•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Wim uit Gendt verduurzaamt zijn woning met zon en regenwater

Geschreven op

“Het voelt gewoon goed. Dat kan je niet uitdrukken in geld of terugverdientijd.” Wim woont met zoon Willem (22) aan het Thorbeckeplein in Gendt. Ondanks dat de woning al zeker 50 jaar oud is gaat Wim dit jaar van het gas af. Én Lees meer »

Zo verbeter je je energielabel

Geschreven op

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. De schaal gaat van A++++ (nul-op-de meter of energieleverend) tot G (zeer hoog energieverbruik). 17% van de woningen in Lingewaard heeft nog geen groen label (C of beter). Deze huizen zijn dus niet energiezuinig. Lees meer »

3e editie energiebespaarkrant

Geschreven op

Misschien heb je hem wel voorbij zien komen: de 3e editie van onze energiebespaarkant in Hét GemeenteNieuws! Ook deze editie staat weer boordevol bespaartips, ervaringsverhalen uit de gemeente en het laatste nieuws over subsidieregelingen en leningen. Nieuwsgierig? Lees meer »

Familie van Meegen uit Bemmel is energiepositief

Geschreven op

“We wekken meer energie op dan we verbruiken en slaan zonnestroom op in een thuisbatterij” Gijs en Wendy wonen met hun kinderen Floortje (16) en Stijn (12) en hondje Pleun in het buitengebied in Bemmel. In 2004 bouwden ze een nieuwe gezinswoning die Gijs zelf door de jare... Lees meer »

Elektrische deelauto: iets voor jou?

Geschreven op

Er zijn twee 100% elektrische deelauto’s in de gemeente Lingewaard: één in Bemmel (tegenover het gemeentehuis) en één in Huissen (in de wijk Loovelden). Dit is ontwikkeld door Lingewaard Energie met hulp van gemeente Lingewaard. Het d Lees meer »

Verklein je ecologische voetafdruk

Geschreven op

De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Nederlander is 11 ton CO2 (en equivalenten) per jaar. Dit is net zoveel CO2-uitstoot als vrijkomt bij zes keer met een middelgrote benzineauto van Huissen naar Bejing rijden en is bijna drie keer zo hoog als het wereldwijde gemi... Lees meer »

Doe mee met de Duurzame Huizen Route!

Geschreven op

Op 29 oktober en 5 november is de 10e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. In heel Nederland – en ook in Lingewaard en omgeving – stellen huizenbezitters hun woning open voor bezoekers. Hieronder staat vast een selectie uit de regio. Lee Lees meer »

Krijg gratis hulp bij energiebesparing: vraag advies aan bij de Energieambassadeur

Geschreven op

Hoe kun je groen denken als je rood staat!? Door de huidige hoge energieprijzen kunnen we ons voorstellen dat je je zorgen maakt over hoe je goed de winter doorkomt. Heb jij problemen met het betalen van je energierekening? Ontvang je bijstand en/of energietoeslag? Lees meer »

Programma 6 oktober Dag van de Duurzaamheid

Geschreven op

Wil je advies over het verlagen van je energierekening? Meer leren over duurzaamheid? Een prijswinnende film over zelfvoorzienend leven zien? Of weten wie de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs krijgt? Kom dan op donderdag 6 oktober naar Theaterkerk Bemmel. Lees meer »

Wie moet volgens jou de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2022 winnen?

Geschreven op

De voordrachten voor de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs zijn binnen. Er zijn veertien initiatieven aangedragen. De nominaties zijn erg divers en uit de hele gemeente. De inititiatieven hebben iets te maken met klimaat, natuur, biodiversiteit en verbinding. Lees meer »