Het Energieloket houdt je op de hoogte!

contact

Nieuws

Zo leg je een geveltuin aan

Geschreven op

Als een gevel van je woning direct aan de stoep grenst, mag je er in veel gevallen een geveltuin aanleggen. Dat wil zeggen dat je een paar stoeptegels/klinkers langs de gevel weghaalt en het vak vult met tuinaarde en planten. Lees meer »

Verduurzamen: deze maatregelen kun je makkelijk zelf nemen

Geschreven op

Sommige maatregelen, zoals het aanbrengen van spouwmuurisolatie, kun je het beste door een professional uit laten voeren. Maar andere maatregelen kun je soms ook zelf nemen. Er zijn zelfs Lingewaarders die zelf hun zonnepanelen hebben ingekocht en aangelegd! Lees meer »

De verborgen impact van spullen

Geschreven op

Babette Porcelijn heeft voor haar boek ‘De Verborgen Impact’ onderzocht hoe groot de impact is van de levensstijl van Nederlanders. Ze bekeek daarbij niet alleen wat de directe CO2-uitstoot is (bijvoorbeeld de brandstof die je verbrand wanneer je met de auto rijdt), maar... Lees meer »

Familie Oosterhuis uit Huissen ging van het gas af

Geschreven op

In onze gemeente zijn er al veel inwoners die goed bezig zijn met duurzaam wonen. Zo ook Edzo en Marieke Oosterhuis uit Huissen. Samen met hun twee jongens wonen zij in een oude voormalige tuinderswoning. Zij vertellen over hun project om deze woning volledig te verduurza... Lees meer »

Een koel huis zonder airco

Geschreven op

Deze week wordt het tot 30 graden met een hoge luchtvochtigheid. Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met hitte. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen. Ouderen en mensen die ziek zijn kunnen vaak slecht tegen hitte, waardoor het sterftecijfer tijdens ee... Lees meer »

Tips voor een duurzame(re) vakantie

Geschreven op

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan? Zo houd je de CO2-uitstoot van je reis - relatief - laag: Kies uit een groeiend aantal treinbestemmingen Er komen steeds meer internationale treinbestemmingen bij, wat treinreizen steeds aantrekkelijker maakt. Lees meer »

TIP: Kies voor een vast jaarcontract (+ overzicht goedkoopste energieleveranciers)

Geschreven op

Meer dan de helft van de mensen die deze maand van energieleverancier zijn overgestapt, kozen voor een jaarcontract met vaste tarieven. En uit onderzoek blijkt dat nog veel meer Nederlanders een vast contract zouden willen. Volgens experts is dat een verstandige keuze. Lees meer »

Tips voor energiezuinig gebruik van elektronica

Geschreven op

Doe zo lang mogelijk met telefoons, laptops en tablets. Het maken van deze producten is veel slechter voor het milieu dan het gebruik ervan. Heb je een nieuwe telefoon nodig? Kies dan voor een refurbished model. Laat kapotte elektronica repareren. Lees meer »

Stenen eruit, groen erin: maak je tuin klimaatbestendig!

Geschreven op

Door tuintegels te vervangen door groen zorg je dat je er op hete dagen koeltjes bij zit. Je hoeft dan dus ook niet onnodig energie te gebruiken voor een airco en ventilatoren. Een groen dak zorgt er daarnaast voor dat de binnentermperatuur lager blijft op hete dagen. Lees meer »

Energietoeslag of bijstand? Krijg gratis hulp bij energiebesparing

Geschreven op

Groen denken als je rood staat Ontvang je bijstand en/of energietoeslag? En heb je moeite met het betalen van de energierekening? Meld je dan aan voor gratis advies over energiebesparing van de Energieambassadeur. Lees meer »