•• Het Energieloket houdt je op de hoogte! ••

contact

Nieuws

De beste acties van 2022

Geschreven op

Ook in 2022 organiseerden we samen met Lingewaard Energie en gemeente Lingewaard weer acties om jou te steunen bij energiebesparing. Hiermee zijn al veel mensen geholpen. Een aantal hoogtepunten: Warmtecamerawandelingen Vorige winter zijn de eerste warmtecamerawandelingen... Lees meer »

Wim uit Gendt verduurzaamt zijn woning met zon en regenwater

Geschreven op

“Het voelt gewoon goed. Dat kan je niet uitdrukken in geld of terugverdientijd.” Wim woont met zoon Willem (22) aan het Thorbeckeplein in Gendt. Ondanks dat de woning al zeker 50 jaar oud is gaat Wim dit jaar van het gas af. Én Lees meer »

3e editie energiebespaarkrant

Geschreven op

Misschien heb je hem wel voorbij zien komen: de 3e editie van onze energiebespaarkant in Hét GemeenteNieuws! Ook deze editie staat weer boordevol bespaartips, ervaringsverhalen uit de gemeente en het laatste nieuws over subsidieregelingen en leningen. Nieuwsgierig? Lees meer »

Familie van Meegen uit Bemmel is energiepositief

Geschreven op

“We wekken meer energie op dan we verbruiken en slaan zonnestroom op in een thuisbatterij” Gijs en Wendy wonen met hun kinderen Floortje (16) en Stijn (12) en hondje Pleun in het buitengebied in Bemmel. In 2004 bouwden ze een nieuwe gezinswoning die Gijs zelf door de jare... Lees meer »

Elektrische deelauto: iets voor jou?

Geschreven op

Er zijn twee 100% elektrische deelauto’s in de gemeente Lingewaard: één in Bemmel (tegenover het gemeentehuis) en één in Huissen (in de wijk Loovelden). Dit is ontwikkeld door Lingewaard Energie met hulp van gemeente Lingewaard. Het d Lees meer »

Verklein je ecologische voetafdruk

Geschreven op

De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Nederlander is 11 ton CO2 (en equivalenten) per jaar. Dit is net zoveel CO2-uitstoot als vrijkomt bij zes keer met een middelgrote benzineauto van Huissen naar Bejing rijden en is bijna drie keer zo hoog als het wereldwijde gemi... Lees meer »

Duurzaam koelen

Geschreven op

We hebben ook dit jaar weer te maken met extreme hitte. Maar hoe zorg je dat je energierekening en -verbruik niet te hoog worden door het koel houden van je woning? Wij geven je een aantal tips: Isoleer Isolatie – zoals spouwmuur-, dak-, of vloerisolatie – zorgen er in de... Lees meer »

Voorkom hitte in huis en tuin: ga voor groen!

Geschreven op

Door klimaatverandering stijgt het aantal tropische dagen. Ook deze week wordt het weer boven de 30oC. Deze hoge temperaturen hebben als gevolg dat we slechter slapen, fysieke klachten kunnen krijgen en minder productief zijn. Lees meer »

Gerard uit Bemmel wil van het gas af

Geschreven op

Gerard Visser uit Bemmel is al jarenlang bezig met verduurzaming en hij hoopt zo snel mogelijjk helemaal aardgasvrij te wonen. Duurzaam gedrag maakt deel uit van zijn dagelijkse doen en laten. Gerard blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en volgt deze kritisch. Lees meer »

Moeite om de energierekening te betalen? SWL helpt

Geschreven op

Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) is een welzijnsorganisatie die bijdraagt aan het welzijn van Lingewaarders. De vele vrijwilligers ondersteunen bijvoorbeeld als budgetcoach en helpen onder andere met financiële administratie. Lees meer »