•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

Familie Oosterhuis in Huissen ging van het gas af

Geschreven op

In onze gemeente zijn er al veel inwoners die goed bezig zijn met duurzaam wonen. Zo ook Edzo en Marieke Oosterhuis uit Huissen. Samen met hun twee jongens wonen zij in een oude voormalige tuinderswoning. Zij vertellen over hun project om deze woning volledig te verduurza... Lees meer »

5 manieren om je ecologische voetafdruk te vekleinen

Geschreven op

De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Nederlander is 11 ton CO2 (en equivalenten) per jaar. Dit is net zoveel CO2-uitstoot als vrijkomt bij 6x met een middelgrote benzineauto van Huissen naar Bejing rijden en is bijna 3x zo hoog als het wereldwijde gemiddelde! Lees meer »

Bezoek ons bij 't Convent in Huissen!

Geschreven op

Voortaan is het loket om de week te bezoeken bij 't Convent (voormalig gemeentehuis) aan de Raadhuisplein 1 in Huissen. Kom langs voor advies, informatie en voorlichting over energiebesparing en het verduurzamen van je woning. Lees meer »

GRATIS energiebespaarpakket met ledlampen

Geschreven op

Huur je een woning bij Waardwonen of WOONstichting Gendt? Dan krijg je een gratis bespaarpakket met ledlampen thuisbezorgd. Woningeigenaren kunnen op een later moment in 2022 een gratis bespaarpakket krijgen. Houd daarvoor onze kanalen in de gaten. Lees meer »

Lees onze winterspecial!

Geschreven op

Misschien is het je niet ontgaan: halverwege december verscheen onze speciale winterspecial als katern in Hét Gemeentenieuws. In deze special geven we je tips om energie te besparen, vertellen de Bemmelse Buren en familie Oosterhuis uit Huissen wat zij hebben gedaan om du... Lees meer »

Vanaf 2022 hogere subsidiebedragen voor isolatie en warmtepompen

Geschreven op

Vanaf januari 2022 verhoogt de Rijksoverheid de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen! Zo krijg je bij isolatiemaatregelen een hoger bedrag per m2 én het aantal vereiste m2 om in aanmerking te komen voor subsidie wordt lager. Lees meer »

Meld je vóór 10 januari aan voor de training tot Energieambassadeur!

Geschreven op

Nieuw in 2022: in samenwerking met Waardwonen en WOONstichting Gendt gaan we Energieambassadeurs opleiden om advies te geven aan huurders. Het gaat vooral om het nemen van kleine energiebesparende maatregelen zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, maar voo... Lees meer »

Het klimaat verandert snel: kom in actie!

Geschreven op

Zes jaar geleden werd in het Klimaatakkoord van Parijs de doelstelling vastgelegd om de wereldwijde temperatuur niet verder dan 2 graden te laten stijgen. En het liefst niet meer dan 1,5 graad. Nu blijkt dat in 2020 het noordelijk halfrond echter al 1,5 graad is opgewarmd. Lees meer »

Krijg grip op je energierekening!

Geschreven op

Het is al tijden het gesprek van de dag: de energieprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Door meer inzicht te krijgen in je energieverbruik weet je welke maatregelen je kunt nemen om je verbruik te verlagen. Lees meer »

Duurzame feestdagen: zo doe je dat

Geschreven op

De feestdagen zijn naast gezelligheid en samenzijn ook gekenmerkt door consumptie. Het consumeren van veel goederen, vlees en nieuwe kleding heeft echter een grote impact op het milieu. Door echter een aantal slimme keuzes te maken kun je op een leuke en gezellige manier... Lees meer »