•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Zonne-energie zonder eigen zonnepanelen

Geschreven op

Het is niet altijd mogelijk om zonnepanelen te kopen. Bijvoorbeeld omdat je huurt, geen geschikt dak hebt of de aanschafkosten niet kunt of wilt dragen. Gelukkig zijn er toch verschillende mogelijkheden om schone energie op te (laten) wekken zonder zonnepanelen op je eige... Lees meer »

Bezoek ons! Nieuwe data & locaties bekend

Geschreven op

Het Energieloket Lingewaard gaat on tour! Vanwege de coronamaatregelen was het fysieke energieloket voor lange tijd gesloten. Maar niet meer! Tot het einde van het jaar staat maandelijks ons felrede (elektrische!) busje ergens in de gemeente. Lees meer »

Wil jij huurders helpen om energie te besparen? Word energieambassadeur!

Geschreven op

Dit jaar gaan we in samenwerking met Waardwonen en WOONstichting Gendt Energieambassadeurs opleiden om advies te geven aan huurders. Het gaat vooral om het nemen van kleine energiebesparende maatregelen zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, maar vooral oo... Lees meer »

Repareren of vervangen: wat is duurzamer?

Geschreven op

Repareren is vaak beter dan vervangen. Dat geldt natuurlijk bij voor de hand liggende dingen zoals kleding en schoenen, maar ook voor kleine elektronica. Er zijn echter (grotere) elektrische apparaten waarbij het vaak duurzamer is om ze te vervangen als ze kapot gaan. Lees meer »

CO2-compensatie: (hoe) werkt het?

Geschreven op

Voorkomen is beter dan genezen. Het is natuurlijk veel beter om zo min mogelijk CO2 en andere broeikasgassen uit te stoten in plaats van veel en dit later compenseren. Toch ontkomen we er niet aan dat onze dagelijks activiteiten de uitstoot van broeikasgassen tot gevolg h... Lees meer »

Nu ook statiegeld op kleine plastic flesjes

Geschreven op

Sinds 1 juli dit jaar zit er 15 cent statiegeld op kleine plastic flesjes. Op grotere flessen zat al 25 cent statiegeld. Je kunt voortaan je kleine plastic flesjes inleveren bij supermarkten, maar ook bij bijvoorbeeld benzinestations en op evenementenlocaties. Lees meer »

Energieloket Lingewaard gaat on tour!

Geschreven op

Al jaren kunnen inwoners van gemeente Lingewaard bij ons terecht met vragen over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Er zijn in het verleden al veel adviesgesprekken gevoerd en ook tijdens het inloopspreekuur werden al veel mensen geholpen. Lees meer »

Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek positief

Geschreven op

Een aantal weken geleden is er een klanttevredenheidsonderzoek gedaan over het Energieloket Lingewaard. Dit onderzoek is inmiddels afgesloten en we gaan ons buigen over de resultaten. Zo zorgen we dat onze service bij aankomende acties nog beter wordt! Lees meer »

7 tips voor een duurzamere vakantie

Geschreven op

Er zijn weer steeds meer mogelijkheden om verder op vakantie te gaan. Leuk! Maar wat is de klimaatimpact? Door deze tips in overweging te nemen kun je je toekomstige vakantie(s) mogelijk een stukje duurzamer maken. Lees meer »

Groen tegen hitte (en andere tips voor een koele woning)

Geschreven op

De temperatuur is wereldwijd sinds 1900 gemiddeld 0,8oC gestegen. in Nederland is de temperatuur in diezelfde tijd maar liefst 1,7oC graden gestegen. In 2019 was het in ons land voor het eerst dan ook zelfs 40oC. Lees meer »