•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Nieuwe campagne 'Ons klimaat, jouw invloed'

Geschreven op

Provincie Gelderland heeft een nieuwe campagne gelanceerd met de naam Ons klimaat: de invloed van Gelderlanders. Hierbij worden Gelderlanders geportretteerd die maatregelen hebben genomen om energie te besparen, zelf duurzame energie op te wekken of die andere duurzame ma... Lees meer »

Bespaar op je energierekening via deze online tool

Geschreven op

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden om verschillende redenen flink gestegen. We hopen dat de overheid maatregelen gaat nemen zodat energie voor iedereen betaalbaar blijft. Veel mensen kunnen gelukkig ook deels hun rekening verlagen door het nemen van maatregelen i... Lees meer »

Zonnepanelen: liever nu dan later

Geschreven op

De dagen worden steeds langer. Het wordt daarom steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen. De opbrengst van zonnepanelen is het hoogste van april tot oktober. Het is daarom verstandig om vóór april zonnepanelen aan te schaffen. Z Lees meer »

40.000 led-lampen uitgedeeld aan huurders

Geschreven op

In januari en februari hebben alle huurders van Waardwonen en WOONstichting Gendt een gratis pakket met led-lampen ontvangen. Led-lampen gebruiken ongeveer 85% minder stroom en gaan veel langer mee dan gloeilampen, waardoor ze een duurzaam alternatief zijn. Lees meer »

De Bemmelse Buren wekken hun eigen groene energie op!

Geschreven op

Buurmannen Bas Aaftink en Lowieke Jeuken uit Bemmel hadden een missie: zonnepanelen plaatsen. Samen zijn ze aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben ze zelf 24 zonnepanelen gelegd op hun gezamenlijke garagedak. Ze vertellen in dit interview over hoe zij dat gedaan hebben. Lees meer »

Woningcorporaties investeren volop in toekomstbestendige woningen

Geschreven op

Woningcorporaties hebben een grote opgave in het verduurzamen van bestaande woningen en nieuwbouw. Waardwonen en WOONstichting Gendt zijn daarin een belangrijke partner voor de gemeente Lingewaard en hun huurders die toekomstbestendig, comfortabel én betaalbaar willen won... Lees meer »

2 elektrische deelauto's in Huissen en Bemmel

Geschreven op

Lingewaard Energie heeft de twee elektrische Hyundai Kona Electrics aangekocht voor gezamenlijk gebruik. Deze elektrische SUV's hebben een groter bereik en zijn 100% elektrisch. De deelauto in Bemmel heeft daarnaast een trekhaak die geschikt is voor fietsdragers. Lees meer »

Familie Oosterhuis in Huissen ging van het gas af

Geschreven op

In onze gemeente zijn er al veel inwoners die goed bezig zijn met duurzaam wonen. Zo ook Edzo en Marieke Oosterhuis uit Huissen. Samen met hun twee jongens wonen zij in een oude voormalige tuinderswoning. Zij vertellen over hun project om deze woning volledig te verduurza... Lees meer »

5 manieren om je ecologische voetafdruk te vekleinen

Geschreven op

De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Nederlander is 11 ton CO2 (en equivalenten) per jaar. Dit is net zoveel CO2-uitstoot als vrijkomt bij 6x met een middelgrote benzineauto van Huissen naar Bejing rijden en is bijna 3x zo hoog als het wereldwijde gemiddelde! Lees meer »

Bezoek ons bij 't Convent in Huissen!

Geschreven op

Voortaan is het loket om de week te bezoeken bij 't Convent (voormalig gemeentehuis) aan de Raadhuisplein 1 in Huissen. Kom langs voor advies, informatie en voorlichting over energiebesparing en het verduurzamen van je woning. Lees meer »