•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

7 simpele bespaartips waar je niet snel aan denkt

Geschreven op

Er zijn veel maatregelen die in korte tijd energie besparen. Deze verdienen zich binnen een jaar terug of kosten zelfs niets. Het gaat vooral om kleine acties, die te maken hebben met gedrag in huis. Een bekend voorbeeld is warmetruiendag. Lees meer »

Je woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Geschreven op

Op dit moment worden de meeste woningen via een cv-ketel verwarmd door middel van aardgas. Overstappen op een duurzame manier van verwarmen heeft veel voordelen: klimaatverandering gaat minder snel, we zijn minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals aardgas en de... Lees meer »

Stenen eruit, GROEN erin!

Geschreven op

Ook in 2022 is Operatie Steenbreek actief in Lingewaard. 20 inwoners kunnen gratis advies krijgen over het vergroenen van hun tuin. En ze halen dit jaar bij 40 woningen de tegels op die uit de tuin zijn gewipt. Allemaal gratis! Waarom ook alweer? Lees meer »

Acties van de komende maanden

Geschreven op

Het Energieloket Lingewaard staat al jaren bekend als dé plek waar Lingewaarders advies kunnen krijgen over het verduurzamen van hun woning. De komende maanden organiseren we verschillende acties en evenementen om energiebesparing nóg makkelijker en leuker voor je te maken! H Lees meer »

24 mei webinar EnergieBespaarAdvies & gasloos wonen

Geschreven op

Woningeigenaren van verschillende type woningen kunnen zich aanmelden voor een online maatwerk EnergieBespaarAdvies van Woningwaard. In dit advies wordt in detail naar de woning gekeken en krijg je een stappenplan voor de energiebespaar- en verbeteropties. Lees meer »

Save the date: 10 juni duurzaamheidsmiddag

Geschreven op

Altijd al geïnteresseerd geweest in duurzaam leven en wonen? Dan is de duurzaamheidsmiddag op 10 juni in ’t Convent in Huissen vast iets voor jou! Hier kan je informatie krijgen over allerlei aspecten van duurzaamheid zoals biodiversiteit, voedselverspilling tegengaan en... Lees meer »

Krijg meer grip op je energierekening

Geschreven op

Het is niemand ontgaan: de energieprijzen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Door meer inzicht te krijgen in je energieverbruik weet je welke maatregelen je kunt nemen om je verbruik te verlagen. Daarom kunnen inwoners van Lingewaard zich gratis aanmelden voor Grip o... Lees meer »

7 energiebespaartips

Geschreven op

Energie besparen kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Sommige maatregelen kosten tijd en geld (zoals het laten na-isoleren van de spouwmuur), terwijl andere maatregelen een kwestie zijn van een eenmalige aanpassing of simpele gedragsverandering. Lees meer »

Stenen eruit, groen erin: maak je tuin klimaatbestendig!

Geschreven op

Je kunt je huis en tuin verduurzamen door klimaatadaptieve maatregelen te nemen. Door bijvoorbeeld tuintegels te vervangen door beplanting zorg je dat je er op hete dagen koeltjes bij zit. Je hoeft dan dus ook niet onnodig energie te gebruiken voor airco's en ventilatoren. Lees meer »

Waarom hebben mijn ledlampen energielabel D?

Geschreven op

In januari en februari hebben we bijna 40.000 ledlampen uitgedeeld aan huurders van Waardwonen en WOONstichting Gendt. De reacties waren positief, maar er was ook wat verwarring: waarom hebben de ledlampen energielabel D? Ledlampen zijn toch duurzaam? Lees meer »