op

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan? Zo houd je de CO2-uitstoot van je reis - relatief - laag: Kies uit een groeiend aantal treinbestemmingen Er komen steeds meer internationale treinbestemmingen bij, wat treinreizen steeds aantrekkelijker maakt. Lees meer »

TIP: Kies voor een vast jaarcontract (+ overzicht goedkoopste energieleveranciers)

Geschreven op

Meer dan de helft van de mensen die deze maand van energieleverancier zijn overgestapt, kozen voor een jaarcontract met vaste tarieven. En uit onderzoek blijkt dat nog veel meer Nederlanders een vast contract zouden willen. Volgens experts is dat een verstandige keuze. Lees meer »

Tips voor energiezuinig gebruik van elektronica

Geschreven op

Doe zo lang mogelijk met telefoons, laptops en tablets. Het maken van deze producten is veel slechter voor het milieu dan het gebruik ervan. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Kies dan voor een refurbished model. Laat kapotte elektronica repareren. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn en dochter Kiara in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-isoleren, li... Lees meer »

Van het gas af in 2023?

Geschreven op

In 2050 moet heel Nederland aardgasloos zijn. Een duurzaam alternatief kan elektriciteit zijn, mits deze uiteraard is opgewekt via bijvoorbeeld de zon of wind. In dit artikel een kort overzicht van inspirerende voorlopers en een aantal zaken waar je rekening mee moet houd... Lees meer »

Stenen eruit, groen erin: maak je tuin klimaatbestendig!

Geschreven op

Door tuintegels te vervangen door groen zorg je dat je er op hete dagen koeltjes bij zit. Je hoeft dan dus ook niet onnodig energie te gebruiken voor een airco en ventilatoren. Een groen dak zorgt er daarnaast voor dat de binnentermperatuur lager blijft op hete dagen. Lees meer »

Kan ik zonnepanelen op mijn dak leggen? En wat levert dat op?

Geschreven op

Ondanks het winterse weer worden de dagen steeds langer. Het wordt dan ook steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen. De opbrengst van zonnepanelen is namelijk het hoogste van april tot oktober. Dat groene energie opwekken met zonnepanelen beter is voor het milieu h... Lees meer »