Het Energieloket houdt je op de hoogte!

contact

Nieuws

Op deze maandagavonden bezoek je het loket in Bemmel:

Geschreven op

Gratis energie-advies in Bemmel. Bespaar energie en geld; of je nu een koop- of huurwoning hebt. Heb je een huurwoning en wil je goedkope maatregelen nemen om te besparen op je energierekening? Of heb je een koopwoning met een slecht Energielabel en kun je wel wat advies... Lees meer »

De Bemmelse Buren wekken hun eigen groene energie op!

Geschreven op

Buurmannen Bas Aaftink en Lowieke Jeuken uit Bemmel hadden een missie: zonnepanelen plaatsen. Samen zijn ze aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben ze zelf 24 zonnepanelen gelegd op hun gezamenlijke garagedak. Ze vertellen in dit interview over hoe zij dat gedaan hebben. Lees meer »

Een koele woning zonder hoog energieverbruik

Geschreven op

Het begint weer warmer te worden. Maar hoe zorg je dat je energierekening en -verbruik niet te hoog worden door het koel houden van je woning? Een aantal tips: Isoleer Isolatie – zoals spouwmuur-, dak-, of vloerisolatie – zorgen er in de winter voor dat de kou buiten blij... Lees meer »

Spouwmuurisolatie: kosten en baten

Geschreven op

De spouw is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur. Door deze ruimte te vullen met isolatiemateriaal bespaar je energie en wordt de woning comfortabeler. Zowel in de winter als de zomer. 's Winters houdt het de kou buiten en 's zomers juist de warmte. Lees meer »

Word 'weerbaar' tegen klimaatverandering. Met subsidie!

Geschreven op

Om verdere opwarming van de aarde te voorkomen is het natuurlijk belangrijk dat we overstappen op duurzame energiebronnen. Maar naast het voorkomen van klimaatverandering, zullen we ons ook aan moeten passen aan de effecten die nu al merkbaar zijn. Lees meer »

Rolan uit Haalderen verduurzaamde zijn woning: “Begin gewoon met offertes aanvragen!”

Geschreven op

Rolan is banketbakker en woont met zijn vrouw Madita, zoon Quinn en dochter Kiara in Haalderen. Hun twee-onder-een-kapwoning uit 1968 was niet bepaald duurzaam. “Dat kan beter”, dacht Rolan. Na het aanvragen van verschillende offertes liet hij de spouwmuur na-isoleren, li... Lees meer »

Lingewaard Energie viert 10-jarig bestaan

Geschreven op

Al 10 jaar houdt Lingewaard Energie zich bezig met duurzame energieprojecten in onze gemeente. En met succes! Onlangs werd de mijlpaal van 10 miljoen kWh opgewekte energie door Drijvend Zonnepark Lingewaard behaald. Lees meer »

Nu ook een inlooploket in de Zilverkamp!

Geschreven op

Al jaren kun je bij het loket terecht voor advies, informatie en voorlichting over energiebesparing en het verduurzamen van je woning. En sinds deze week openen we ook een loket in de Zilverkamp! Eens per maand kun je hier op vrijdagmiddag terecht. Lees meer »

7 tips voor een duurzamere vakantie

Geschreven op

Nu het lente is gaan veel mensen nadenken over de zomervakantie. Leuk! Maar wat is de klimaatimpact als je op vakantie gaat? Door deze tips kun je je toekomstige vakantie(s) een stukje duurzamer maken. We hebben zowel makkelijkere tips met een kleinere impact als tips voo... Lees meer »

Van het gas af in 2024?

Geschreven op

In 2050 moet heel Nederland aardgasloos zijn. Een duurzaam alternatief kan elektriciteit zijn, mits deze uiteraard is opgewekt via bijvoorbeeld de zon of wind. In dit artikel een kort overzicht van inspirerende voorlopers en een aantal zaken waar je rekening mee moet houd... Lees meer »