•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Zuinige douchesystemen

Geschreven op

Tot zo'n 20% van ons gasverbruik gaat op aan warm water. Gelukkig zijn er verschillende douchesystemen die gas en water besparen. Geen koude of ultrakorte douche dus! Het maakt daarnaast natuurlijk ook uit hoe je water wordt verwarmd. Lees meer »

Zo verbeter je je energielabel

Geschreven op

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. De schaal gaat van A++++ (nul-op-de meter of energieleverend) tot G (zeer hoog energieverbruik). 17% van de woningen in Lingewaard heeft nog geen groen label (C of beter). Deze huizen zijn dus niet energiezuinig. Lees meer »

Repareren of vervangen?

Geschreven op

Repareren is vaak beter dan vervangen. Dat geldt natuurlijk voor bijvoorbeeld kleding en schoenen, maar ook voor sommige elektronische apparaten. Er zijn echter ook apparaten waarbij het soms duurzamer is om ze te vervangen als ze kapot gaan. Lees meer »

Isolatietips per bouwjaar

Geschreven op

Welke duurzame maatregelen in jouw geval het beste zijn hangt van verschillende dingen af. Wat is je budget? Wat zijn je (woon)wensen? Wat is er al aan maatregelen genomen? Het bouwjaar van je woning kan een goede indicatie zijn om te bepalen welke maatregelen het meest z... Lees meer »

Zonne-energie zonder eigen zonnepanelen

Geschreven op

Het is niet altijd mogelijk om zonnepanelen te kopen. Bijvoorbeeld omdat je huurt, geen geschikt dak hebt of de aanschafkosten niet kunt of wilt dragen. Gelukkig zijn er toch verschillende mogelijkheden om schone energie op te (laten) wekken zonder zonnepanelen op je eige... Lees meer »

7 energiebespaartips

Geschreven op

Energie besparen kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Sommige maatregelen kosten tijd en geld (zoals het laten na-isoleren van de spouwmuur), terwijl andere maatregelen een kwestie zijn van een eenmalige aanpassing of simpele gedragsverandering. Lees meer »

Je huis verduurzamen: de basics

Geschreven op

Energie besparen kan natuurlijk prima zonder dat er investeringen bij komen kijken. De hoogte van je energierekening hangt namelijk voor een groot deel samen met wat je doet of laat. De vraag is dan ook: hoe stook jij? Hoe lang douche je? Hoe doe je de was? Lees meer »

Zo leg je een geveltuin aan

Geschreven op

Als een gevel van je woning direct aan de stoep grenst, mag je er in veel gevallen een geveltuin aanleggen. Dat wil zeggen dat je een paar stoeptegels/klinkers langs de gevel weghaalt en het vak vult met tuinaarde en planten. Lees meer »

Verduurzamen: deze maatregelen kun je makkelijk zelf nemen

Geschreven op

Sommige maatregelen, zoals het aanbrengen van spouwmuurisolatie, kun je het beste door een professional uit laten voeren. Maar andere maatregelen kun je soms ook zelf nemen. Er zijn zelfs Lingewaarders die zelf hun zonnepanelen hebben ingekocht en aangelegd! Lees meer »

De verborgen impact van spullen

Geschreven op

Babette Porcelijn heeft voor haar boek ‘De Verborgen Impact’ onderzocht hoe groot de impact is van de levensstijl van Nederlanders. Ze bekeek daarbij niet alleen wat de directe CO2-uitstoot is (bijvoorbeeld de brandstof die je verbrand wanneer je met de auto rijdt), maar... Lees meer »